
محمدعلی کوزهگر، قائممقام مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با
ایکنا؛ با اشاره به بودجه پایین این سازمان اظهار کرد: سازمان بهزیستی با برآورد خود نزدیک ۱۹ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، اما همه اعتبارهایی که برای آن در نظر گرفته شده است چهار هزار میلیارد تومان است که هزار میلیارد تومان آن از قانون جدید حمایت از افراد دارای معلولیت امسال تصویب شد و به آن اضافه میشود و در حقیقت بودجه سازمان بهزیستی سه هزار میلیاد تومان بوده و ۱۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد.
کوزهگر بیان کرد: همه دستگاههای مهم در این زمان نسبت به بودجه مطالبهگری داشتهاند، چرا که بیشترین مشکل آنها در این زمان مشکل بودجه بوده و این مطالبهگری منطقی است.
قائم مقام مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی تصریح کرد: یکی از راههایی که ما میتوانیم بودجه را تأمین کنیم، استفاده از مؤسسات و بنیادهای خیریه بوده که معمولا به یاری دولت میآیند. کمکهای خیرین متمرکز نیست که بتوان آمار جامعی از آنها را ارائه داد اما آنچه که سال گذشته از سوی خیرین به سازمان بهزیستی کمک شد، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان در سراسر کشور بود.
کوزهگر تأکید کرد: بسیاری از کمکهای خیرین وارد حسابهای دولتی نمیشود، لذا کمکهای خیرین تنها میتواند میزان کمی از مشکلات را به طور مثال در حوزه سالمندی و معلولین پوشش دهد، ضمن اینکه در حال حاضر مستمری که خانوادههای تحت پوشش میگیرند بسیار کم است و کفاف زندگی شرافتمندانه را نمیدهد.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید تلاش کند کار حاکمیتی خود را انجام دهد، هیچ وظیفه حاکمیتی بیشتر از تأمین امنیت، سلامت و آموزش نیست؛ لذا باید تمرین کند، بودجهها را در این حوزهها شیفت داده و این اهداف را تأمین کند.
خیران هم دیگر توان تأمین نیازهای اولیه معلولان را ندارند
وی همچنین با اشاره به وجود تحریمها و مشکلات تأمین دارو و لوازم مصرفی افراد تحت پوش اظهار کرد: بسیاری از معلولان در تأمین مواد اولیه بهداشتی و درمانی که قیمت آنها چهار برابر شده است، با چالش روبرو شدهاند؛ حتی مؤسسات خیریه هم که بسیاری از نیازها را برطرف میکردند، در حال حاضر دیگر توان این را ندارند که این نیاز را پوشش دهند. امیدواریم دولت و مجموعه حاکمیت نسبت به این موضوع تلاش بیشتری داشته باشند. تاکنون نیز کار بسیار بزرگی را انجام دادهاند و نگذاشتند این مشکل به بحران تبدیل شود.
انتهای پیام