کد خبر: 3774299
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳
خطیب جمعه تهران:

دشمن به دنبال هرج و مرج اقتصادی در کشور است/ توصیه به اساتید دانشگاه

گروه سیاسی ــ آیت‎الله امامی کاشانی در خطبه دوم جمعه این هفته تهران گفت: بهم ریختن خانواده‎ها در کنار گران‌فروشی، رواج احتکار و ایجاد هرج و مرج در وضع اقتصادی کشور از برنامه‌های دشمنان است. البته دولت و دستگاه‌ قضایی و قانون‌گذاری هر کدام وظایفی دارند که همه باید در کنار هم و با همراهی مردم دست به دست هم دهیم تا مشکلات اقتصادی کمتر شود.

به گزارش ایکنا؛ آیت‌الله محمد امامی کاشانی، عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز، 30 آذرماه در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، در خطبه دوم با اشاره به سالروز وفات حضرت معصومه(س)، گفت: این امامزاده‌ها در کشور، ملجأیی برای مردم هستند؛ کشور ایران و جمهوری اسلامی از لحاظ ایدئولوژی شیعی، برجسته‌ترین تفکر و نگرش ایدئولوژیک و تفکر استراتژیک را دارد که دنیا نیز به این امر توجه کرده و این تفکر بود که انقلاب اسلامی را به وجود آورد.
امامی‌کاشانی با اشاره به مناسبت دیگر هفته گذشته، وحدت حوزه و دانشگاه که توسط دکتر مفتح بیان شد را یادآور شد و بیان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی حوزه و دانشگاه یکدیگر را کمک کنند. یعنی علم دین و طبیعت با یکدیگر باشند که اگر باهم حرکت کنند هر دو اساس خود را خواهند داشت؛ علم دین پیش خواهد رفت و در کنار آن نیز دانشگاه‌ها به جلو خواهند رفت، این دو اگر باهم باشند، می‌توانند باهم حرکت کنند که این اصلی مربوط به اساس اسلام است.
وی با تأکید بر اینکه دشمنان به دنبال سرگرم کردن جوانان به مطالب گوناگون هستند تا کشور را از این طریق چپاول کنند، ادامه داد: دنیای استکبار به دنبال فاسد کردن جوانان ما هستند چنان‎که آمریکا و آل‌سعود همین را می‌خواهد؛ از یمن، بحرین، عراق و ... دنیایی می‌خواهند که همه در فساد و عیاشی باشند و وحدت حوزه و دانشگاه مانع آن می‌شود، فلذاست که توجه دانشگاه به دین، مبدأ کار و اساس است.
خطیب جمعه تهران به اساتید دانشگاه توصیه کرد: شما دنیای علم را نگاه کنید و شما به حقایق کتاب‌ها توجه کنید و نه به پول و زورها و قدرت‌ها. شما در کلاس‌های دانشگاه عظمت جمهوری اسلامی ایران و عظمت اسلام، عظمت اصالت مهدوی را بیان کنید و از انقلاب اسلامی و حقایق آن مطالبی بیان کنید.
امامی کاشانی با اشاره به اینکه ایثارگری جوانان دیگر کشورها به تبعیت و الگوگیری از جوانان کشور ما و پدران ما در دفاع از کشور است، بیان کرد: دشمنان از سوریه شکست خوردند و می‌خورند و از یمن هم شکست می‌خورند و خورده‌‌اند و از فلسطین نیز شکست می‌خورند و خواهند خورد و انشاءالله به زودی رسوا می‌شوند و با ذلت و خواری از بین خواهند رفت.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با توصیه به پرهیزکاری و تقوا، اظهار کرد: بهم ریختن خانواده خواسته‌ دشمن است چنانکه گران‌فروشی و رواج احتکار در کشور و ایجاد هرج و مرج در وضع اقتصادی کشور نیز از خواسته‌های دشمن است. البته دولت و دستگاه‌ قضایی و قانون‌گذاری هر کدام وظایفی دارند که همه باید در کنار هم و با همراهی مردم دست به دست هم دهیم تا مشکلات اقتصادی کمتر شود، چنانکه حضرت علی(ع) به مالک اشتر توصیه کرد «افرادی را بکار گیر که نسبت به مردم رأفت و لطف داشته باشند».
امامی کاشانی با اشاره به ایجاد اتاق جنگ اقتصای برای دفاع از حمله‌های اقتصادی دشمن، گفت: همه مسئولان و تمام مردم نگذاریم که مشکل اقتصادی موجب بدتر شدن اوضاع کشور شود.
وی در پایان خطبه دوم، پنجم دی‌ماه؛ سالروز صدور دستور امام راحل به تشکیل سپاه حفاظت هواپيمايي را گرامی داشت.

بنابر این گزارش، آیت الله امامی کاشانی در خطبه نخست، با اشاره به آیه 30 سوره ملک، « قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ؛ ای پیامبر بگو: به من خبر دهید اگر آب‌هاى (سرزمین) شما در زمین فرو رود، چه کسى مى‏تواند آب جارى و گوارا در دسترس شما قرار دهد؟!»، اظهار کرد: این آیه شریفه ظاهرش این است که آب را خدا خلق می‌کند و آب ماده حیات است، البته در قرآن کریم از اینکه آب ماده حیات است در دو مورد مطرح شده است. یکی آنجا که می‌فرماید «خدای متعال هر موجود زنده‌ای را از آب آفریده است»؛ « جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کلَّ شَیءٍ حَی* جَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کلَّ شَیءٍ حَی » و در جای دیگر می‌فرماید «خداوند هر دابه‌ای را از آب به وجود آورد» پس آب منشأ حیات و اساس زندگی در طبیعیت است و ظاهر آن زمین است و به عالم ملائکه کار ندارد».
وی بیان کرد: پس آب عزیزترین شی در طبیعت است که این آیات نشان دهنده توجه دادن به آب است. مفسرین در اینجا مطرح می‌کنند که آب به عنوان عزیزترین نعمت است اما مقصود همه نعمت‌های الهی است که به بشر اعطا شده و بشر براساس آن زندگی می‌کند. در روایات مقصود از آب و حیات چیست؟ خیلی از مفسرین معتقدند مقصود از آب حیات و زندگی است. کلمه آب به عنوان «فرد شاخص» مطرح است اما اصل حیات است و زندگی.
خطیب جمعه تهران ابراز کرد: در روایات آمده است «هنگامی که گردش روزگار ادامه پیدا کرد و طول کشید و مردم گفتند اگر امام زمانی بود ظاهر می‌شد بنابراین آمده است و رفته است ــ همانطوری که برخی از علمای اهل سنت به اشتباه گفته‌اند امام عسکری(ع) فرزند داشت اما او از بین رفت ــ عده‌ای بر روی زمین به دنبال منجی و مصلح هستند لکن می‌گویند پس کجاست و چرانمی‌آید و معلوم است از دنیا رفته و استخوان‌هایش پوسیده است. آن زمان که غیبت طولانی شد و مردم به دنبال ظهور بودند و اختلاف کلمه پیدا شد و مردم در یأس و ناامیدی بسر بردند، در آن زمان آماده و امیدوار باشید که ندای او از مسجد‌الحرام به کعبه خدا بلند می‌شود و پخش می‌شود و آن هنگام از هر طرف به سمت و سوی او بشتابید ولو اینکه سینه خیز بروید که نجات اینجاست» نکته اینست که دنیای علم دنیای فرهیختگان چه در غرب و شرق افرادی هستند که روی این اساس فکر می‌کنند که بالاخره این جهان به کجا خواهد انجامید. یکی از این عالمان فیلسوف فرانسوی مسیحی «هایدگر» است که کتابی پیرامون این دارد که جهان از درون تهی و خالی است و روح ندارد و حیات ندارد چون همه جهان در ظلم و فساد است و این را مطرح می‌کند و می‌گوید باید فکری کرد و شاگرد او پرفسورد کُربن دارد که در زمان آیت‌الله مرحوم طباطبایی به ایران آمد و جلسات زیادی با او داشت در پاسخ به این کتاب هایدگر می‌گوید که پاسخ شما درباره تهی بودن جهان در میان شیعیان است و آن زمان که مهدی(عج) ظهور پیدا می‌کند و اینجاست که مسئله امامت و ولایت اصالت پیدا می‌کند.
امامی کاشانی با تأکید بر اینکه فرهیختگان از گذشته تا کنون به ایران اهمیت بالایی می‌دهند، اضافه کرد: ایران از لحاظ ایدئولوژی قوی‌ترین کشور است. در روز جمعه هنگامی که زیارت امام زمان(عج) می‌خوانیم در آن به نور خدا سلام می‌کنیم و می‌گوییم «فرادی که دنبال هدایت هستند به تو هدایت می‌شوند و مؤمنان و اهل ایمان فرج را در تو می‌بینند». سؤالم از خودم و دیگر مردم ایران و دیگر کشورهای اسلامی این است هنگامی که خطاب بر امام زمان(عج) می‌کنیم که سلام بر تو ای خلیفه خدا بر زمین و سلام بر تو که نور خدایی و هدایت با تو و نور تو است، آیا این مربوط به عصر ظهور است و یا الان را نیز دربر می‌گیرد؟ بلکه زمان حاضر را نیز شامل می‌شود حالا باید دید که چه میزان به امام زمان(عج) توجه داریم و آیا نور امام عصر(عج) را احساس می‌کنیم و آیا به دنبال آن هستیم، اگر به دنبال این نور هستیم پس این‌همه معضلات چون طلاق و خانواده‌های متلاشی شده و... چیست؟ این با توجه به امام عصر(عج) سنخیت ندارد.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: در کشوری چون ایران که این‎همه فداکاری شده و این‎همه شهید داده است و در تراز بالایی از لحاظ عزت و اقتدار است آیا وضع اقتصادی‌اش درست است و آیا اینهمه گران‌فروشی و احتکار درست است؟! این چه فسادی است که جامعه ما را گرفته است و این چه جدایی از امام زمان(عج) است. البته در کشور ما جوانان شجاع و فداکار و پدران و مادران ایثارگر زیاد دارد و نباید این رویش‌ها را نادیده گرفت اما باید توجه به امام زمان(عج) را همیشه و هموار مدنظر داشت. خودم و دیگران را به تقوا، ورع و توجه به امام عصر(عج) توصیه می‌کنم.

این گزارش در حال تکمیل است.

captcha