به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ نشست علمی، صنفی وقف با موضوع «نقش روحانیت در تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف» با حضور حجتالاسلاموالمسلمین جمال ایزدی، معاون فرهنگی و اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی دستجردی، امام جمعه قوچان، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قوچان و روحانیون سهشنبه، 22 آبانماه در تالار اجتماعات فرمانداری قوچان برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام جمال ایزدی اظهار کرد: وقف قبل از اسلام، موضوعی انسانی بود که اسلام وقف را جهتدار کرد و منحصر در اسلام نشد بهطوری که کشورهای غیر اسلامی هم وارد وقف شدند.
وی افزود: امروز میبینیم هر فردی در محل تولد، محل تحصیل، محل زندگی، محل کار، محل عبادت، محل دفن خود به نوعی با موقوفات در ارتباط بوده و از آثار و برکات آن بهرهمند است.
معاون فرهنگی و اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه در جامعه افرادی هستند که نسبت به نهاد وقف یا متولی این نهاد ذهنیتهای منفی پیدا کردند، اظهار کرد: یکی از موارد عدم آگاهی افراد شاخص در حوزه وقف است، بهطوری که با بیاطلاعی نظراتی را بیان میکنند و سبب مشکلات و ذهنیتهای منفی میشوند که اگر بهدرستی موضوع وقف را تبیین کنیم، آثار مثبت آن را میبینیم.
وی یادآور شد: برای اولینبار مرکز مشاوره وقف در استان خراسان رضوی ایجاد شد که در قسمتهای ترویجی، فرهنگی، تبلیغی، ایستگاههای واقف ورود به حوزه و دانشگاه اتفاق افتاد و با استقبال واقفان و خیران، ثمره این کار از ابتدای سال 1390 تا کنون، دو هزار و شش مورد وقف جدید بود، یعنی 8 درصد کل موقوفات استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
ایزدی تصریح کرد: در این هفت سال موقوفاتی که ایجاد شده با 33 سال ابتدای انقلاب اسلامی برابری میکند که نشاندهنده رویآوردن مردم به وقف بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی ادارهکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه در این استان، سالی 290 وقف جدید ایجاد میشود، گفت: اگرچه اقداماتی صورت گرفته شده است، ولی در هر صورت تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم که با ورود پیدا کردن نسبت به گذشته وقف باید به تعامل و نیازهای آن توجه جدی شود.
وی بیان کرد: وقف، موضوعی اسلامی و انسانی است و اگر در این رابطه تبلیغ و ترویج کنیم، خیلی از مشکلات برطرف میشود.
سیدهادی اسلامی
انتهای پیام