به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ؛ به مناسبت گرامیداشت سالروز ارتحال آیتالله آقا نجفی قوچانی طی مراسمی روز دوشنبه، 9 اردیبهشتماه، ساعت 9، زنگ مدرسه دخترانه آیتالله آقا نجفی قوچانی به یاد این عالم ربانی با حضور مسئولان شهرستان قوچان نواخته شد.
همچنین مراسم غبارروبی و عطرافشانی مزار آیتالله آقا نجفی قوچانی(ره) و سخنرانی حجتالاسلام عقیل فرزانه، نماینده ولی فقیه در دانشگاه صنعتی قوچان در بقعه این عالم فرزانه از دیگر برنامههای این روز بود.
هادی رجایینیا، فرماندار قوچان در حاشیه این مراسم گفت: شاید همه مرحوم آیتالله آقا نجفی قوچانی را با کتابهای سیاحت غرب و سیاحت شرق بشناسند، ولی در کنار آن کتابهای زیادی از این عالم وارسته وجود دارد که نیاز است مورد توجه و مطالعه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه شخصیت این عالم ملی و فراملی است، لذا باید برای ثبت روزی به نام ایشان در تقویم ملی پیگیری شود، اظهار کرد: با توجه به سالروز ارتحال آیتالله آقا نجفی قوچانی در روز 9 اردیبهشتماه، این روز برای اولین بار در تقویم قوچان به نام وی نامگذاری شد تا بتوانیم هر ساله برنامههای خوبی برای گرامیداشت این روز برگزار کنیم.
سیدمحمدحسین حسینی مشهور به آقا نجفی قوچانی از عالمان و فقیهان، ادیب و نویسنده قرن چهاردهم است که در سال 1295 قمری در قوچان متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات در مشهد، اصفهان و نجف اشرف زیر نظر اساتیدی همچون آخوند کاشی، میرزا جهانگیر خان قشقایی و آخوند خراسانی در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد رسید.
وی پس از اطلاع از خبر فوت پدر به ایران بازگشت و پس از چندین سال اقامت در قوچان، در شب جمعه، 26 ربیعالثانی(ه. ق) در 68 سالگی زندگی را بدرود گفت و پیکر این عالم ربانی در منزلی که تحصیل میکرد، آرام گرفت؛ سالهای بعد به همت مردم و مسئولان شهرستان بر مزار وی آرامگاهی بنا شد که اکنون میزبان زائرانی از شهرستان قوچان است.
این عالم وارسته دارای تألیفاتی در زمینه فقه، اصول، عرفان، اخلاق و سفرنامهنویسی است که از معروفترین کتابهای ایشان «سیاحت غرب» ماجراهای پس از مرگ و عالم برزخ، «سیاحت شرق» در خصوص زندگینامه این بزرگوار است.
رهبرمعظم انقلاب نیز بارها این دو کتاب را مورد تمجید خود قرار دادند و به خواندن این آثار توصیه کردند و در بخشی از بیانات خود، مرحوم آقا نجفی را یک شخصیت ممتاز و معنوی معرفی کردند.
همچنین استاد شهید مرتضی مطهری نیز سالهای زیادی با آیتالله آقا نجفی قوچانی هم حجره و از نزدیک با روحیات ایشان آشنا بودند و معتقد بودند که آثار ایشان بهخصوص سیاحت غرب نیز از مکاشفات این مرحوم بوده و نوشته شده است.
سیدهادی اسلامی
انتهای پیام