حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتوگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ به مناسبت چهلمین روز درگذشت محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی و یار صدیق امام و رهبری به ابعاد اخلاقی، علمی و مبارزاتی مرحوم حبیبی اشاره و تصریح کرد: نبی حبیبی، متولد ورامین و جامعهشناس بود. در زمینه مسائل اسلامی و دینی نیز مطالعات خوب و انس زیادی با قرآن داشت و مطالعات ویژهای در حوزه اسلام انجام میداد. به لحاظ سیاسی نیز وی از دوران دانشجویی که قیام 15 خرداد 42 شروع شد؛ علاقهمند به مبارزه و همراهی با امام خمینی(ره) بود و این مبارزه را در دوران دانشجویی در مسجد آیتالله کاشانی تهران دنبال کرد و ارتباطات خوبی با مرحوم آیتالله مهدوی کنی قبل از انقلاب داشت.
ترقی افزود: پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی بر حسب آشناییهایی که با بعضی مسئولین داشت، فعالیت اجرایی خود را از معاونت سیاسی استانداری کرمان شروع کرد و بعدها با توجه به شناختی که آیتالله مهدویکنی ـنخستوزیر وقت ـ از نبی حبیبی داشت؛ او را به استانداری فارس منصوب کرد. مجدداً بهخاطر مسئولیتپذیری و مدیریت شایستهای که داشت، به استانداری خراسان بزرگ منصوب شد.
عضو ارشد حزب مؤتلفه اسلامی گفت: مرحوم حبیبی پس از مأموریت در استانداری خراسان بزرگ با آیتالله طبسی، شهید هاشمینژاد و مقام معظم رهبری آشنایی بیشتری پیدا کرد و از این رو مجدداً به استانداری تهران منتقل شد و با توجه به حسن مدیریت و لیاقتی که داشت به سِمت شهرداری تهران منصوب شد؛ مکانیزه کردن حمل زباله، مسئله مترو و شکلگیری کارِ مترو از زمان مدیریت او شروع شد و خدمات ارزشمندی در نظم و نسق دادن به شهرداری و تأمین منابع مالی داشت.
وی افزود: بعدها به وزارت بازرگانی رفت و همکاری خوبی با عسگر اولادی، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین داشت. نهایتاً به معاونت بنیاد مستضعفان و قائم مقامی در امور جانبازان منتقل شد و در همین عرصه به فعالیت اجرایی خود پایان داد و وارد فعالیت سیاسی حزبی شد.
ترقی با بیان اینکه مرحوم حبیبی دبیری حزب مؤتلفه اسلامی را به عهده گرفتند و بعد از مرحوم حبیبالله عسگراولادی، مسئولیت دبیر کلی حزب مؤتلفه اسلامی را به عهده گرفت و فعالیت سیاسی او در این دوران روی چند محور متمرکز میشد؛ تقویت تحزب در جامعه اسلامی، ایجاد وحدت و انسجام بین نیروهای انقلابی و حزبی، برنامهای کردن فعالیت حزب و متکی کردن حزب به سیستم و خارج کردن آن از قائمبه فرد و افراد بودن. حبیبی در مسیر تقویت تحزب سعی میکرد با تعاملات گسترده با احزاب رقیب و حتی مخالف، فضای سیاسی و رقابتی کشور را به جوی سالم بکشاند و نگذارد که کشور به رقابتهای حذفی کشیده و آلوده شود.
مسئول سياسی حزب مؤتلفه اسلامی افزود: حبیبی با برگزاری اجلاس حمایت از فلسطین با کارهای لجستیکی مؤتلفه و حضور همه احزاب حتی اصلاحطلب و دادن مدیریت برنامه به محشتمی از جناح مقابل اثبات کرد که در مسئولیتهای کلان کشوری نیز باید وحدت احزاب چه موافق و چه مخالف حفظ و در مسائل اصولی که در انقلاب پیش میآید؛ یکپارچگی احزاب و مشارکت آنها دیده شود. همچنین در اجلاس کمیته دائمی اتحادیه احزاب سیاسی آسیا که در تهران از سوی حزب مؤتلفه برگزار شد؛ مرحوم حبیبی از شخصیتهایی در احزاب رقیب برای سخنرانی دعوت کرد؛ اینها نشاندهنده این بود که نبی حبیبی، مصالح کل نظام را بر مصالح حزبی و گروهی کاملاً ترجیح میداد و سعی میکرد وحدت و انسجام در همه نیروها مقابل دشمن خودنمایی کند.
ترقی با تأکید بر اینکه نبی حبیبی، سیاستمداری ولایی و مدیری جهادی بود، توضیح داد: مرحوم حبیبی نسبت به جریان فتنه و کسانی که در مقابل نظام و انقلاب میایستادند، موضع مشخص داشت و در برابر این جریانات کوتاه نمیآمد. او فردی متواضع و از تقوای سیاسی برخوردار بود، دیانت او بر سیاست غالب بود و همین موجب شده بود که علما نسبت به وی اعتماد خوبی داشته باشند و احساس کنند که او شخصیتی سیاسی، متقی، متدین و تابع روحانیت است و در مواضع و نوع حرکتها سعی مرحوم حبیبی بر این بود که فاصلهای بین حرکات سیاسی حزب با روحانیت، روحانیت مبارز و جامعه مدرسین وجود نداشته باشد و کاملاً آنها منطبق بر هم پیش روند.
گفتنی است، مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت مرحوم محمد نبی حبیبی، دبیرکل فقید حزب مؤتلفه اسلامی، شامگاه پنجشنبه، 23 اسفند در مسجد فخرآباد تهران با حضور شخصیتهای سیاسی، حزبی و تعدادی از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سیدعلی نقی خاموشی، عضو ائتلاف اصولگرایان؛ اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی؛ محمد خرسند، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی و تعدادی از شخصیتهای سیاسی و حزبی اصولگرا شرکت کردند. سخنران این مجلس حجتالاسلام والمسلمین محمد خرسند، امام جمعه کازرون و عضو شورای مرکزی حزب مذکور بود.
علیرضا برومند
انتهای پیام