کد خبر: 3776117
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
در تجلیل از خیرین مدرسه‌ساز زلزله کرمانشاه بیان شد

احداث 160 مدرسه جدید در کرمانشاه؛ شاهکار مشارکت‌های مردمی

گروه جامعه ـــ خیرین مدرسه‌ساز که از سال گذشته تاکنون 160 مدرسه را در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه احداث کرده‌اند، شب گذشته با حضور جمعی از مدیران اجرایی کشور مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

احداث 160 مدرسه جدید در کرمانشاه؛ شاهکار مشارکت‌های مردمیبه گزارش ایکنا؛ همایش تجلیل از خیرین مدرسه‌ساز در زلزله کرمانشاه با نام «با هم کرمانشاه را ساختیم»، شب گذشته، چهارشنبه پنجم دی‌ماه و هم‌زمان با روز ملی ایمنی در برابر زلزله در سالن همایش‌های بین‌المللی هتل ارم برگزار شد.

اعضای مجمع خیرین مدرسه‌ساز، شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شخصیت‌هایی همچون سیدمحمد بطحائی، وزیر آموزش و پرورش، مهراله رخشانی‌مهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه از جمله حاضران در این همایش بودند.

160 مدرسه جدید در کرمانشاه احداث شده است

مهر اله رخشانی مهر، معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این همایش اظهار کرد: در زلزله سال گذشته کرمانشاه، از مجموع 718 مدرسه در این استان، تنها 78 مدرسه آسیب دیدند، از همان روزهای نخستین پس از زلزله ساخت و بازسازی مدارس جدید در کرمانشاه، آغاز و با همت خیرین مدرسه‌ساز 160 مدرسه با 710 کلاس درس در این استان ساخته شد، همچنین از مجموع 710 کلاس درس، 215 کلاس به شهر سرپل ذهاب اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه قدیمی‌ترین مدرسه در کرمانشاه به سال 1353 و جدیدترین آن به سال 1385 تعلق داشت، تصریح کرد: در زلزله کرمانشاه، تنها مدارس قدیمی، عمدتاً متعلق به دهه 70 و قبل آن آسیب دیدند که این نشان می‌دهد ایمنی مدارس ما در برابر زلزله به مرور بهتر شده است، به خصوص اینکه بعد از سال 1385 طی برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه، علاوه بر اختصاص چهار میلیارد دلار به نوسازی و تجهیز مدارس، دقیق‌ترین دستورالعمل‌های پژوهشی و ضوابط تخصصی ساخت مدارس ایمن به همت مراکز پژوهشی در اختیار سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور قرار گرفت.

رخشانی مهر یادآور شد: با وجود اینکه ساخت مدارس ایمن، حداقل 20 درصد هزینه بیشتر از یک سازه غیر مدرسه‌ای هزینه نیاز دارد، اما با نظارت سازمان و عزم خیرین مدرسه‌ساز، امروز همه مدارس تازه‌تأسیس در برابر زلزله، به طور کامل ایمن هستند.

شاهکار مشارکت‌های مردمی در کرمانشاه

هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه نیز در این همایش با بیان اینکه تلاش خیرین در استان کرمانشاه به مثابه جهاد اکبر تلقی می‌شود، گفت: 9 شهر و هزار و 930 روستا در زلزله کرمانشاه دچار آسیب جدی شدند اما از همان ساعات نخستین زلزله، عملیات امداد و نجاتی کم‌نظیر انجام شد و تعداد مجروحان و از دست‌رفتگان را که می‌توانست بسیار بیشتر از این تعداد باشد، به حداقل رساند. با کمک همه نیروهای محلی و نیروهای نظامی شامل سپاه، بسیج، ارتش و مرزبانی اسکان اضطراری به سرعت در جلوی منازل مسکونی مردم برقرار شد و همین امر توانست بسیاری از مشکلات را بکاهد.

استاندار کرمانشاه یادآور شد: رئیس جمهور به همراه 9 وزیر هیئت دولت، تنها 3 ساعت پس از زلزله به این مناطق آمدند و روند ابلاغ اعتبارات برای بازسازی استان را به سرعت آغاز کردند، همچنین پیام صبحگاهی مقام معظم رهبری در فردای زلزله و حضور صمیمانه ایشان در میان زلزله‌زدگان موجی از انسجام و امید بین مردم و نیروهای کمک‌رسان به وجود آورد.

وی با بیان اینکه از مجموع 104 هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی، 77 هزار واحد آماده تحویل شده است، گفت: شاهکار مشارکت‌های مردمی پس از زلزله کرمانشاه به دست خیرین مدرسه‌ساز رقم خورد که علی رغم شوک گرانی برخی مواد اولیه و مصالح ساختمانی، تمام قد به میدان آمدند و برای آینده فرزندان ایران احساس مسئولیت به خرج دادند. من دست این خیرین را می‌بوسم و از طرف مردم کرمانشاه از آنان قدردانی می‌کنم.

30 درصد مدارس کشور هنوز نا ایمن هستند

سیدمحمد بطحائی، وزیر آموزش و پرورش در این همایش با بیان اینکه احداث مدارس جدید در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه صرفا بناکردن یک ساختمان سیمانی نبود، گفت: راه‌افتادن مدارس، روحیه زندگی و امید به آینده را در میان مردمان سرافراز کرمانشاه زنده کرد. چرا که مدرسه کارگاهی برای تمرین زندگی، در کنار هم بودن و تمرین صبر و مدارا است.

وی افزود: مدارسی که خیرین در کرمانشاه احداث و بازسازی کردند، فقط یک کلاس با تخته سیاه نبود. بلکه احساس با هم بودن و کنار یکدیگر زیستن در نشیب و فرازها را به دانش‌آموزان کرمانشاهی برگرداند.

بطحائی تصریح کرد: دولت‌های جمهوری اسلامی به ویژه دولت‌های یازدهم و دوازدهم، تلاش بسیاری کردند تا فضای آموزشی و پرورشی در مدارس را برای مقاصدی همچون تمرین زندگی، کار گروهی و با هم بودن به کار گیرند، اما این مشکل که هنوز بعضی از مدارس ناایمن هستند، نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: دوازده سال قبل، ۷۰ درصد مدارس موجود کشور ناایمن بودند و امروز، این رقم به ۳۰ درصد رسیده است. اما همین میزان نیز باید با تلاش دولت و همت خیرین، به صفر برسد. به توفیق الهی، با وجود مشکلاتی که خزانه دارد، تخصیص‌های سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، به موقع انجام می‌شود. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، از سال آینده مدیری که گواهی ایمنی مدرسه نداشته باشد، امکان استمرار خدمت نخواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به از دست رفتن چهار دانش‌آموز دبستانی در زاهدان، اظهار کرد: از همه خیرین عاجزانه درخواست دارم یک بار برای همیشه با همکاری آموزش و پرورش، کمپینی برای کنار گذاشتن لوازم گرمایشی غیرایمن در مدارس ایجاد کنند. ما به کمک یکدیگر می‌توانیم این مشکل را به کلی از بین ببریم.

در پایان این برنامه، خیرین مدرسه‌ساز در زلزله کرمانشاه اعم از شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و سازمان‌های مشارکت‌کننده در این امر، مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام

captcha