کد خبر: 3778737
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵

نگاهی به سیره اخلاقی و سبک زندگی حضرت زهرا(س)

کانون خبرنگاران نبأ ــ مدرس مرکز تخصصی نماز کشور بیان کرد: حضرت فاطمه و خدیجه(س) تربیت شده بیت وحی با بهره‌گیری از فضای معنوی و تعالیم پیامبر(ص) به قله‌های رفیع معنوی دست یافته و عبادت‌شان برآمده از شناخت حقیقی نسبت به معبود بود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ کرسی آزاداندیشی «سیره اخلاقی و سبک زندگی حضرت زهرا(س)» با حضور جمعی از بانوان حوزوی و دانشگاهی، 15 دی‌ماه در شبستان حرم حضرت معصومه(س) با همکاری اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم برگزار شد.
آمنه لطفیان سرگزی، مدیر کانون فرهنگی ــ تبلیغی شهید آیت‌الله محمدعلی لطفیان سرگزی در این جلسه گفت: سیره و سبک زندگی ائمه معصومین(ع) می‌تواند در ارائه مدل و سبک زندگی شایسته و بایسته برای همه کارگشا و مؤثر باشد.
وی بیان کرد: بر اساس صحیفه سجادیه سیره معصومان(ع)، مجموعه رفتارهای نظام‌مند است که از خصلت‌ها و ملکات اخلاقی ثابت موجود در نفس شریف معصوم برمی‌آید و بروز و نمود بیرونی پیدا می‌کند و قابلیت تکرار دارد.
مدرس مرکز تخصصی نماز کشور با تأکید بر سادگی لباس و سازگاری با خصلت حجب و حیا، اظهار کرد: اخلاق فردی به اموری همچون خوراک، پوشاک، استراحت، بهداشت و معیشت و نیز عبادت و نیایش باری‌تعالی ارتباط دارد. حضرت فاطمه و خدیجه(س) تربیت شده بیت وحی با بهره‌گیری از فضای معنوی و تعالیم پیامبر(ص) به قله‌های رفیع معنوی دست یافته و عبادت‌شان برآمده از شناخت حقیقی نسبت به معبود بود؛ ایشان معتقد بودند رمز فرود آمدن بهترین خیرها و مصلحت‌های الهی برای جوانان، خالص کردن عبادت در پیشگاه الهی است.
وی ادامه داد: چنین معرفت و بصیرتی ایشان را به چنان توکلی رساند که همه برنامه‌های زندگی‌شان را به ذات حق واگذار می‌کردند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه با اشاره به بهره‌مندی از نعمت‌ها در حد ضرورت و امکان، گفت: رفتارهای اخلاقی حضرت خدیجه و فاطمه زهرا(س) برگرفته از اخلاق نبوی و منطبق بر آن بود. معرفت و بصیرت نبوی آنها را به مقام رضا و تسلیم در برابر خواست الهی و شاکر بودن در هر حال رسانده بود؛ آنها مرارت‌ها و سختی‌ها را ناشی از خواست الهی و در مسیر نیل به قرب او می‌دیدند.
لطفیان سرگزی با بیان اینکه روح سادگی، زهد و قناعت همیشه بر فضای زندگی اهل بیت(ع) حاکم بود، گفت: انسانی که دارای معرفت حقیقی به خالق و آگاه از فقر و عجز خود باشد، مسیری جز عبادت خالصانه نمی‌پیماید.
وی اظهار کرد: حضرت صدیقه کبری(س) همانند پدر و مادر بزرگوارشان اهتمام خاص به نماز، قرائت قرآن، دعا، مناجات و ذکر، انفاق در راه خدا داشتند. صبر و استقامت از مهم‌ترین و برترین فضایل اخلاقی حضرت خدیجه و فاطمه(س) بود.
محمود لطفیان
انتهای پیام

captcha