کد خبر: 3768317
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
منصوری آرانی تشریح کرد:

تبدیل تحریم به فرصت؛ بایدها و نبایدها/ نقش مجلس قوی و متخصص در عبور از شرایط سخت

گروه سیاسی ــ صداقت مسئولان با مردم، استفاده از ظرفیت نخبگان، سپردن مسئولیت‌ها به دست اهل آن و پرهیز از رابطه‌گرایی، مردمی کردن اقتصاد، توجه ویژه به اقشار ضعیف و تلاش برای توسعه روابط با مجموعه کشورها به ویژه کشورهای همسایه و اسلامی از جمله اقداماتی است که عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است که می‌تواند وحدت ملی در کشور ایجاد کند و به معنی واقعی تهدیدی به نام تحریم را به یک فرصت برای کشور بدل سازد.

به گزارش ایکنا؛ یکی از عبارات و جملات مکرری که مسئولان در هنگام تحریم بیان می‌کنند این است که می‌توان تحریم‌ها را به یک فرصت تبدیل کرد. حال سؤال این است چه بایدها و نبایدهایی  تهدیدی به نام تحریم را به فرصت تبدیل می‌کنند. در واقع مسئولان در شرایط تحریم باید چه تصمیماتی بگیرند یا نگیرند و چه اقداماتی انجام بدهند یا ندهند تا تحریم‌ها فارغ از شعار به یک فرصت تبدیل شود.

تحریم گزینه مطلوب و انتخابی کشور نیست/ ضرورت الگوبرداری رفتاری مسئولان از دوران دفاع مقدس

عباسعلی منصوری آرانی، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره این بایدها و نبایدها گفت: در ابتدا برای شفاف شدن مطلب باید گفت جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از تحریم‌ها استقبال نمی‌کند و آن را امری مطلوب نمی‌داند، زیرا تحریم‌ها آثار زیانباری بر روی جامعه و کشور می‌گذارد و لذا این گزینه مطلوب و انتخابی مسئولان نیست.

وی ادامه داد: اگر معاندان و دشمنان برای ضربه زدن به حیثیت، منابع و ارزش‌های ما تحریم را در دستور کار قرار دادند در گام اول باید مانند دفاع مقدس رفتار کنیم، زیرا جنگ هم گزینه مطلوب نبود و به ما تحمیل شد. در شرایط امروز باید مانند شرایط دفاع مقدس به اعتماد مردم رو بیاوریم و صادقانه با مردم صحبت و آنها را وارد صحنه کنیم.

منصوری آرانی اظهار کرد: گام دوم این است که یک اعتماد به نفس ملی ایجاد شود که آن هم به پشتوانه اعتماد مردم به مسئولان است. مسئولان هم باید با برنامه‌ریزی مشخص، مدون و شفاف به این اعتماد مردم پاسخ دهند و از مجموعه ظرفیت‌های کشور در قالب نیروی انسانی و منابع طبیعی و خدادادی استفاده شود. اکنون منابع خام بسیار زیادی در کشور وجود دارد که مردم می‌توانند آن را به فرآورده‌های باارزش‌تر و مؤثرتری تبدیل کنند و این نیازمند آن است که اقتصاد به مردم سپرده شود تا مردم بتوانند اقتصاد کشور را با هدایت و طراحی‌های مجلس و دولت و راهگشایی‌های دستگاه قضا به سامان برسانند. مردم قدرت بی‌نظیری هستند که هر ناشدنی را به امر ممکنی تبدیل می‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره نقش نخبگان گفت: نخبگان باید از سوی مسئولان درگیر حل مسائل کشور شوند و دولت از ظرفیت آنها استفاده کند. لذا صنعت و دانشگاه باید به هم به معنی واقعی پیوند بخورند تا تحقیقات دانشگاهی در مسیر حل مشکلات صنعت و ارائه راهکارهای ملموس برای رفع مشکلات اقتصادی کشور قرار گیرد و این نیازمند اعتماد نخبگان به مسئولان است.

جنگ روانی دشمن در پی شکستن وحدت ملی  و شکاف میان مردم و نظام است

منصوری آرانی درباره اقدامات لازم در عرصه سیاسی برای تبدیل تحریم‌ها به فرصت گفت: در این شرایط هر فرد ایرانی باید به این فهم برسد که در کنار یک ایرانی دیگر پشت یک خاکریز در مقابل یک دشمن واحد قرار دارد. لذا در این شرایط کشور نیازمند وحدت ملی و همه‌جانبه فارغ از جریان‌ها، گروه‌ها و جناح‌هاست. رمز پیروزی کشور به تعبیر امام(ره) در وحدت کلمه است. سعی دشمن بر این است که با جنگ روانی و تبلیغاتی یأس و ناامیدی را در جامعه تسری و گسترش دهد و از این طریق میان نظام و مردم شکاف ایجاد کند و زمانی که در کشور تفرقه ایجاد شود و جامعه گروه گروه و تکه تکه شود آنگاه پیشبرد تحریم‌ها برای دشمن آسان‌تر خواهد شد. لذا از این منظر است که وحدت ملی اهمیت شایانی دارد.

وی تأکید کرد: نکته مهم دیگر در این عرصه سپردن مسئولیت‌ها به اهل آن و پرهیز از فامیل‌بازی، باندبازی و جناح‌‌گرایی است. این مسائل هم مخالف آموزه‌های قرآنی و دینی است و هم در این شرایط خطیر به اعتمادزدایی می‌انجامد. به عبارتی مسئولیت‌ها به افراد فارغ از آنکه فرزند کارگر، کشاورز یا مسئول هستند و صرفاً براساس توانمندی و تخصص سپرده شوند نه اینکه هر مسئولی بستگان خودش را بر سر کار بیاورد یا حتی بستگان و نزدیکان خود را در سیستم‌های مختلف جابه‌جا کنند. در زیر پوست این رابطه‌گرایی‌ها، فسادهای مالی و اخلاقی زیادی به وحود می‌آید که این فساد نابودکننده اعتماد است و در این شرایط نمی‌توان از تحریم‌ها یک فرصت ساخت، زیرا حمایت و اعتماد مردم از دست رفته است.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: در عرصه سیاست خارجی باید تلاش کرد با همه کشورها به جز کشورهایی که خطوط قرمز ما هستند یک رابطه عام برقرار کرد و در کنار آن ارتباطاتمان را با کشورهای دوست، همسایه و اسلامی گسترش دهیم و از ظرفیت‌های موجود در جهان اسلام استفاده کنیم و کدور‌ت‌ها و اختلاافات با برخی کشورهای اسلامی را تا جایی که ممکن است به حداقل برسانیم تا ثبات فضای پیرامونی خود را افزایش داده و از میزان تنش‌ها بکاهیم.

توجه به اقشار ضعیف، اولویت اصلی تصمیمات مسئولان در شرایط تحریم 

وی ادامه داد: در حوزه مسائل اجتماعی لازم است توجه بیشتری به اقشار ضعیف شود که زیر چرخ مشکلات معیشتی در حال نابودی هستند و تسهیلات و امکانات رفاهی بیشتری برای آنها در نظر گرفته شود. اتفاقاً این اقشار بیشترین خدمت را به انقلاب و نظام انجام داده‌اند و دلبسته‌ترین طبقات اجتماعی به کشور هستند. در واقع، اولویت اول مسئولان در شرایط تحریم باید توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی این اقشار باشد.

منصوری آرانی بیان کرد: با رعایت این اصول و آمایش امکانات موجود در کشور می‌توان از تحریم‌ها عبور کرد و این تهدید را به فرصت بدل ساخت و همان طور که بیان شد گام اول در این مسیر آن است که مسئولان از هرگونه دروغ، سیاسی‌کاری و باندبازی پرهیز کنند و مردم هم اگر این صداقت را در مسئولان ببینند به حمایت و کمک آنها می‌شتابند. البته امروز اعتماد مردم به مسئولان کاهش یافته و برخی مسئولان در نگاه مردم تبدیل به چوپان دروغگو شده‌اند و این هم یکی از معضلاتی است که به خصوص در شرایط تحریم باید آن را رفع کرد.

امکان حضور متخصص‌ترین و متعهدترین افراد در مجلس فراهم شود

منصوری آرانی درباره نقش مجلس در این شرایط به مناسبت 10 آذر، روز مجلس، گفت: مجلس در این شرایط نقش فوق‌العاده‌ای ایفا می‌کند. یک کشور خوب نیازمند یک مجلس خوب است. مجلس قوی، توانمند و متخصص زمانی شکل می‌گیرد که متخصص‌ترین و متعهدترین افراد جامعه امکان حضور در آن را پیدا کنند. اکنون این امکان به شکل شایسته و مطلوب فراهم نیست و باید در مسیر تحقق آن تلاش کرد تا مجلس شورای اسلامی به معنای واقعی شکل بگیرد. چنین مجلسی بیش از امروز می‌تواند به جامعه خدمات ارائه دهد و فارغ از نگاه‌های محلی، منطقه‌ای و سیاسی و براساس رویکرد ملی ریل‌گذاری مسیر حرکت کشور را انجام دهد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

captcha