کد خبر: 3785246
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۳

پایان‌نامه «نماز در اندیشه آیت‌الله‌ طباطبایی بروجردی(ره)» دفاع شد

کانون خبرنگاران نبأ ــ جلسه دفاع از پایان‌نامه و رساله دکتری آمنه لطفیان سرگزی از طلاب حوزه علمیه خواهران قم با موضوع «نماز در اندیشه آیت‌الله‌العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی(ره)»، در مجتمع کوثر دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ جلسه دفاع از پایان‌نامه و رساله دکتری آمنه لطفیان سرگزی از طلاب حوزه علمیه خواهران قم با موضوع «نماز در اندیشه آیت‌الله‌العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی(ره)»، هشتم بهمن‌ماه در مجتمع کوثر دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.
آمنه لطفیان سرگزی در این جلسه طی سخنانی گفت: از نگاه آیت‌الله‌ العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی، نماز که رمز ارتباط با خداست، مؤمنانی را که به جهان ماوراء طبیعت راه یافته‌اند، در یک رابطه دائمی و همیشگی با آن مبدأ بزرگ آفرینش قرار می‌دهد؛ چنین انسانی احساس می‌کند از تمام مخلوقات دیگر فراتر رفته و ارزش آن را پیدا کرده که با خدا سخن بگوید و این بزرگ‌ترین عامل تربیت اوست.
وی با بیان اینکه کسی که در نماز با معبود به راز و نیاز می‌پردازد، فکر، عمل و گفتارش همه خدایی می‌شود، افزود: پرهیزکاران نماز گزار ضمن ایمان به غیب و ایمان به رستاخیز، ادیان آسمانی را مایه تفرقه ونفاق نمی‌شمارند.
این طلبه حوزه علمیه قم اظهار کرد: آیت‌الله‌العظمی سیدحسین طباطبایی بروجردی معتقد بود نمازگزاران دو گروه هستند؛ برخی نمازشان اصلا نماز نیست مانند نوک زدن کلاغ است و گروه دیگر نمازشان مصداق روشن حسنات و بارزترین مصداق‌های کار نیک و همراه خشوع است، هرچه انسان در برابر خدا بیشتر اظهار عجز و بندگی کند، امدادهای او را بیشتر دریافت کرده و بر مشکلات پیروز خواهد شد.
وی ادامه داد: خداوند، نیروها، غرایز و صفاتی در انسان آفریده است که وسیله تکامل و سعادت هستند اما هنگامی که همین صفات در مسیر انحرافی قرار گیرند مایه بدبختی، شر و فساد خواهند بود؛ برای مثال حرص یک عطش سوزان است اگر این صفت در مسیر تحصیل علم و دانش به کار افتد مایه کمال است. اگر انسان، جنبه ملکوتی خویش را تقویت کند، امانتی را حمل می کند که آسمان از حمل آن باز می‌ماند.
لطفیان سرگزی با اشاره به اینکه هر کار خیر، آن‌گاه در نمازگزار اثر مثبت می‌گذارد که تداوم داشته باشد، گفت: نماز و زکات، دو فرمان فراگیر هستند؛ در قرآن کریم بیش از 30 بار از زکات یاد شده که 28 بار آن در کنار نماز آمده است.
وی بیان کرد: بر اساس قرآن، جامعه‌ای تحت حمایت خداوند است و زمینه بهره‌گیری از هدایت قرآن در آنها فراهم می‌شود که این چهار ارزش محوری یعنی نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر را داشته باشد.
یادآور می‌شود، در این جلسه پس از تأیید هیئت‌داوران، دانشنامه سطح چهار به آمنه لطفیان سرگزی از طلاب حوزه علمیه خواهران قم، اعطا شد.
محمود لطفیان
انتهای پیام

captcha