کد خبر: 3782845
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای:

عرضه تولیدات دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای در فروشگاه‌ها

گروه دانشگاه ــ مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه در تمامی مراکز آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای این امکان وجود دارد که با همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشجویان در زمینه تولید و ساخت تجهیزات داخلی استفاده شود، گفت: در حال رایزنی با فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌ها به منظور عرضه تولیدات و آثار دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستیم.

سرور رباط جزی، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ درباره روند اجرای طرح کارگاه‌های مهارت‌افزایی در جوار خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه، با بیان اینکه امیدواریم تا آغاز نیمسال دوم تحصیلی ۹۷-۹۸ بتوانیم این کارگاه‌ها را به مرحله عملیاتی برسانیم، اظهار کرد: تلاش شده با در نظر گرفتن توانمندی‌های بومی هر منطقه، تولیداتی داشته باشیم و در این زمینه کارگاه‌هایی از جمله کارگاه تولید پشم، کرک و فرش در گنبد کاووس در حوزه کشاورزی و یا در بحث توسعه آبیاری قطره‌ای در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، کار خود را آغاز کرده‌اند و رسما افتتاح می‌شوند. در سایر مناطق از جمله در بجنورد و کاشان و دیگر استان‌ها از قابلیت‌های بومی این مناطق در زمینه کشاورزی استفاده خواهیم کرد. همچنین کارگاهی برای تولید محصولات ارگانیک خواهیم داشت و نیز کارگاهی در زمینه اقدامات فنی و مهندسی تولید انرژی خورشیدی در ارومیه راه‌اندازی می‌شود. همچنین کارگاه تولید لوازم و تجهیزات فنی را در شمال کشور تاسیس خواهد شد.

مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه ما تمامی گروه‌های تحصیلی را در این کارگاه‌ها سهیم می‌دانیم، گفت: هدف این است ساعات کارآموزی دانشجویان در کارگاه‌های دانشگاه سپری شود. در همین راستا ۱۳ تا ۱۵ کارگاه قطعا در بهمن‌ماه افتتاح می‌شوند و امیدواریم بتوانیم راه‌اندازی سایر کارگاه‌ها را تا پایان سال تحصیلی جاری به ثمر برسانیم.

به بیان رباط جزی، در تمامی مراکز آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای این امکان وجود دارد که با همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشجویان در زمینه تولید و ساخت تجهیزات بیشتر استفاده شود.

غرفه محصولات دانشگاه فنی و حرفه‌ای در فروشگاه‌های سطح شهر
رباط جزی در پاسخ به این پرسش که فکری برای فروش محصولات تولیدی دانشجویان در فضای خارج از دانشگاه کرده‌اید، گفت: در حال رایزنی با برخی فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌ها تا تولیدات و آثار دانشجویان در آن مکان‌ها عرضه شود و یا در جایی مانند فروشگاه‌ها اتکا بتوانیم غرفه‌ای تحت عنوان غرفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای داشته باشیم. فعلا به درخواست کارکنان دانشگاه در فضای سازمان مرکزی نمایشگاه و فروشگاه عرضه محصولات دانشجویان این دانشگاه راه‌اندازی شده است.

دانشجویان غیرخوابگاهی هم مخاطب کارگاه‌ها هستند
رباط جزی در پاسخ به این پرسش که دانشجویان غیرخوابگاهی هم می‌توانند از کارگاه‌های مهارت‌افزایی استفاده کنند، اظهار کرد: در راه‌اندازی کارگاه‌ها به نحوی برنامه ریزی شده که تمامی دانشجویان، اعم از خوابگاهی و غیرخوابگهی بتوانند اوقات فراغت خود را در این کارگاه‌ها سپری کنند. همچنین اداره این کارگاه‌ها به گونه‌ای تنظیم شده که دانشجویان در هر رشته‌ای که تحصیل می‌کنند حتی رشته‌های تخصصی غیرمرتبط با کار کارگاه، با گذراندن یک دوره آموزش و با توجه به نوع فراگیری و آموزشی که می‌بینند بتوانند در کارگاه کار کنند. برای نمونه در کارگاه دوخت بحث تخصصی دوخت مانتو را داریم. قسمت‌های تخصصی در این دوخت را دانشجویان طراحی و دوخت انجام می‌دهند، اما کار‌هایی مانند راسته دوزی را یک دانشجوی الکترونیک هم با چند ساعت آموزش می‌تواند انجام دهد.

تمرکز دانشجویان بر تولید متناسب با رشته و تخصصی که دارند
وی با بیان اینکه هدف ما در این طرح پذیرش جامعه هدف دانشجوی بیشتری است، ادامه داد: یکی از معیار‌هایی که اعلام کرده‌ایم تا این طرح بتواند مصوبه بگیرد این است که هر کارگاه چند دانشجو می‌تواند جذب و پذیرش کند و آموزش دهد. دانشجوی دختر ما از خانواده مجوز می‌گیرد تا در جایی مانند آشپزخانه کارگری کند و ظرف بشوید. همچنین دانشجوی دختری داشتیم که درسخوان هم بود و در یک قنادی کار می‌کرد و ماهی ۵۰ هزار تومان می‌گرفت. این فضا‌ها و یا شرکت‌های خصوصی محیط‌های سالمی برای دانشجو نیست. ما تنها در کارگاه تولید تخت به هر دانشجو در ازای ساخت هر تخت ۳۴ هزار تومان می‌دهیم. این برای این است که دانشجو جای دیگری نرود خارج از فضای دانشگاه و بحث استثمار مطرح نباشد. هدف این بود دانشجویان به فضای مرتبط تری با رشته و تحصیل‌شان روی بیاورند. پنج سال است روی این طرح کار کرده‌ایم که دانشجوی ما تولید داشته باشد. همان کاری که بیرون انجام می‌دهد اینجا انجام دهد و پول بیشتری دریافت کند. بحث تجارت و بیزینس مطرح نیست.


ظرفیت حضور دیگر دانشجویان و اقشار جامعه در کارگاه‌های مهارت‌افزایی، به شرط وجود زیرساخت
مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای درباره ظرفیت وجودی این کارگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان غیر از این دانشگاه علاوه بر دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای، گفت: این ظرفیت وجود دارد به دلیل اینکه اساتید ما در این کارگاه‌ها، استاد ماهر و کاربلد هستند. در گرگان این تقاضا را برای سطح شهر و قشر تحصیل کرده هم داشتیم، از سوی این واحد به ما اعلام شد چند پزشک تقاضا کردند در کارگاه قالیبافی واحد گرگان دانشگاه شرکت کنند و این حرفه را یاد بگیرند. اما در هر حال و با وجود تقاضاها، فعلا زیرساخت‌ها برای محقق شدن این امر فراهم نیست، هر چند منع تخصصی در این مسئله وجود ندارد.

آموزش در کارگاه‌های مهارت‌افزایی رایگان است
وی گفت: آموزش در این کارگاه‌ها رایگان است و آموزش‌ها در راستای کاری است که در کارگاه خواهند داشت. این آموزش‌ها به لحاظ اینکه دانشجو بتواند در کارگاه مشغول شود، ارائه خواهد شد. شرکت در کارگاه‌ها هزینه‌ای برای دانشجو ندارد و امیدواریم فرایندی را ایجاد کنیم که حتی دانشجوی ما بتواند در کمترین زمان حق الزحمه خود را دریافت کند.

تسهیلات یک میلیارد و صد میلیون تومانی صندوق رفاه برای راه‌اندازی ۱۱ کارگاه در جوار خوابگاه
وی درباره حمایت‌های وزارت علوم در تامین زیرساخت کارگاه‌های مهارت افزایی در جوار خوابگاه افزود: اگر چه ما در این امر با تلاش‌های جهادی کار را به پیش می‌بریم، اما قطعا بدون حمایت وزارت علوم نمی‌توانستیم تا این حد کار جلو برویم. وزارت علوم، سازمان دانشجویان و صندوق رفاه در تمام این موارد حمایت‌هایی را داشته‌اند. قرار است برای هر کارگاه ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به دانشگاه اختصاص پیدا کند، یعنی یک میلیارد و صد میلیون تومان برای ۱۱ کارگاه از سوی صندوق رفاه تسهیلات در اختیار ما گذاشته می‌شود.

وی با ذکر خاطره‌ای از بازدید رئیس سازمان دانشجویان از یکی از کارگاه‌های این دانشگاه گفت: آقای صدیقی، رئیس سازمان دانشجویان از نزدیک بازدیدی از کارگاه تولید ابریشم و فرش در نیشابور داشتند و فعالیت دانشجویان در این کارگاه مورد استقبال ایشان قرار گرفت و بلافاصله گفتند این نمونه کارگاه‌ها باید گسترش پیدا کند و کمک هزینه‌ای هم برای آن کارگاه در نظر گرفتند.

انتهای پیام
captcha