کد خبر: 3795938
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۶
حق‌شناس:

قرآن اختصاص به افراد و مکان‌های خاص ندارد

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه باید صدای قرآن در میادین اصلی شهر طنین‌انداز شود، گفت: قرآن اختصاص به افراد و مکان‌های خاص ندارد، بنابراین باید سعی کنیم تا قرآن را به خانه‌ها و منازل ببریم.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در مراسم افتتاحیه دارالقرآن مرکزی شهرداری منطقه 2 شهر تهران که امروز، 15 اسفندماه برگزار شد، با اشاره به اینکه قرآن، کتاب وحی ومعجزه حضرت ختمی مرتبت است که در عصر جاهلیت نازل شده است، گفت: این قرآن در برهه‌ای از زمان و میان قوم جاهل عرب نازل شد، مردمانی که افتخارشان جنگیدن و قساوت و زنده به‌گور کردن دخترانشان بود.
وی ادامه داد: در آن دوران به اندازه‌ای جنگ و جنگ‌آوری برایشان مهم بود که از جنگ خسته شده و بزرگان آنها تصمیم گرفتند حداقل یک سوم ماه‌های سال را باهم نجنگند و این شرایط آن روز و زمانی بود که پیامبر امی(ص) به رسالت رسیدند. حضرت محمد(ص) در چنین زمانی مبعوث شدند و معجزه قرآن را آوردند.
حق‌شناس اظهار کرد: قرآن آن کتابی است که خداوند به عنوان معجزه در اختیار ایشان قرار می‌دهد، قرآن سرشار از کلمات حضرت حق است که در قالب این کتاب نازل می‌شود. این کتاب برای حیات همه انسان‌ها در همه مکان‌ها و زمان‌ها قابلیت ارائه دارد. کتابی که همیشه آیات آن زنده است و برای همه دوران‌ها تازگی دارد و بنا بر صریح قرآن «الْحَيِّ الَّذِي لا يَمُوتُ» است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: پیامبری که خود امی بود و سواد نداشت، معجزه‌اش سواد است. در قرآن آمده است این کتاب را ما نازل کرده‌ایم و خود حافظ آن هستیم: «نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» یعنی خود حضرت حق از این کتاب محافظت می‌کند و همه ما وسیله هسیتم.
وی با اشاره به اینکه افتتاح و راه‌اندازی این دارالقرآن عیدانه‌ای برای اهالی منطقه دو شهر تهران است، اظهار کرد: فرهنگ پیونددهنده حوزه‌های سخت است و مغز آن قرآن است. این شهر نیازمند توجه به فرهنگ و فرهنگسازی است تا از معضلات و مشکلات آن کاسته شود. اما شهری که در آن احترام به بزرگترها نباشد و راستگویی رعایت نشود، شهر سرزنده و پویایی نخواهد شد.
حق‌شناس با اشاره به اینکه افتخار ما در جهان به فرهنگ ایران بودنمان است، بیان کرد: آن فرهنگی است که ذات و مغز آن، قرآن است. لذا نباید گرفتار آدرس‌های اشتباه دیگران شویم.
وی با تأکید بر اینکه قرآن را نباید محدود به یک چیز و مکان و یا افراد خاص کرد، گفت: این درست نیست که تنها قرآن را اختصاص به برهه‌ای از زمان و یا مکان خاص و حسینه‌ها و مساجد و محافلی خاص یا بعضاً ویژه افرادی خاص بدانیم. مخاطب قرآن 80 میلیون ایرانی است، قرآن برای بیش از یک میلیارد و 400 میلیون مسلمان است و قرآن و آموزه‌های آن برای هفت میلیارد انسان جهان است و برای میلیاردها انسانی است که بعدها به دنیا می‌آیند، قرآن اختصاص به افراد خاص ندارد، بنابراین باید سعی کنید تا قرآن را به خانه‌ها و منازل ببرید.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: قرآن را به خیابان‌ها و میدان‌های اصلی شهر ببرید. برنامه‌هایی بگذارید تا صدای قرآن در میادین اصلی شهر بیاید، قرآن برای مناسبت‌ها و تنها ماه مبارک رمضان و مجالس عزا نیست. امیدواریم شهرداری منطقه دو پیش‌قدم این فعالیت‌ها باشد و قرآن را در سطح بزرگ‌تر ببرید و فضا را در مناطق مختلف تهران به سمتی ببرید که هزارن نفر پای رحل قرآن و در محافل قرآن حضور پیدا کنند و این اولین گام برای شهر قرآنی شدن است.
وی گفت: انسان تازه متولد شده با اذان چشم باز می‌کند، همان‌طور که با گواهی به حقانیت خداوند، دار فانی را وداع می‌کند. اگر قرآن کتاب زندگی است، نباید آن را تنها حزین خواند و قرائت کرد، چرا که شادی هم بخشی از زندگی است. لذا امیدواریم این مرکز آغازگر راه و طرح نو در حوزه قرآن باشد.
انتهای پیام

captcha