به گزارش ایکنا حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، امروز هفتم دیماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، به برخی مناسبتهای هفته اخیر از جمله سال جدید میلادی و میلاد حضرت مسیح(ع) اشاره و اظهار کرد: ما مسلمانان و شیعیان حریم ویژهای برای این پیامبر قائل هستیم و اعتقاد داریم با ظهور حضرت بقیه الله(عج) به زمین خواهد آمد و به آن حضرت اقتدا خواهد کرد.
وی در ادامه با خطاب قرار دادن مسیحیان دنیا و توصیه به حفظ آبروی آن پیامبر، گفت: متأسفانه حاکمان استکباری که خود را مسیحی میدانند، آبروی این پیامبر بزرگ را بردهاند. بیتردید اگر حضرت عیسی(ع) در جمع ما بود در خط مقدم ابراز تبری و انزجار از این جنایتکاران که لکه ننگ مسیحیت هستند، قرار می گرفت.
خاتمی در ادامه به مناسبت دیگر این هفته و رحلت آیتالله «سیدمحمود هاشمی شاهرودی» اشاره و بیان کرد: در زیباترین تفسیر و تصویر، مقام معظم رهبری در پیام خود این عالم را به هشت سصفت ستودند که از جمله آنها «فقیه عالیقدر»، «استاد بزرگ حوزه علمیه قم»، «دارای برکات علمی بسیار»، «از یارات شهید صدر»، «رئیس موفق مجمع تشخیص مصلحت نظام» و ... است.
وی تصریح کرد: ایشان فقیهی بود که از بن جان دین را عین سیاست می دانست و معتقد به حاکمیت دین در صحنه بود. به دلیل اینکه هر زمان جایگاهی برای خدمت داشت در بالاترین سطح حضور مییافت و از بن جان ارادتمند مقام معظم رهبری بود و البته این ارادت متقابل بود.
خطیب جمعه تهران همچنین به حادثه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات اشاره کرد و گفت: امیدوارم در این عرصه به گونهای عمل شود که دیگر شاهد اینگونه حوادثی که همراه با تقصیر است، نباشیم.
وی در ادامه از عملکرد قوه قضائیه و اقدامات این قوه طی یک ماه گذشته قدردانی کرد و افزود: قوه قضائیه جلوههای برجستهای از قاطعیت در برخورد با مفسدان اقتصادی را طی یک ماه گذشته از خود نشان داد. امیدواریم این تیغ همچنان علیه مفسدان اقتصادی تیز باشد و انشاالله این قوه ارزشمند در همه عرصهها در سالم سازی جامعه تلاش شایسته داشته باشد.
امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنان خود در خطبههای نماز جمعه تهران به پویش دانشجویی «روزه نجات» در حمایت از مردم یمن در دانشگاه تهران اشاره و اظهار کرد: این یک حرکت مقدس است و از عزیزانی که آن را راهاندازی کردهاند قدردانی میکنم. چنین حرکات حماسی از دانشجویان انتظار میرود. در شرایطی که مردم یمن در اوج مظلومیت هستند، این دانشجویان با پویش خود راه را باز کردهاند تا بار دیگر درد مردم شنیده شود.
خاتمی همچنین به سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان امام(ره) اشاره کرد و گفت: انصافاً این نهضت موفق بوده است. نرخ باسوادی 94 درصدی سال 1395 نشان میدهد این نهضت موفق بوده است و انشاالله این گام تا آنجا پیش برود که هیچ بیسوادی در کشور نداشته باشیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع حماسه 9 دی سال 1388 پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود نام حرکت ارزشمند مردم را حماسه نامیدند و فرمودند در آن حماسه هم عاشورا کمک کرد تا مردم حماسه ماندگاری را خلق کنند.
وی با تأکید بر اینکه این حماسه بیعت با ولایت بود، به آیه 18 سوره مبارکه فتح «لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ وَأَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا»، اشاره کرد و گفت: در آن زمان به بخشهای مختلف کشور مسافرت داشتم دو شعار «این همه لشگر آمده به عشق رهبر آمده» و «ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند» بدون اینکه هماهنگی وجود داشته باشد سراسری بود.
خاتمی در ادامه به «حماسه حضور» مردم در روز 9 دی اشاره و اظهار کرد: قرآن در آیه 62 سوره مبارکه نور یکی از ویژگیها و جلوههای مؤمنان را همین حضور میداند. مومنین در هر عرصهای که حضورشان ضرورت داشته باشد، با افتخار در این عرصه حاضر هستند. نکته دیگر این حماسه «جلوه بصیرت مردم» بود. در آن سال دو اردوگاه وجود داشت؛ در یکی از این اردوگاهها «اوباما»، «رئیس رژیم منحوس صهیونیستی» و تمام وادادهها حضور داشتند و در اردوگاه دیگر شما مردم، شما بسیجیان و شما حزباللهیها بودند. در این حماسه نشان داده شد که مردم از خواص امت هستند چرا که به وقت خود دشمن را تشخیص دادید و به وقت هم راه مقابله را پیدا کردید.
خطیب جمعه تهران حماسه 9 دی را تنها قابل تطبیق با عاشورای سال 57 دانست و با اشاره به اینکه در آن روز شعارهایی بر ضد اصل ولایت فقیه سر داده شد، تأکید کرد: این حماسه از جنس عاشورا و از جنس کربلا بود. مردم تحمل نداشتند در روز عاشورا با عزارادان برخورد شود.
خاتمی با اشاره به اینکه به تمام آنهایی که میخواهند فتنهآفرینی کنند هشدار میدهم که حماسه 9 دی قابل تکرار است، گفت: در آن روز شور حسینی و شور کربلایی به داد این انقلاب رسید.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از صحبتهای خود به اتفاقات اخیر کشور فرانسه اشاره کرد و گفت: این قضایا به علاوه فروپاشی در هیئت حاکمه آمریکا زیر پا گذاشتن تمام ارزشهای انسانی است. بر اساس گزارشهایی که توسط خود آنها منتشر شده است «ترامپ» در 700 روز ریاست جمهوری خود 7000 دروغ گفته است. این یعنی لیبرال دموکراسی غرب در شیب سقوط است. همانطور که سوسیال دموکراسی شرق فروریخت صدای شکسته شدن استخوانهای لیبرال دموکراسی غرب هم به گوش میرسد.
وی در ادامه به موضوع خروج نظامیان آمریکایی از کشور سوریه نیز اشاره و با تأکید بر اینکه تردیدی نیست که این جلوه شکست آمریکا در منطقه است، گفت: این واقعیت را هم خودشان قبول دارند. استعفای وزیر دفاع آنها در این راستا هست و اوج این قصه این است که آنهایی که تا دیروز به «بشار اسد» نه میگفتند، امروز میگویند دست از این شعار برداشتهاند. آنهایی که به همراه آمریکا سفارتهای خود را بسته بودند دست از پا درازتر برگشتهاند و سفارتهای خود را باز میکنند. تمام اینها یک معنی را میدهد و آن هم اینکه مقاومت جواب میدهد.
خاتمی به سفر مخفیانه رئیسجمهور آمریکا به عراق نیز اشاره کرد و گفت: رئیسجمهور ایالات متحده با چراغ خاموش و مخفیانه به عراق سفر کرد و خود اعتراف کرده است که هفت تریلیون دلار در خاورمیانه هزینه کردهاند اما ناچار هستند مخفیانه به آنجا سفر کنند. خودشان این را غمانگیز دانستهاند. این اعتراف به عجز و خفت، حقانیت شعار مردم است که «مرگ بر آمریکا» را سر میدهند.
بنابر این گزارش، حجتالاسلام والمسلمین خاتمی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، به تبیین ابعاد مختلف خودشیفتگی در جامعه پرداخت و گفت: خودشیقفتگی ابعاد متعددی دارد که در اینجا سه بعد از این ابعاد را تشریح میکنم.
وی با اشاره به اینکه خودشیفتگی در عرصه سیاسی عامل سقوط است، گفت: اولین بُعد خودشیفتگی این است که انسان تحلیل خود را بهترین تحلیل بداند و بگوید هیچ کس تحلیلی بهتر از این ندارد. امام صادق(ع) این را خودشیفتگی به رأی و نظر خود میداند و میفرماید؛ کسی که دچار این خودشیفتگی شود به بی راهه میرود و ناتوان خواهد شد.
خطیب جمعه تهران راه مقابله با این نوع خودشیفتگی را شنیدن حرفهای دیگران و در معرض گذاشتن نظرات خود عنوان کرد و افزود: حضرت علی(ع) در این زمینه میفرماید کسی که از نظرات دیگران استقبال کند خطای تحلیل خود را میفهمد و این کمک خواهد کرد در صراط مستقیم حرکت کند.
خاتمی در ادامه دومین بُعد خودشیفتگی را کمتحملی و بیتحملی بیان کرد و گفت: کسی که وارد عرصه جامعه و سیاست میشود باید تحمل او به اندازه یک دریا باشد، اما متأسفانه ظرفیت برخی سیاسیون ما به اندازه یک ته استکان هم نیست.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه به یکی از بیانات حضرت علی(ع) و نحوه مواجهه ایشان با مخالفان اشاره کرد و افزود: در مجلسی پیرمرد نامسلمانی با یکی از سخنان آن حضرت مخالفت داشته و تقاضای پاسخ دادن به سؤالات خود را داشت، کارگزاران امیر قصد برخورد با آن فرد را داشتند که امام مانع شدند و با تمام وجود پاسخ سؤالات آن پیرمرد را دادند تا حدی که آن شخص در پایان شهادتین را گفت.
وی با بیان اینکه مخالف را تحمل کردن نقطه مقابل خودشیفتگی سیاسی است به بعد سوم خودشیفتگی سیاسی اشاره و اظهار کرد: بعد سوم خودشیفتگی سیاسی باندسالاری، حزبسالاری و گروهسالاری است. من در این تحلیل نظر به هیچ گروهی ندارم چرا که اکثر گروهها دچار این بیماری هستند. اینکه هر کسی در حزب من است بهتر از دیگران می فهمد، تعصب بد است. بر اساس گفته امیرمومنان تعصب هم خوب دارد و هم بد. تعصب خوب دوست داشتن اطرافیان خود است و تعصب بد ارجح داشتن نظرات بد اطرافیان خود بر نظرات خوب مخالف است.
خاتمی نقطه مقابل خودشیفتگی را شایستهسالاری بیان کرد و گفت: نمونههایی از شایستهسالاری در قرآن آمده است که «وَزَادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ» یکی از آن موارد است که تالوت به یمن توانایی علمی و جسمی به عنوان فرمانده انتخاب شد. شایستهسالاری یعنی حضرت یوسف و خزانهداری ایشان در بارگاه عزیز مصر و ... . حضرت امیر(ع) در این زمینه بیانات متعددی دارد که هرکسی لیاقت و شایستگی دارد مسئولیت به او واگذار شود.