به گزارش ایکنا، فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی در اختتامیه همایش بینالمللی «آینده جهان اسلام در افق ۱۴۱۴ شمسی» اظهار کرد: در ابتدا از معاونت پژوهشی دانشگاه تهران تشکر میکنم که چنین همایشی را ترتیب دادند. عنوان این همایش شاید یادآور این باشد که آینده جهان اسلام مبهم است، اما باید گفت آینده برای مسلمانان و شیعیان کاملا روشن است که همان تشکیل حکومت مهدوی با تمام مختصات آن است.
وی افزود: البته این آینده انشاالله به زودی در دسترس باشد، اما وظیفه ما زمینهسازی آن آینده است و اقتضای این زمینهسازی این است که همه ما به گونهای گام برداریم که تحقق این جامعه آرمانی مهدوی را سرعت ببخشیم و دقت را هم بر آن حاکم کنیم.
دژپسند اظهار کرد: نگاهی اجمالی به وضعیت موجود ما را به تأمل وا میدارد که چقدر با وضعیت مطلوب فاصله داریم. جامعه مهدوی جامعه مطلوب ماست. در این جامعه، هم عدالت و هم حمد و سپاس به معنای واقعی کلمه محقق میشود. در این راستا جامعهای پر از فراوانی و رفاه انسانی و اجتماعی خواهیم داشت.
وزیر امور اقتصادی و داریی گفت: در صدر همه این موارد به کمال رسیدن کرامت انسانی است. انسان مهدوی، انسانی کاملاً در مقام عبودیت و در مقام حمد و سپاس از آن چیزی است که خداوند خلق کرده است. در این جامعه همه برای بهترین نوع استفاده از آنچه خداوند خلق کرده است، قیام میکنند و اتلاف منابع رخ نمیدهد.
وی بیان کرد: در حکومت مهدوی خلاقیت رشد میکند. البته این افق روشن جامعه اسلامی است، اما باید اهداف میانی را هم محقق کنیم. امروز میبینیم که روند رشد توسعه در جهان اسلام مطلوب و آنچه که باید باشد نیست، چراکه از آنچه داریم به خوبی بهره نمیگیریم. سهم ما از نظر مساحت، جمعیت و در منابع خدادادی بسیار زیاد است، اما سهم ما در بازار جهانی کم است و نسبت درآمد سرانه ما با درآمد سرانه جهانی تفاوت دارد.
دژپسند یادآور شد: اگر این درآمدها نسبتی ندارند، به این علت است که وظایف بندگی را به خوبی به جا نیاوردهایم و از عوامل تولید استفاده بهینه نکردهایم. ما باید علاوه بر حمد لسانی، حمد افعالی هم داشته باشیم و ذرهای از منابع را به صورت غیربهینه تخصیص ندهیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: این وضعیت به تحقق عدالت هم کمک خواهد کرد و هر چیزی در سر جای خود قرار میگیرد. اگر این موارد تاکنون محقق نشده است، بنابراین نشان میدهد که برگزاری چنین همایشهایی ضروری است و در واقع زنگ خطر را به صدا در میآوریم که چرا باید سهم ما از تولید ناخالص داخلی و تجارت خارجی بسیار اندک باشد.
دژپسند گفت: ما تاکنون نسبت این امر غافل بودهایم که از همه ظرفیتهایی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده به خوبی استفاده کرده و خلق قدرت جدید کنیم. ما در تاریخ اسلام شخصیتهای بزرگی همانند ابن سینا داریم و این نشان میدهد که همه جامعه میتوانند به چنین وضعیتی دست پیدا کنند.
وی افزود: ما تاکنون نتوانستهایم تکنولوژی لازم را خلق کنیم تا به وضعیت مطلوب برسیم. بنابراین باید به شکلگیری همافزایی در میان تمام جوامع اسلامی توجه کنیم تا رشد اقتصادی فقرزدا و رفاهآور را محقق کنیم، نه رشدی که منجر به افزایش شکاف طبقاتی شود. این موضوع باید ملکه ذهنی همه ما باشد.
دژپسند در ادامه به بیان نکاتی درباره بایدهای پیشرفت اقتصادی پرداخت و اظهار کرد: تشکیل اتحادیه در بخشهای مختلف اقتصاد کشورها بسیار اهمیت دارد. الان در میان جوامع اسلامی اتحادیه اقتصادی مناسب وجود ندارد و نتوانستهایم روابط اقتصادی مشخصی را تعریف کنیم. برای سالها از پول واحد در میان کشورهای اسلامی سخن گفتهایم، اما هنوز به چنین چیزی نرسیدهایم.
وزیر امور اقتصادی و داریی گفت: حتی نتوانستهایم پیمانهای دوجانبه و چندجانبه پولی مناسبی تعریف کنیم و گام مناسبی برای همکاری با بازارهای مالی و بازار سرمایه سایر کشورهای اسلامی بر نداشتهایم و حتی بانکداری و بازار سرمایه اسلامی را هم محقق نکردهایم و کشورهای اروپایی در این زمینه از ما جلوتر هستند.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود که چین در آینده بسیاری از بخشهای اقتصاد، فناوری و سیاستگذاری را در اختیار بگیرد. حال سؤال این است که ما کشورهای اسلامی در این هژمونی اقتصادی جدید در جهان در چه جایگاهی خواهیم بود و تا چه اندازه میتوانیم از تولیدات جدید ارزش افزوده خلق کنیم.
دژپسند یادآور شد: اسلام و قرآن درباره علم سخن بسیاری گفتهاند، اما این تأکیدات را هم محقق نکردهایم، در حالی که رمز پیشرفت ما در صناعت و تولید است. سؤالات دیگر این است که چه مقدار از راهبری انرژی جهان را در اختیار داریم و دلیل کمبود آمارهای نقش کشورهای اسلامی در این زمینه چیست؟
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان یادآور شد: علت اصلی این مشکلات این است که همافزایی لازم میان کشورهای اسلامی شکل نگرفته است، لذا باید فرمایشات قرآن مبنی بر پیوند زدن به حبل متین و همکاری کشورهای مسلمانی و همچنین داشتن برنامه بلندمدت را پیگیری کنیم. اگر این مسیر را برویم، میتوانیم ادعا کنیم در مسیر جامعه علوی رسیدهایم. اگر مسلمانان توانستند ۲۵ درصد از اقتصاد جهان را در اختیار بگیرند، آنها میتوانند ادعا کنند در برنامهریزیهای خود با موفقیت عمل کردهاند.
انتهای پیام