علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در حاشیه نشست کشوری مدیران «سلامت جمعیت، خانواده و مدارس» در گفتوگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ با بیان اینکه کشور ما ایران در مراقبتهای بهداشتی اولیه در مقایسه با برخی کشورها 5 سال جلوتر است، اظهار کرد: منابع در تمام حوزهها محدود است این در حالی است که بسیاری از خدمات در زمینه بهداشت رایگان ارائه میشود اما هیچگاه نباید ارائه خدمات اضافی را نشانه کیفیت دانست.
وی آماری هم از وضعیت سلامت در حوزههای مختلف ارائه داد و افزود: تا قبل از سال 90 تنها 6 درصد از مادران باردار کشور بالای 35 سال سن داشتند در حالی که این آمار هم اکنون به 19 درصد رسیده و این یعنی در این زمینه بهخوبی عمل کردیم.
رئیسی اضافه کرد: حوادث ترافیکی جان بسیاری از افراد را میگیرد که بیشتر از قشر مولد و جوانی است که در سن ازدواج و فرزندآوری هستند و باید فکری برای رفع این مشکل کرد.
توجه به سالمندان، مجهز شدن 400 بیمارستان کشور به اتاق عمل، توجه به زوجهای بارور با ارائه خدمات بیمهای، افزایش امید به زندگی و افزایش طول عمر سالمندان از 50 سال به 80 سال و فرهنگسازی و آموزش زوجها به منظور فرزندآوری بیشتر از دیگر مواردی بود که رئیسی به آن اشاره کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون سن ازدواج خانمها نسبت به یک دهه قبل، 4 سال بیشتر شده است، اعلام کرد: شاخص مرگ و میر تا قبل انقلاب 274 فوتی در هر صدهزار تولد بود که این عدد به 20 فوتی به ازای هر صد هزار تولد رسیده و انتظار میرود این شاخص امسال به کمتر از یک دهم برسد البته فرصت رسیدن به این شاخص تا سال 2030 بوده که کشور ما زودتر به این شاخص و موفقیت دست یافته است.
رئیسی گفت: آمار مرگ و میر در سن کمتر از 5 سال تا قبل انقلاب 150 نفر در هر صد هزار بود و حالا به کمتر از 15 رسیده که کاهش 10 برابری را داشتهایم و شاخص مرگ و میر در سن کمتر از یک سال تا قبل انقلاب 110 نفر در هر صد هزار تولد بود که حالا به 14 نفر کاهش یافته است.
وی بیان کرد: 20 درصد عامل مرگ و میر مادران در سال جاری خونریزی بوده است که باید آن را بهویژه در استانهای خراسان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کنترل کنیم.
۱۷ هزار و ۲۰۰ خانه بهداشت در کشور فعال است
معاون بهداشت وزارت بهداشت در این جلسه از فعالیت 17 هزار و 200 خانه بهداشت و 27 هزار مرکز جامع سلامت، پایگاه سلامت و خانه بهداشت خبر داد و افزود: طی 4 سال گذشته تفاهمنامهای میان دانشگاهها و وزارت بهداشت و درمان در استانداریها به امضا رسید که 6 هزار پروژه تعریف شد که تا پایان سال 4 هزار پروژه آن به بهرهبرداری میرسد.
رئیسی با بیان اینکه براساس تفاهمنامه تا پایان سال 99 بقیه پروژهها نیز به بهرهبرداری میرسد، ادامه داد: در استان بوشهر هم 220 پروژه تعریف شده بود که بیشتر آن به بهرهبرداری رسیده و تا پایان سال 99 بقیه پروژهها که کمتر از 60 پروژه است به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی اضافه کرد: 1400 میلیارد تومان اعتبار این پروژههاست که تخصیص یافته و با پیشرفت پروژهها تا پایان سال 99 پروژهها کامل میشود.
بهرهبرداری از 700 پروژه 960 میلیارد تومانی طی دهه فجر
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در دهه فجر افزون بر 700 پروژه با 960 میلیارد تومان اعتبار به بهرهبرداری میرسد.
رئیسی در این گفتوگو از تجهیز 3 هزار و 200 واحد داندانپزشکی خبرداد و افزود: استان بوشهر در زمینه شاخص پوسیدگی، ترمیم و کشیدن دندان پیشرو بوده است اما هنوز جای کار دارد.
وی اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم در دندانپزشکی کشور اجرای طرح مدارس عاری از پوسیدگی است که از پایه ششم شروع میشود و هر مدرسه تحت پوشش یک مرکز درمانی قرار میگیرد و یکسال آن مدرسه را عاری از پوسیدگی میکند به این ترتیب با ادامه این روند تا سه سال، مقطع اول متوسطه طی این مدت عاری از هرگونه پوسیدگی میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: الان در شرایطی هستیم که یک روستای هزار نفری را نمیتوان یافت که مرکز بهداشت نداشته باشد.
یادآور میشود، نشست کشوری مدیران «سلامت جمعیت، خانواده و مدارس» با حضور معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از دیروز، ۲۲ دی در بوشهر برای مدت سه روز شروع به کار کرد.
سیدهفردوس رضوی
انتهای پیام