کد خبر: 3764498
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۷
حجت‌الاسلام مختاری بیان کرد:

شاه کلید‌ خنثی کردن اسلام‌هراسی و ‌ تبیین چهره رحمانی اسلام

گروه جامعه ــ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی مولفۀ معنویت، حکمت و علم‌ را به عنوان شاه کلید خنثی کردن اسلام‌هراسی و ‌ تبیین چهره رحمانی اسلام دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، در گفت‎وگو با ایکنا؛ با تاکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی قشر جوان برای تبیین مبانی دینی و قرآنی و ارائه فهم درست از آن، گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی در درجه اول به‎دنبال آگاهی‌بخشی و تنویر افکار عمومی به‌ویژه نسل جوان نسبت به پیام راستین اسلام و قرآن است؛ البته در این جریان نه تنها این دانشگاه بلکه همه عالمان دینی وظیفه دارند تا در این مسیر بهترین برنامه‌های خود را اجرا کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه مذاهب یک مأموریت منحصربه‌فرد در این زمینه دارد، افزود: نحوه آموزش اساتید فرهیخته و صاحب‌نامی که در این دانشگاه از فعالیت‌هایشان بهره‌مند هستیم، براساس تبیین مبانی اسلامی است. آنها در این مسیر تکیه‎گاهشان قرآن و سنت است؛ و برهمین اساس یک تفسیر مبتنی بر عقلانیت ارائه می‎دهند که می‎تواند آن درک ناقص و فهم توأم با ا‌عوجاج را به نوعی نجات و در تنویر افکار عمومی جامعه تاثیرگذار باشند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: خط قرمز دانشگاه این است که بتواند جلوی افراطی‎گری، قرائت‎ها و تفسیرهای نابخردانه از متون دینی را بگیرد؛ لذا در این موارد باید کار علمی کرد؛ البته در برابر هجمه‌ای که استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل برای فهم ناقص از دین آغاز کرده؛ دانشگاه و همه عالمان دینی باید در آگاهی‎بخشی به نسل جوان پیش قدم بشوند تا بتوانیم اقدامات آنها را خنثی کنیم؛ البته این به معنی این نیست که ما فقط جنبه دفاعی بگیریم، بلکه ماهم باید هجمه‎‌ای را در برابر استکبار جهانی داشته باشیم و آن نوع از تفسیر و تبیینی که عقلانی و منطبق با قرآن، عترت و فطرت انسان است را به جامعه منتقل کنیم.

حجت‌الاسلام مختاری مولفۀ معنویت، حکمت و علم‌ را به عنوان شاه کلید خنثی کردن اسلام‌هراسی و ‌ تبیین چهره رحمانی اسلام دانست و بیان کرد: این مولفه‌ها مهم‌ترین وجه مشترک مسلمانان به‌خصوص شیعیان و اهل تسنن هستند و اثر آنها در جوامع اسلامی نه تنها راهکار مقابله با اسلام‌هراسی بلکه موجب تقویت همزیستی مسلمانان خواهد شد.

وی در خصوص نقش علما و روحانیت در نمایش چهره واقعی اسلام و وحدت مسلمانان هم گفت: ‌اسلام امروز ‌مظلوم واقع شده چراکه مورد هجمه‌های بسیاری از جانب استکبار جهانی و گروهک‎هایی که تفسیرهایی غیرمنطقی از متون اسلامی داشته و دارند، قرار گرفته است. متاسفانه این هجمه‌ها همچنان وجود دارد و دشمنان اسلام و استکبار با برنامه‌ریزی به دنبال حذف اعتقادات دینی و معنوی از ذهن مسلمانان هستند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: ‌‌امروز حصار تحجر در دور اسلام پیچیده شده و آن‌را با تفسیر نابخردانه به جامعه منتقل می‌کنند و بر همین اساس عالمان و نخبگان دینی ماموریت و رسالتشان، آگاهی‌بخشی به‌جامعه به‌ویژه نسل جوان در این خصوص است؛ با توجه به این مسئله تمدن‌سازی نوین اسلامی با همبستگی و انسجام بین عالمان و نخبگان دینی که در شکل‌گیری امت واحده اسلامی نقش‌آفرین خواهد بود، محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام مختاری با تاکید بر اینکه روابط صمیمانه و مهرورزی بین مسلمانان جزو دستورات اسلام است، اضافه کرد: در روزگاری قرار گرفته‌ایم که به‌جای عمل به قرآن و دست برادری مسلمانان با یکدیگر، شاهد بیعت عده‌ای با کفار هستیم. همین اتفاقات باعث شده است که در این شرایط با‌وجود میلیون‌ها نسخه از قرآن کریم در جهان اسلام، عمل به فرامین و دستورات الهی ضعیف شود؛ در این جریان نیز نقش علما در پیاده‌سازی آیات وحیانی اسلام و آگاه‌سازی و دعوت مردم به اسلام بسیار ویژه و مهم است.

انتهای پیام

captcha