به گزارش ایکنا؛ مریم قاسماحمد، مدیر آموزش و پژوهش بیست و هفتمین دوره نمایشگاه قرآن، با اشاره به اینکه عبور از مرز مطالعات نظری قرآن و تلاش برای کاربردیسازی و تحقق اهداف متعالی آموزههای قرآن در جامعه و متناسب با شرایط، مقتضیات و ویژگیهای مخاطبان آن از ضروریات جامعه کنونی است، گفت: این اقدام با رویکردی میانرشتهای در مطالعات قرآنی، برای دستاندرکاران فعالیتهای قرآنی فرصتی فراهم میآورد تا با تلفیق دانش، روش و تجارب دیگر حوزههای علمی و تخصصی با حوزههای قرآنی، بتوان به شناخت و حل مسائل پرداخت. زیرا غالب مسائل ما در جامعه امروز مسائلی چند تباریاند که جز با رویکرد میانرشتهای نمیتوان به حل آنها و در نتیجه کاربردی کردن علوم و آموزههای قرآنی پرداخت و دستاندرکاران و متولیان امر برای غنای فعالیتها، در حوزه پژوهش، آموزش و چه در حوزه تبلیغ و ترویج ناگزیر از حرکت در این مسیر هستند.
وی با اشاره به اینکه براساس بررسیهای آسیبشناسانه، کاربردیسازی مطالعات قرآنی از دو منظر در برنامههای مدیریت آموزش و پژوهش نمایشگاه بینالمللی قرآن مورد توجه خواهد بود، افزود: در حوزه علوم قرآنی و بازخوانی مباحثی چون روند نزول قرآن کریم، مکی و مدنی و ... . و کاربردیسازی آن در میان مخاطبان کنونی و با فاصله بیش از 1400 سال از عصر نزول و در حوزه مفاهیم و آموزههای قرآنی مانند توکل، صبر، کرامت و یا بسیاری مفاهیم اخلاقی قرآن، کاربردیسازی آن در سطح جامعه نیازمند بهرهمندی از ابزارهای متعددی چون سنجشپذیری و مقیاسسازی مفاهیم دینی است.
قاسم احمد با تأکید بر اینکه بدون بهرهگیری از چنین ابزارهایی نمیتوان میزان کرامت، توکل و یا دیگر مفاهیم قرآنی را در سطح جامعه تعمیق و یا توسعه داده و به کاربردیسازی آن در جامعه نائل شد، اظهار کرد: در این فرایند، انجام و یا شناسایی و گردآوری آثار و پژوهشهای علمی در کاربردیسازی مطالعات قرآنی از اهمیتی دوچندان برخوردار هستند.
مدیر آموزش و پژوهش بیست وهفتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: نظر به چنین ضرورتی جشنواره انتخاب رسالهها، پژوهشها و مقالات برتر با محوریت کاربردیسازی مطالعات قرآنی در نمایشگاه بیست وهفتم برگزار میشود که با تقدیر از برگزیدگان این آثار در روزهای پایانی نمایشگاه همراه خواهد بود. این برنامه یکی از برنامههای مهم آموزش و پژوهش نمایشگاه قرآن است.
قاسماحمد در مورد دیگر برنامههای آموزش و پژوهش نمایشگاه بیست و هفتم بیان کرد: از دیگر برنامههایی که همراه با جشنواره رسالههای قرآنی و با هدف دستیابی به پژوهشهای این حوزه و شناسایی موانع، راهکارها، زمینهها، فرایندها، تهدیدها و فرصتها در نظر داریم، سلسله نشستها و کارگاههایی است که با هدف گفتمانسازی ضرورت کاربردیسازی مطالعات قرآنی در سطح جامعه، طراحی شده که در ایام نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
یادآور میشود بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم روز ششم ماه مبارک رمضان مصادف با 21 اردیبهشتماه آغاز به کار میکند و تا سوم خردادماه پذیرای علاقهمندان به فعالیتهای قرآنی خواهد بود.
انتهای پیام