کد خبر: 3785870
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹

فهم معنای اذکار نماز اثربخشی عبادت را مضاعف می‌کند

کانون خبرنگاران نبأ ــ مدرس مرکز تخصصی نماز گفت: در پرتو آشنایی با اذکار و جملات نماز و قرآن، جوان نمازگزار به مراحل عبودیت نزدیک‌تر و اثربخشی عبادت مضاعف خواهد شد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ مراسم «ملکوت و اسرار نماز در اندیشه آیت‌الله سیدجواد حسینی تبریزی خامنه‌ای» در شبستان حرم مطهر حضرت معصومه(سلام‌الله علیها) قم با حضور جمعی از بانوان حوزوی و دانشگاهی صبح امروز، 10 بهمن با مشارکت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم و سپاه پاسداران علی ابن‌ابیطالب(علیه السلام) قم برگزار شد.

آمنه لطفیان سرگزی، مدیر کانون فرهنگی تبلیغی شهید آیت‌الله محمدعلی لطفیان سرگزی، استاد مرکز تخصصی نماز کشور و عضو هیئت علمی پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه طی سخنانی با موضوع توجه به اسرار نماز گفت: تفسیر و آثاری که نماز دارد، موجب می‌شود انسان نمازش را کامل‌تر به‌جا آورد.
وی افزود: نمازگزار باید برای عبادت، کسب طهارت کند در شستن اعضای ظاهری، به تطهیر دل نیز توجه داشت، دل جایی است که خداوند بر آن می‌نگرد، مادامی که نمازگزار بر نیت خود باقی است، نمازش قبول و معراجی برای اوست و هرگاه نمازگزار از آن نیت غافل ماند، نماز رنگ مناجات را از دست می‌دهد؛ فویل للمصلین.
آمنه لفطیان گفت: نماز، دست شستن از غیر حق و اقبال تام به عز ربوبیت و درخواست به جانب غنی مطلق دراز کردن است؛ یکی از نکاتی که باعث انس با قرآن، حدیث، روایت و نماز می‌شود؛ آشنایی با معنای کلماتی است که انسان بر زبان می‌راند و در پرتو آشنایی با اذکار و جملات نماز و قرآن، جوان نمازگزار به مراحل عبودیت نزدیک‌تر و اثربخشی عبادت مضاعف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه آیت‌الله سید‌جواد حسینی تبریزی خامنه‌ای معتقد بودند نماز رکن دین و اقامه نماز، اولین فعالیت فرهنگی صالحان است، گفت: اولین اقدام پیامبر صلی الله علیه و آله بعد از هجرت و در مدینه، که حاکمیت ظاهری حضرت محمد صلی‌الله علیه و آله شکل گرفت، اقامه نماز بوده است؛ آن حضرت پس از خواندن نماز جمعه در روز ورود به مدینه، در قبا ماندند تا حضرت علی(علیه‌السلام) و همراهانشان بیایند و از روز شنبه به ساخت مسجد مدینه مشغول شدند و در چند روز مسجد قبا را بنا کردند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه تصریح کرد: جوانان نمازگزاری که اراده‌ای قوی و همتی عالی دارند، در برابر هجوم افکار پراکنده می‌ایستند و دل به آن‌ها نمی‌سپرند و می‌توانند نیروی خیال را متمرکز کنند.
لفطان سرگزی در پایان گفت: ما نباید نماز را سربار زندگی خود بشماریم و نماز را تحمیل و تکلیف ما لا یطاق بدانیم بلکه باید نماز را سرمایه زندگی و حیات آن عالم و سرچشمه سعادت آن جهان بدانیم؛ با کمال شوق دنبال تحصیل آن برویم و الفاظ نماز را به قصد و با اراده جدی بگوییم.

محمود لطفیان 

انتهای پیام

captcha