کد خبر: 3792790
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳
نصیری بیان کرد:

اجرای پایلوت طرح سلامت‌یار در 6 بیمارستان/ ارائه بیش از 100 هزار خدمت پزشکی در مناطق محروم

گروه سلامت ــ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اجرای پایلوت طرح سلامت‌یار در 6 بیمارستان تهران و استان البرز، خدمات داوطلبانه در بیمارستان‌های را موجب جلب رضایت بیماران و کمک به فرآیندهای درمانی دانست.

اجرای پایلوت طرح سلامت‌یار در 6 بیمارستان/ ارائه  بیش از 100 هزار خدمت پزشکی از سوی کاروان‌های سلامت در مناطق محروممحمد نصیری، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا، با تأکید بر رسالت جمعیت هلال احمر مبنی بر تسکین آلام بشری و نیز تغییر رویکرد جدی برنامه‌های سلامت محور این سازمان در جهت اجتماعی‌تر شدن آن‌ها، افزود: این طرح در راستای سیاست‌های مددکاری اجتماعی و با هدف افزایش رضایتمندی بیماران بدون همراه و تنها در مراکز درمانی پایلوت اجرا می‌رود.
وی افزود: یک تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت بهداشت و هلال احمر امضا شد تا داوطلبان جمعیت هلال احمر در بیمارستان‌ها در قالب سلامت‌یار بدون اینکه در امور درمان و بالین داخالت کنند، به فرآیند‌های بیمارستانی کمک کنند این تفاهم‌نامه اگرچه مدت زمانی است که منعقد شده بود، اما به اجرا در نیامده بود.
نصیری بیان کرد: سلامت یاران، نیرو‌های داوطلبی هستند که با گذراندن دوره‎های آموزشی مرتبط در راستای کاهش فشار‌های فزاینده ارائه خدمت به بیمار و همراه وی در چارچوب وظایف تعیین شده در مراکز بهداشتی- درمانی در زمینه‌هایی همچون خوشامدگویی و تکریم بیماران، کمک به بیماران به عنوان همراه تا قبل از بستری شدن و امور پذیرش، همراهی بیماران نیازمند ویلچر، واکر و غیره، راهنمایی آن‌ها در خصوص فرایند درمان کمک می‌کنند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر ادامه داد: کمک به امور بیمه، ترخیص، معرفی بخش‌های مختلف بیمارستان و هدایت بیماران به واحد‌های بیمارستانی مورد نظر، عیادت و دلجویی حتی در مواردی مانند خدمات مورد نیاز در بیمارستان توانبخشی شامل آموزش به بیماران و خانواده‎های آنان در رابطه با مراقبت‎های لازم به بیماران ضایعه نخاعی و معلولین، آماده سازی شرایط فیزیکی و روانی خانواده جهت بازگشت عضو آسیب دیده به محل کار، زندگی و تحصیل از جمله وظایفی است که برای سلامت‌یاران در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه با همکاری اداره مددکاری وزارت بهداشت دوره‌های آموزشی در دو استان تهران و البرز برگزار شده است، گفت: طرح پایلوت اجرای این طرح به زودی و به مدت ۶ ماه در بیمارستان‌های امام خمینی (ره)، ضیاییان، رفیده، مرکز قلب شهید رجایی استان تهران و شهید آیت  الله مدنی استان البرز اجرا می‌‎شود.
نصیری تاکید کرد: باور اصلی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر این است که برخی از مشکلات موجود در حوزه سلامت با بهره گیری از مشارکت اجتماعی و خیرین قابل رفع شدن است، لذا باید خیرین و سازمان‌های مردم نهاد را در این موضوعات فعال کنیم.
وی تأکید کرد: ما باید در قالب حمایت از این سمن‌ها و گروه‌های داوطلب، زیرساخت‌های لازم را فراهم می‌آوریم تا آن‌ها خدمات و برنامه‌های خود را راحت‌تر و بدون دغدغه به نیازمندان ارائه کنند.
وی با اشاره به اعزام کاروان‌های سلامت در به نقاط محروم و حاشیه‌ای کشور در دهه فجر امسال یادآور شد: ۴۷۳ کاروان به شهر‌های مختلف اعزام شدند و با حضور بیش از ۲ هزار پزشک و متخصص ۱۰۰ هزار و ۳ خدمت پزشکی، دندان پزشکی، توان بخشی به مردم ارائه شد.
رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر یادآور شد: کاروان‎های سلامت در جمعیت هلال احمر یک جریان است که برخی زمان‌ها مانند دهه فجر یا عید نوروز افزایش پیدا می‌کند، از آن جایی که جنس این کار داوطلبانه است لذا ایام تعطیل که افراد فراغت بیشتری برای انجام این کار‌ها دارند زمان مناسب‌تری برای اعزام این کاروان‌ها هستند. ضمن اینکه با تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز این کاروان‌ها در حال عمق بخشی به فعالیت‌های این کاروان‌ها هستیم.
انتهای پیام
captcha