سید محمدرضا خوشرو، دبیر ستاد ملی صبر در گفتوگو با ایکنا؛ به تشریح مهمترین اقدامات این ستاد در سال جاری پرداخت و با اشاره به اینکه فشار اقتصادی میتواند فشار روانی به مردم وارد کند، گفت: به همین دلیل مردم باید تلاش کنند بیشتر همدیگر را ببخشند و امیدواریم امسال با توجه به شرایط موجود صبر مردم افزایش پیدا کند. از مصادیق این درک و صبر میتواند این باشد که صاحب خانهها به مستأجران خود برای پرداخت اجاره بها مهلت بدهند و با آنها مدارا کنند چون ممکن است حقوقها عقب بیفتد. طلبکارانی که چک دارند هم کمی صبوری کنند تا از این دوره گذار عبور کنیم. مردم باید شرایط همدیگر را بیشتر درک کنند.
وی با تأکید بر اینکه سازمانهای مردم نهاد، NGO ها، مشاهیر و افراد مطرح و معروف در حال ترویج صلح و سازش هستند، گفت: ستاد ملی صبر کار حمایتی و تبلیغاتی از این حوزهها انجام میدهد و از فعالان این حوزه از جمله ریش سفیدان حامی صلح و سازش حمایت میکند.
فوتبالیستهای مطرح کشور حامی صلح و سازش میشوند
خوشرو از انعقاد تفاهم نامه همکاری با فدراسیون فوتبال نیز خبرداد و گفت: با فدراسیون فوتبال تفاهم نامهای در حال انعقاد داریم که بخشی از مسئولیتهای اجتماعی فوتبالیستهای مشهور کشورمان در حوزه ایجاد صلح و سازش بین آحاد مردم را بتوانیم از طریق ستاد ملی صبر پیگیری کنیم. فدراسیون و کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال نیز از این طرح استقبال کرده است و در حال طراحی سازوکار اجرای این طرح هستیم.
وی ادامه داد: سوژه یابی برای برنامههای تلویزیونی که در زمینه ترویج صلح و سازش فعالیت میکنند و ارائه مشاوره کارشناسانه در این حوزه نیز همچنان در دستور کار ما قراردارد تا از دل رخدادهای واقعی سوژههای مناسب در اختیار فیلم سازان و تهیه کنندگان برنامههای تلویزیونی قرارداده شود.
قضات از درآمد خود صرف نظر و مردم را به سازش دعوت میکنند
دبیر ستاد ملی صبر در پاسخ به این سؤال که در سال گذشته مردم ایران چه قدر همدیگر را بخشیدهاند، گفت: تعداد صلح و سازشی که در سطح کشور اتفاق میافتد قابل توجه است و ارزشمند اینکه بسیاری از صلح و سازشها بین مردم توسط قضات شریفی صورت میگیرد که حاضر هستند از درآمد صادر کردن حکم خود بگذرند و بین مردم سازش برقرار کنند. درآمد هر قاضی به میزان حکمهایی که صادر میکند بستگی دارد و بسیاری از قضات حاضر هستند از دستمزد خود بگذرند و حکم صادر نکنند و طرفین را به سازش دعوت کنند.
شهادت قاضی که هزار پرونده را به سازش رسانده بود
وی افزود: شهید «قنبری» یکی از قضات ما بود که به جای صدور حکم بیش از هزار پرونده را به صلح و سازش رسانده بود. وی توسط دعاویی یکی از پروندهها ترور و به شهادت رسید.
خوشرو ترویج احکام جایگزین حبس را از دیگر مأموریتهای ستاد ملی صبرعنوان و اظهارکرد: در سال 97 تعداد قابل توجهی احکام جایگزین حبس صادر شده است.
555 هزار پرونده در مراکز حل اختلاف به صلح و سازش رسیدهاست
وی اعلام کرد: همچنین 555 هزار پرونده در مراکز حل اختلاف به صلح و سازش رسیدهاست و یک میلیون و 820 پرونده نیز ظرفیت صلح و سازش را در شوراهای حل اختلاف کشور دارند که امیدواریم با همت مردمی به سازش رسیده منجر به تشکیل پرونده جدی نشوند.
نشان ملی صبر به همیاران صبر اعطا میشود
دبیر ستاد ملی صبر با تأکید بر استفاده از ظرفیت رسانهها برای ترویج صلح و سازش، گفت: امسال در جشنوارههای مختلف جایزه صبر را به بانیان صلح خواهیم داد. همچنین نشان ملی صبر به همیاران صبر که از میان عموم مردم، چهرهها و افراد مشهور که علاقهمند به انجام مسئولیت اجتماعی خود هستند انتخاب و به آنها اعطا میشود.
وی افزود: کمپینهای «میبخشم» و «صبور هستم» را نیز در چارچوب ایام و مناسبتهای مختلف دنبال خواهیمکرد و احیای جایگاه روحانیان برای ایجاد صلح و سازش پیش از ماه رمضان از طریق گردهماییهای مبلغانی که برای ماه رمضان اعزام میشوند را در دستور کار داریم. همچنین با جدیت پیگیر همایشهای استانی صبر هستیم که در این همایشها دستگاه قضایی، صدا و سیمای استانی، ائمه جماعت و جمعه، نیروی انتظامی، استانداری، فعالان استان، اصناف و بازاریان حضور خواهندداشت.
انتهای پیام