به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پیامی به دبیرخانه چهارمین همایش ملی حقوق شهروندی صادر کرد.
دراین پیام آمده است:
یکی از مبانی مهم در تفکر اسلامی ایجاد جامعهای است که عدالت محقق گردد و در مدینه فاضله اسلامی، عدالت رکن اصلی است، اما تئوری عدالت خود ابتناء دارد بر تحقق حقوق طبیعی انسانها که در لسان دینی از آن به حقوق فطری یاد شده است.
حقوق طبیعی انسانها یا حقوق فطری وقتی در جامعه رعایت میگردد که استعدادهای نهفته در همه انسانها زمینه رشد پیدا کند و همه انسانها از استعداد ذوقی، اخلاقی، کمالجویی و علمخواهی برخوردارند، زمانی این استعدادها به شکوفایی میرسند که اولا: آزادی برای افراد جامعه وجود داشته باشد تا زمینه رشد فراهم گردد، ثانیا: جامعه، بسترهای لازم برای رقابت برابر انسانها را فراهم نماید و در پناه قانون همه بهنحو مساوات بهرهمندی داشته باشند.
انقلاب اسلامی از چنین مبانی فکری عمیقی در تحقق حقوق طبیعی و فطری انسانها برخوردار است و در این ۴۰ سال در این مسیر تلاشهای ستودنی داشته است و باید به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در طی طریق دهه آینده کاستیها مرتفع گردد تا همه ابعاد این تفکر به ظهور برسد، امیدوارم این همایش زمینه تعاملات جدیتری در این ابعاد را فراهم نماید و از تلاش دستاندرکاران این مهم تشکر میکنم.
علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی
انتهای پیام