
کیانوش جهانپور، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با
ایکنا، آمار کلی قربانیان در استانهای کشور از جمله در گلستان، فارس، لرستان و خوزستان و سایر استانهای درگیر سیل و حوادث جوی در کشور را ۷۰ نفر اعلام و اظهار کرد: استان فارس با ۲۳ نفر، لرستان ۱۴ نفر، گلستان ۸ نفر، همدان ۵ نفر، خراسان شمالی ۳ نفر و کهگیلویه و بویر احمد ۳ نفر بیشترین تعداد فوتی در حوادث جوی اخیر را داشتهاند.
وی افزود: این حوادث همچنین ۷۶۸ مصدوم بر جای گذاشته که ۱۵۵ نفر نیز در محل درمان و ۳۸ نفر بستری شدند، وضعیت اکثریت این افراد پایدار بوده و به تدریج از بیمارستانها مرخص میشوند.
جهانپور در رابطه با اقدامات وزارت بهداشت در استان سیلزده لرستان گفت: ارزیابی سلامت استانهای درگیر سیل به ویژه لرستان در سه محور اورژانس پیشبیمارستانی و فوریتهای پزشکی، بهداشت محیط و اورژانس بیمارستانی در مراکز درمانی متمرکز است.
وی ادامه داد: در بخش اورژانس پیشبیمارستانی علاوه بر پایگاههای زمینی و آمبولانسهای موجود سه پایگاه هوایی با سه بالگرد درگیر امداد و نجات هستند که علاوه بر انتقال مصدوم به مراکز درمانی به نجات افراد گرفتار در سیل میپردازنند ضمن اینکه در موضوع لجستیک و انتقال دارو و تجهیزات به روستاها و شهرهایی که با قطع راههای ارتباطی مواجه هستند فعالیت میکنند.
جهانپور بیان کرد: خدمات اورژانس بیمارستانی در مراکز درمانی منطقه ادامه داشته و هیچ بیمارستانی در حال حاضر از سرویس خارج نشده است؛ خدمات درمانی که در بیمارستانها ارائه میشود، در بیمارستان پلدختر نیز در جریان بوده و کلیه خدمات دارویی و درمانی به سیلزدگان مناطق پلدختر و معمولان به صورت رایگان ارائه میشود، ضمن اینکه توان پزشکی منطقه نیز با ارسال تیمهای پزشکی تقویت شده است.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور، موضوع اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بیماریهای اپیدمیک در مناطق را در دستور کار قرار داده است. آنچه پس از سیل دارای اهمیت است موضوع بهداشت محیط و پیشگیری از اپیدمی بیماریهای عفونی و بیماریهای واگیر است که همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی لرستان و مراکز بهداشت منطقه و با هدایت و نظارت ستاد وزارت بهداشت بر موضوع بهداشت آب شرب نظارت کرده و به کلرزنی منابع آب طی روزهای آتی میپردازند.
وی یادآور شد: در حال حاضر به جز قطعی خطوط ارتباطی برای انتقال مصدومان، دارو و تجهیزات ضروری پزشکی به روستاها و برخی شهرها هیچگونه مشکلی در زمینه بهداشتی، دارویی و درمانی در منطقه نداریم و سعی داریم با هلیبرن از طریق بالگردهای اورژانس بر این مشکل غلبه کنیم.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با بیان اینکه با توجه به شاخصههای مدیریت بحران، در ارائه خدمات حوزه سلامت در این مناطق مشکلی وجود ندارد، گفت: در زمینه موضوع بهداشت روان باید بلافاصله پس انجام اقدامات اولیه بهداشتی و درمانی این کار صورت بگیرد، چرا که آسیبهای روانی به دلیل سیل، قربانی شدن اطرافیان و یا زیانهای مالی ممکن است متوجه سیلزدگان شود، لذا اولین تیمهای بهداشت روان وزارت بهداشت وارد منطقه شده و بر اساس پروتکلهای مصوبی که در وزارت بهداشت است به مداخلههای روانی میپردازند و امیدواریم به تدریج سطح بهداشت روان ساکنان سیلزده این مناطق را به وضعیت مطلوب بازگردانیم.
انتهای پیام