کد خبر: 3795729
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی تبیین کرد؛

نهج‌البلاغه متناسب با اقتضائات جوانان در جامعه معرفی نشده است

گروه جامعه ــ رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با انتقاد از اینکه امام علی(ع) و نهج‌البلاغه متناسب با اقتضائات جوانان در جامعه معرفی نشده است، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه باید به مسئله‌شناسی و تبیین چنین این امور مهمی بیانجامد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ چهارمین همایش ملی میثاق علوی با محوریت پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی امروز، پانزدهم اسفندماه از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری مرکز تحقیقات امام علی(ع) و حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) در حال برگزاری است.
 در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین سیدسجاد علم‌الهدی، رئیس مرکز تحقیقات امام علی(ع) و رئیس این همایش به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: چهار شرط لازم برای پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل وجود دارد.

وی در تبیین این شروط گفت: اعضای خانواده باید نسبت به حق و تکالیف خود و طرف مقابلشان آگاه باشند. همچنین آثار رعایت و تجاوز به حقوق دیگران و عدم پایبندی به تکالیف را بشناسند.

حجت‌الاسلام علم الهدی سطح کیفی مقالات ارائه شده به این همایش را مطلوب ارزیابی و با بیان اینکه این همایش به صورت مشارکتی بین دو نهاد حوزه و دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: این همراهی و وحدت در ارائه آثار نیز به چشم می‌خورد به طوری که بسیاری از آثار به صورت مشترک با همکاری محققان حوزوی و دانشگاهی نگاشته شده بود.

تدوین فرهنگ‌نامه صدق در نهج البلاغه

در ادامه این مراسم فضائلی، رئیس حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) نیز ضمن خوش آمدگویی به حضار بیان کرد: دبیرخانه همایش میثاق علوی از سال ۹۰ با هدف دستیابی به الگوی حقیقی سبک زندگی آغاز به کار کرد و پس از هم اندیشی با اساتید توانست سه دوره همایش با محوریت اخلاق عملی در آیینه کلام علوی، صدق در نهج البلاغه و حقوق در نهج البلاغه را برگزار کند و دستاوردهای عملی همچون تدوین فرهنگ نامه صدق در نهج البلاغه را ارائه دهد.

وی موضوع چهارمین همایش میثاق علوی را پایبندی اعضای خانواده به حقوق متقابل برشمرد و گفت: این پژوهش با هدف بررسی جایگاه خانواده در اسلام و ضرورت و اهمیت این نهاد در پیشبرد اهداف دینی و اعتلای سلامت جامعه شکل گرفته است.

 وی از جمله محورهای این همایش را پایبندی اعضای خانواده به حقوق متقابل، شناخت حقوق والدین و فرزندان، شناخت حقوق فرزندان با یکدیگر، چگونگی پایبندی به حقوق و رابطه پایبندی به حقوق متقابل با ارتقای سبک زندگی بیان کرد.

فضائلی با بیان اینکه نهاد خانواده بنا به اقتضائات روحی و روانی افراد شکل گرفته است، اظهار کرد: هنوز کارشناسان نتوانستند تعریف واحدی از این نهاد اجتماعی ارائه دهند؛ بررسی علمی خانواده با آسیب‌های مختلفی روبرو بوده و تا زمانی که به یک شناخت جامع از این نهاد نرسند، بررسی علمی آن امکان پذیر نخواهد بود.

عبادالرحمن از منظر قرآن کریم  چه کسانی هستند؟

فضائلی با بیان اینکه عبادالرحمن از منظر قرآن کریم کسانی هستند که نسبت به نهاد خانواده و اصلاح و پیشرفت جامعه اهتمام می‌ورزند، تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که آفرینش زوجین از یک حقیقت نشئت گرفته است و جاذبه فوق العاده بین آنها قرار داده شده تا در کنار هم آرامش گیرند.

رحمت و مودت؛ گمشده جوامع مختلف

رئیس حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) با بیان اینکه خانواده در مکتب اسلام بر مبنای غایت‌مداری، خداباوری و فرجام باوری استوار است، گفت: آنچه نظام حقوقی خانواده در اسلام را از سایر مکاتب جدا می کند توجه به حوزه حقوق در پرتو اخلاق مداری است که سبب شکل‌گیری رحمت و مودت و ایجاد سکینه بین روابط اعضای خانواده می‌شود و این همان گمشده جوامع مختلف است.

ثمرات کیهان‌اندیشی در نهج‌البلاغه

در ادامه این مراسم حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز ضمن خوش آمدگویی به حضار اظهار کرد: امام علی(ع) علاوه بر آنکه به واسطه پیامبر(ص) به وحی متصل و بهترین میوه عمر رسول اکرم(ص) بوده و دانش قدسی داشتند، از وجودی کیهان‌اندیشی برخوردار بودند که ثمرات آن برای انسان‌ها در کتاب نهج البلاغه عیان است.
 
وی نهج‌البلاغه را با تمام عظمت‌هایی که دارد فوق العاده عقلانی، واقع بین و جامعه نگر دانست و تصریح کرد: نتوانستیم سرمایه عظیمی همچون امام علی(ع) و نهج البلاغه را به مقتضای نیاز جوانان تبیین و میان این دو اتصال برقرار کنیم.

 وی با تأکید بر اینکه اگر امام علی(ع) و نهج البلاغه را بخوبی به جوانان معرفی کرده بودیم غالباً بهانه‌ای برای بسیاری از ایرادات از سوی این قشر باقی نمی‌ماند، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه باید به مسئله شناسی و تبیین چنین این امور مهمی بیانجامد.

این مراسم با سخنرانی بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و رحیم پور ازغدی، استاد دانشگاه و ارائه مقالات برتر ارسالی به همایش پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی و برپایی پنل های آموزشی ادامه دارد.

انتهای پیام

captcha