به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ نشست خبری چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج موسوم به «آوای بیداری» امروز، 17 دی با حضور امیر نصیربیگی، رئیس بسیج هنرمندان، جمشید جم، دبیر جشنواره و بابک رضایی، کارشناس روابط عمومی در ساختمان خورشید این سازمان برگزار شد.
نصیربیگی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان در این نشست از دریافت 400 اثر در جشنواره خبر داد و گفت: در فاصلهای کم حدود 400 اثر به جشنواره رسید. امسال به آرای مردمی اتکا کردیم. در بخش نهایی هم تلفیقی از آرای مردمی و داوری را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه اختتامیه از ۲۴ تا ۲۷ دی در استان لرستان برگزار میشود، گفت: این استان پیشینه خوبی در حوزه سرود و موسیقی دارد و صبغه موسیقایی استان، شورا را بر این تصمیم مجتمع کرد که جشنواره با میزبانی مردم صمیمی و غیور خرمآباد برگزار شود.
رییس سازمان بسیج هنرمندان گفت: به منظور تمرکززدایی جشنوارهها را در استانهای مختلف برگزار میکنیم تا زیرساختهای استانی را معرفی کنیم ما صرفا به دنبال برگزاری جشنواره نیستیم، میخواهیم به واسطه جشنواره چهرههای مستعد و خلاق در سرود را شناسایی و معرفی کنیم و پلی برای خلق اثر باشد.
در ادامه نیز جمشید جم، دبیر چهارمین جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بسیج «آوای بیداری» با اشاره به رقابت 17 گروه استانی در این جشنواره گفت: موسیقی ایرانی پاک و منزه و بهقدری قوی و غنی است که دنیا از همه نغمهها و سازهای ما استفاده کرده اما نوعی امپریالیسم بینالمللی موجب شد کسی متوجه نشود منشا این موسیقی متعلق به ایران است.
وی افزود: جشنواره موسیقی بسیج امسال فرم دیگری گرفته که به واسطه آن، آرزوی من و هم نسلهای من برای احیا شدن سرود محقق میشود تا بتوانیم به سرود جان ببخشیم. سرودی که زمان پیروزی انقلاب در اقلیت بود و در رادیو پخش شد. آرزوی من و امثال من رسیدن سرود به جایگاه اصلی خود است.
جم گفت: استقبال از این جشنواره به قدری زیاد بود که 500 اثر به جشنواره رسید و 400 اثر شناسایی شد. از طریق نظرسنجی 300 اثر پذیرفته شد و در نهایت 17 گروه نهایی شد. در استانها عشق و انگیزه هنرمندان به مملکت، دین و انقلاب بسیار است. منتهی ارائه آثار این هنرمندان به دلیل محدودیتهای مالی با دشواری همراه است. بسیج هنرمندان با حمایت از آنها خواست آثارشان را به جشنواره ارسال کنند.
دبیر این جشنواره به تاکیدات رهبر انقلاب برای توجه به سرود اشاره کرد و ادامه داد: رهبر انقلاب اشاره مستقیم به تولید سرود دارد تا جایگاه سرود حفظ شود. سرود میتواند تمام بچهها و جوانان ما را به سمتی بیاورد که حماسه و انگیزه و هویت دینی و ملی شکل گیرد. بخاطر همین تاکیدات بود که فراخوان «آوای بیداری» را به استانها فرستادیم.
جم با اشاره به اینکه موسیقی ایرانی پاک و منزه است، تصریح کرد: این موسیقی به قدری قوی و غنی است که دنیا از همه نغمهها و سازهای ما استفاده کرده اما نوعی امپریالیسم بینالمللی موجب شد کسی متوجه نشود منشأ این موسیقی متعلق به ایران است.
دبیر جشنواره آوای بیداری خاطرنشان کرد: لرستان، قم و اصفهان هرکدام 2 گروه و استانهای خراسان جنوبی، فارس، تهران، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، خوزستان، مرکزی، بوشهر و اردبیل هر کدام یک اثر منتخب در این جشنواره خواهند داشت.
معصومه زبده
انتهای پیام