به گزارش ایکنا؛ انتشارات اشپرینگر ترجمه و انتشار رسمی کتاب «نفحات نفس» را بر اساس قانون بین المللی حق انحصاری نشر اثر (کپی رایت) به انتشارات «کتاب طه» واگذار کرده و با شمارگان ۵۰۰ نسخه منتشر شده است.
کتاب «نفحات نفس: بینافردیت، اخلاق و صلح» نوشته لنا اشکوف، فیلسوف و استاد اسلوونیایی، با تکیه بر دگردوستی، اخلاق و صلح در پی تبیین رویکردی نوین با بینافردیت است. نگارنده کوشیده تا با بهرهگیری از سنت دینی و فلسفی هند تغییرات و پیشرفتهایی را در مفاهیم مورد نظر در تفکر و فلسفه غرب ایجاد کرده و آن را از تسلیم بیچون و چرا در برابر مفاهیم یونانی به درآورد.
او بر این اساس یک ویژگی مشترک و حیاتبخش در میان انسانها یعنی تنفس را مورد تأمل قرار داده و به فلسفهها و اندیشههای وجودی (هایدگر) و نیز نگاشتههای ایریگاره، لویناس، فوئرباخ، شلینگ و دریدا نیز توجه میکند؛ هر چند همان گونه که خود در ضمن کتاب به آن اشاره کرده، رویکرد وی فارغ از تقسیمبندیهای متداول تحلیلی است؛ زیرا اهتمام وی به عنصری فراتر از آنها یعنی به منشاء رفتار اخلاقی از طریق محوریت بخشیدن به نفس یا تنفس است.
وی تعبیر عالم وسیط را برای اشاره به محل ظهور رفتار نیکو که منشاء اخلاق بینافردیت و محل تضارب آرا و افکار است، به کار میبرد. کتاب حاضر میتواند برای فیلسوفان علاقهمند به فلسفه بینافرهنگی و فلسفه دین تطبیقی و نیز فیلسوفان سیاست، علاقهمند به مباحث اخلاقی و نیز طرفداران برقراری صلح و نوعدوستی در میان ابنای بشر مفید باشد.
این کتاب میتواند برای خواننده فارسی نیز بسیار بااهمیت باشد. این اهمیت در رویکرد نوآورانه آن در مباحث بینافرهنگی نهفته است، به شیوهای که دیدگاههای فلسفی و دینی سنت غرب و شرق، با تکیه بر حقیقت مشترک نفس و تنفس در مجاورت یکدیگر قرارداده شدهاند. با این تبیین، رابطه خدا، انسان و جهان به شیوهای جذاب و نوآورانه تحلیل و تبیین میشوند.
در سفر تکوین میخوانیم که خدا «نفس زندگی را در مجاری انسان دمید». برخی این نفس را به نفسی لطیفتر تبدیل کردند؛ یعنی نفس عشق، مراقبت، نجوا، با توجه به گوش سپردن به دیگری. بعید است که کسی از ما بر نفس (کشیدن) خویش درنگ کرده باشد. نفس (کشیدن) و سکوت، به عنوان نگهبانان فردیت ما، اهمیت والایی در نگهداری روابط بینافردی ما دارند.
مترجم پیشنهاد کرده برای فهم بهتر مطالب این کتاب، کتابهای سایمون کریچلی، ترجمه خشایار دیهیمی، نشر ماهی، فلسفه قارهای و فلسفه دین، به ویراستاری مورنی جوی، ترجمه محمدابراهیم باسط، انتشارات کتاب طه، فلسفه قارهای و معنای زندگی، جولیان یانگ، ترجمه بهنام خداپناه، انتشارات حکمت، جنبش پدیدارشناسی: درآمدی تاریخی، هربرت اسپیلبرگ، ترجمه مسعود علیا، انتشارات مینوی خرد، فلسفه علوم اجتماعی قاره ای، ایون شرت، هادی جلیلی، نشر نی و دکارت تادریدا: مروری بر فلسفه اروپایی، پیتر سجویک، ترجمه محمدرضا آخوندزاده، نشر نی مطالعه شود.
انتهای پیام