
محمدحسین ظریفیان، دبیر همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه، در گفتوگو با ایکنا، با بیان جزئیات برگزاری این همایش گفت: اولین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه با هدف تولید و توسعه دانش نظری در حوزه دین و رسانه با تمرکز بر اخلاق دینی ۲۱ آذرماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود.
دبیر همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه افزود: توجه اساسی به موضوع اخلاق در دنیای امروز و دغدغه و نگرانی مصلحان و رهبران وارسته جهان به زوال اصول اسلامی و مطالبه جامعه اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب از بخشهای فرهنگی جامعه برای تقویت و ارتقا اخلاق فاضله در جامعه و رسانهها، اداره کل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما را به این نتیجه رساند تا با برگزاری یک همایش علمی پژوهشی در جایگاه یک نهاد پژوهشی رسانهای بتواند سهم تعیینکنندهای در تدوین دانش نظری در این زمینه داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه ادارهکل پژوهشهای اسلامی صداوسیما مأموریت تولید محتوای دینی و معارفی برای بیش از ۱۵۰ شبکه رسانه ملی را برعهده دارد افزود: مأموریت دیگر این مرکز ایجاد ارتباط میان حوزههای علمیه و صداوسیماست که پیشبرد آن ثمرات ارزشمندی را به دنبال داشته است.
مدیرکل پژوهشهای اسلامی سازمان صداوسیما با پرداختن به فقر در حوزه مطالعات نظری اخلاق و رسانه و قلمرو اخلاق حرفهای در رسانهها گفت: این همایش متکی به مبانی اسلامی است و با نگاه غیرالهی و نسبیتگرای غرب به اخلاق در تقابل است.
وی اخلاق حرفهای را قلمرو مهمی از ساحت اخلاق در این همایش ارزیابی کرد و ادامه داد: بسیاری از کارگردانان، تدوینگران، گریمورها، طراحان لباس و اقشاری از این دست اذعان دارند که برای اولین بار به بحث اخلاق در این مشاغل پرداخته میشود و لازم بود که پیشتر به این بحث توجه خاصی مبذول شود.
ظریفیان تصریح کرد: امروز به رغم اینکه دنیای غرب در زمینه دین و رسانه و همچنین اخلاق و رسانه اقدامات اساسی انجام داده که مبتنی بر دیدگاه اومانیستی غرب است و نقدهایی به آن وارد هست، اما در جامعه خودمان هم باید بیشتر به این موضوعات توجه کنیم. خوشبختانه صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران با راهاندازی مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در ۲۵ سال پیش، گام بلندی در این زمینه برداشته است. با وجود این، هنوز در این حوزه به نقطه مطلوب نرسیدهایم.
مدیرکل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما تصریح کرد: این همایش میتواند ما را یک قدم به اهدفمان در این زمینه نزدیک کند و به همین خاطر بخش اخلاق رسانهای و رسانه اخلاقی را با موضوعات و محورهای مشخص به جامعه رسانهای کشور تقدیم کردیم. امیدواریم با مشارکت خوبی که بیش از ۵۰ نهاد عالی حوزوی، دانشگاهی و رسانهای با این همایش داشته و دارند بتوانیم ادبیات فاخر و ارزشمندی را در حوزه رسانه مبتنی بر نگرش اسلامی و بومی تدوین کنیم و این محتوا و ادبیات بتواند در آینده مبنای اقدامات بعدی باشد.
ظریفیان اظهار کرد: با توجه به مباحث مطرح شده در این همایش، امیدواریم بتوانیم چند گام علمی در حوزه اخلاق و رسانه برداریم و از همه علاقهمندان، استادان، دانشجویان و دانشپژوهان دعوت میکنیم که در این همایش حضور یابند؛ البته امکان ثبتنام در وبگاه همایش به نشانی scem.irc.ir فراهم است. همچنین در اختتامیه این همایش از ۶ اثر جدید در حوزه اخلاق و رسانه رونمایی خواهد شد و شاهد بالندگی و اقدام جدی برای توسعه و تولید دانش اسلامی و بومی در این حوزه هستیم.
به گزارش ایکنا افتتاحیه اولین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۹۷ در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صدا و سیما و اختتامیه آن روز پنجشنبه، ۲۲ آذرماه، در شهر مقدس قم به همت اداره کل پژوهشهای اسلامی صداوسیما برگزار میشود.
انتهای پیام