کد خبر: 3782857
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۹

تنگناهای معیشتی؛ از جمله عوامل گرایش ‌به آسیب های اجتماعی/ ‌الگوهای نجات یافته معرفی شوند

تنگناهای معیشتی؛ از جمله عوامل گرایش ‌به آسیب های اجتماعی/ ‌الگوهای نجات یافته معرفی شوند گروه اجتماعی - مدیرکل بنیاد شهید گیلان با بیان اینکه بیکاری و تنگناهای معیشتی را از جمله عوامل گرایش افراد به آسیب های اجتماعی دانست و گفت: امروزه دشمن از طریق فضای مجازی به دنبال کمرنگ کردن ارزش های دینی است.

به گزارش ایکنا از گیلان، عبدالله پاکاری، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان امروز، 30 دی‌ماه در جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان، با اشاره به اهمیت پیشگیری در مقوله آسیب های اجتماعی، اظهار کرد: امروز مبارزه با آسیب های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد جزو اولیت های کشور است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری مواد مخدر را یکی از جنبه های جنگ نرم و مبارزه با آن را یکی از مصادیق جهاد مقدس می دانند، تصریح کرد: اعضا و دستگاه های عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مسئولیت سنگینی دارند.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان کاهش سن اعتیاد و تسری آن ‌میان بانوان را نگران کننده دانست و گفت: دشمن جوانان را هدف آسیب های اجتماعی به‌ویژه مواد مخدر قرار داده، زیرا جوانان در شرایط سنی خاصی قرار دارند و آسیب پذیرتر هستند.

پاکاری بیکاری و تنگناهای معیشتی را از جمله عوامل گرایش افراد به آسیب های اجتماعی دانست و یادآور شد: امروزه دشمن از طریق فضای مجازی به‌دنبال کمرنگ کردن ارزش های دینی است و لذا باید اقدامات فرهنگی و پیشگیری ما قوی تر و فراگیرتر باشد و از مدارس شروع کنیم.

وی معرفی الگوهای نجات یافته از دام اعتیاد را یکی از راهکارهای عبرت آموز دانست و خاطرنشان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان بالغ بر 120 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده و این جامعه هدف نیز متأثر از تغییر و تحولات جامعه است لذا پیشگیری و درمان در حوزه مواد مخدر جزو برنامه های ماست. همچنین آموزش و ارائه خدمات مددکاری و مشاوره ای نیز مدنظر قرار دارد.

تدوین نقشه راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ‌
محمدرضا پارسی، مدیرکل بهزیستی استان گیلان نیز در این جلسه، با اشاره به تشکیل کمیته های شهرستانی فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان، اظهار کرد: اعتیاد یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که متاسفانه جوانان را درگیر کرده و پدیده ای نوین محسوب می شود.

وی بیکاری، مهاجرت، فقر و... را از جمله عوامل زمینه‌ساز اعتیاد دانست و گفت: با توجه به هجمه دشمن جوانان و نوجوانان از این آسیب مصون نیستند لذا باید بر برنامه های اجتماع محور تأکید کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه مردم می توانند اولویت آسیب های اجتماعی را تشخیص دهند، تصریح کرد: باید سمن ها را شریک تصمیم گیری و تصمیم سازی بدانیم؛ نه فقط اجرایی لذا حضور سمن ها در این کمیته ضرورت دارد.

پارسی با اشاره به انتشار فراخوان جشنواره کاریکاتور آسیب‌های اجتماعی در گیلان از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این اقدام را خوب و اثرگذار دانست و یادآور شد: باید در برنامه ریزی ها گروه های سنی را مد نظر قرار دهیم. در واقع ادراک کودکان و نوجوانان نسبت به زندگی باید مثبت شود و حس شادکامی و پیشرفت داشته باشند تا استحکام روان شناختی پیدا کنند، اما گروه های سنی بالاتر به مهارت های زندگی نیاز دارند.

مدیرکل بهزیستی گیلان از تدوین نقشه راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در گیلان در سال 94 خبر داد و اضافه کرد: اگر مباحث دینی و ارزشی کمرنگ شود زمینه برای ایجاد آسیب فراهم خواهد شد و دشمن از این نقطه ضعف استفاده می کند لذا پرداختن به برنامه های فرهنگی علاوه بر رشد و تعالی جامعه می تواند نقش اثرگذاری در پیشگیری از بلای خانمان سوز اعتیاد داشته باشد.

انتهای پیام

captcha