کد خبر: 3772888
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۸

سند آمایش ‌اردبیل‌ تا پایان سال تکمیل می‌شود

گروه اجتماعی ـ رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: تا پایان امسال سند آمایش این استان به‌عنوان یک سند بالادستی تکمیل شده و در اختیار برنامه‌ریزان قرار می‌گیرد.

«سند آمایش استان اردبیل» تا پایان سال تکمیل می‌شودبه گزارش ایکنا از اردبیل، داود شایقی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل امروز، ۲۵ آذرماه در جلسه کارگروه آمایش و محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: با توجه به اهمیت تدوین سند آمایش به‌عنوان یک سند بالادستی ما سعی کردیم از تجربیات مشاور موفق کشوری در تهیه و تدوین این سند استفاده کنیم به طوری که از اوایل امسال مطالعات دقیق در این زمینه شروع شده است.
وی بیان کرد: با کمک و همراهی دستگاه‌های اجرایی، فرمانداران، بخشداران و حتی دهیاران جلسات هماهنگی متعدد در ۱۰ شهرستان برگزار شده تا همزمان با این سند، سند توسعه شهرستان‌ها نیز که در ذیل آن قراردارد تهیه و تدوین شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواسته‌ایم تا یک کارشناس ثابت برای ارائه اطلاعات به مشاور این سند معرفی کنند تا در تعامل و همکاری مستمر اطلاعات در اختیار مشاور قرار گرفته و زمینه تدوین سند براساس چشم‌انداز ۱۴۲۰ فراهم آید.
شایقی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه بار‌ها بر تکمیل مطالعات آمایش و تهیه این سند تاکید کرده‌اند و ما در این راستا سعی می‌کنیم در استان اردبیل سند آمایش را تکمیل کرده و بستر بهره‌گیری از آن را فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: از نتایج این سند در برنامه‌ریزی‌های محلی، بخشی، منطقه‌ای و استانی استفاده خواهیم کرد و امیدواریم براساس وعده‌ای که شرکت مهندسی و مشاور مآب دادند تا پایان سالجاری این سند به شکل جامع و کامل آماده بهره برداری باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با اشاره به آمار‌های اولیه در تهیه سند آمایش استان اردبیل بیان کرد: در این سند به مهمترین خواسته‌های فرمانداران و مطالبات آن‌ها در حوزه تقویت تولید و افزایش ثروت جامعه شهری و روستایی، گذر از توسعه تک بعدی، حل ابرچالش مهاجرت، ضعف در حوزه زیرساخت‌ها و تقویت این بخش، پرهیز از ارائه خدمات متمرکز در مرکز استان و گسترش این خدمات در شهر‌های مختلف و نیز پایین بودن کیفیت آب شرب در اکثر شهرستان‌ها تاکید شده است.
شایقی افزود: در این سند که پیشرفت فیزیکی ۱۰ گروه مطالعاتی ۴۴ درصد اعلام شد تاکنون ۳۶ گزارش تهیه و ارائه شده و ۱۰ گزارش نیز آماده ارائه است که با توجه به همراهی ۷۰ دستگاه اجرایی و ۳۰ دستگاه اثرگذار و نیز ۱۰ دستگاه اساسی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری، راه و شهرسازی و ... اطلاعات دقیق خود را ارائه کرده و ضعف‌های احتمالی باید تا آخر آذرماه برطرف تا جمع‌بندی نهایی در این حوزه انجام شود.
وی گفت: در این سند که افق ۱۴۲۰ تعریف شده به تنوع اقلیمی استان، توان اکولوژیکی منطقه، آسیب‌پذیری و مخاطرات طبیعی در مناطق مختلف استان، خروج این استان از انزوای ارتباطی و توسعه زیرساخت‌ها، اتصال به خط ریلی کشور، ارائه راهکار‌های جدی برای کاهش روند مهاجرفرستی و نیز تقویت نرخ رشد جمعیت به ویژه جمعیت فعال تاکید شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل بیان کرد: اطلاعات اولیه در تهیه این سند نشان می‌دهد که از ۲۹ شهر استان ۲۲ شهر جمعیت کمتر از ۷ هزار نفر دارند و تنها در دو شهر اردبیل و پارس‌آباد نرخ رشد جمعیت مثبت بوده و در مابقی شهر‌ها نرخ رشد منفی و اکثر مهاجرت‌ها از استان اردبیل به مقصد تهران، گیلان، آذربایجان شرقی، البرز و مازندران اتفاق افتاده به طوری که این استان از نظر سطح دستمزد خانوار‌ها و تولید ثروت در پائین‌ترین رتبه بوده و در تولید و اشتغال نیز شرایط مطلوبی ندارد.
شایقی گفت: در این گزارش به صنایع کوچک در این استان و نیز پایین بودن نرخ دستمزد‌ها اشاره شده و در کنار آن به ضعیف بودن ساختار‌های حمل و نقل به ویژه نبود آزادراه و کمبود بزرگراه اشاره شده است.
انتهای پیام

captcha