کد خبر: 3785701
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۴

برگزیدگان نخستین دوره جشنواره درخشش معرفی شدند

گروه ادب ــ نخستین دوره جشنواره «درخشش» با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

برگزیدگان نخستین دوره جشنواره درخشش معرفی شدندبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ نخستین دوره جشنواره فرهنگی و هنری «درخشش» ویژه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عصر سه‌شنبه 9 بهمن به میزبانی انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.
مسعود کوثری، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در آیین اختتامیه این جشنواره گفت: امسال این جشنواره به همت چند نهاد و سازمان و انتشاراتی شکل گرفته و امیدواریم در سال‌های آینده گسترده‌تر اجرا کنیم و هدف از برگزاری این جشنواره نیز برجسته کردن اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی در طول 40 سال است.
وی افزود: این جشنواره امسال فقط در حوزه داستانی برگزار شد و از سال آینده در بخش‌های فیلم و مستند، موسیقی و سرود انقلابی و عکس نیز برگزار خواهد شد.
کوثری تصریح کرد: این جشنواره که حاصل همکاری نهادهای فرهنگی و هنری بوده و با توجه به اینکه جشنواره دهخدا را در حوزه کتاب‌های علمی و پژوهشی انجام می‌دهیم، جای این جشنواره خالی بود؛ چرا که با جشنواره درخشش، به نسل‌های جوان فرصت داده می‌شود تا خود را در عرصه فرهنگ و هنری محک بزنند.
وی ادامه داد: انتخاب عنوان این جشنواره هم بیانگر 40 سال گذشته بوده و هم آینده را دربرمی‌گیرد و در واقع رو به آینده دارد.
نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب نیز در ادامه این مراسم گفت: انقلاب اسلامی بیش از آن‌که سبقه سیاسی داشته باشد، سبقه فرهنگی دارد و در این راستا نهادهای فرهنگی بسیاری زایش داشته‌اند، مانند مؤسسه خانه کتاب که یکی از زایش‌های موفق انقلاب در حوزه فرهنگی بوده است.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی، بیش از یک میلیون و 300 هزار عنوان کتاب به چاپ رسیده است که هر چند این آمار قابل قبول نیست، اما در حوزه تولید محتوا گام‌های خوبی برداشته شده است.
وی در ادامه بیان کرد: در برخی حوزه‌های فرهنگی نقص‌های اساسی داریم؛ یکی از آنها این است که کار درخوری در رابطه با شخصیت‌های انقلابی همچون امام خمینی، شهید مطهری و ... انجام نشده است. اگر بررسی کنید درباره ناپلئون بناپارت بیش از 18 هزار عنوان کتاب منتشر شده است، اما این مقایسه نشان می‌دهد عملکرد ما در رابطه با شخصیت‌های انقلابی، فرهنگی و هنری چندان مناسب نبوده است و باید در عرصه رمان، داستان و شعر درباره این شخصیت‌ها، کارهای جدی انجام شود.
یادآور می‌شود؛ این جشنواره که با مشارکت شماری از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای علمی، فرهنگی و هنری برگزار شده است، از میان 180 اثر ارسال شده در حوزه داستان انقلاب اسلامی، سه اثر را در سه بخش نوجوان، جوان و بزرگسال به عنوان آثار منتخب معرفی کرد.
در بخش نوجوان، مریم فریدی شایسته تقدیر، در بخش جوان، مهیندخت حسنی‌زاده برگزیده و در بخش بزرگسال، امیر اطمینان شایسته تقدیر شناخته شد. در بخش کودک نیز آثار رسیده به دلیل دارا نبودن معیارهای لازم، اثر منتخب نداشت.
در پایان این مراسم از تعدادی از نهادها که در شورای سیاستگذاری این جشنواره فعالیت‌های خوبی انجام داده‌اند، با اهدای هدایایی تجلیل شد.
از جمله نهادها و سازمان‌هایی که در این جشنواره مشارکت داشتند، می‌توان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزرات علوم و تحقیقات و فناوری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، سازمان تأمین اجتماعی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، باغ‌موزه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، خانه کتاب، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اشاره کرد.
انتهای پیام

captcha