به گزارش خبرنگار ایکنا، رونمایی از جلد ۴۲ فرهنگ اعلام شهدا ظهر امروز، ۱۱ اردیبهشتماه، با حضور انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران در سرای اهل قلم سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
محسنی بندپی در این مراسم گفت: فرهنگ ایثار و شهادت با قیام امام خمینی(ره) و وقوع انقلاب اسلامی دوباره بازتعریف شد و شرایطی به وجود آمد که جوانان این مرز و بوم برای دفاع از میهن اسلامی از یکدیگر سبقت گرفتند و از تمامیت ارضی کشورمان با استقامت و قدرت دفاع کردند.
وی افزود: جوانان این سرزمین هشت سال دفاع قهرمانانه کردند و همین امر نشان میدهد که این فرهنگ در بطن هر خانوادهای نهادینه شده است.
محسنی با اشاره به شهدای مدافع حرم ادامه داد: امروز علاوه بر دفاع از مرزهای میهنی خود، کیلومترها جلوتر، در خط مقدم، جوانان ما در دفاع از حرم اهل بیت(ع) در حال جنگ با دشمنان تکفیری هستند. از این رو برگزاری یادمان شهدا امری ضروری است و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
وی تصریح کرد: با نگاهی به سیر دیگر کشورها و مسیر تحول آنها مشاهده میکنیم که آنها در پاسداشت شهدا و جانبازان خود از ما پیشتر و جلوترند و ما در این زمینه کم کاری کردهایم.
حجتالاسلام محمدحسن کاویانیراد، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه این مراسم گفت: جمعآوری مجموعه اطلاعات پراکنده که در طول دفاع مقدس به دست آمده بود یکی از مأموریتهای بنیاد شهید بود و حاصل آن حجم زیادی از اطلاعات درباره شهدا شد که در ۴۲ مجلد با عنوان فرهنگ اعلام شهدا منتشر شد و امروز که جلد ۴۲ منتشر میشود زندگینامه مختصر ۲۵ هزار شهید تهران بزرگ را شامل میشود و پایان بخش فرهنگ اعلام شهدا است.
وی افزود: یکی از آثار ارزشمند به جا مانده از شهدا، وصایای آنها است که همانند خزانهای از پیامهای شهدا است که در سطح کشور جمعآوری و مرمت شده و در قالب مجلداتی منتشر خواهد شد.
وی افزود: اکتفا به چاپ این آثار هدف نهایی نیست و کاربردی کردن آنها اهمیت ویژهای دارد؛ از این رو گام بعدی تلاش برای این است که چگونه بتوانیم با سیرهنگاری که یکی از مؤلفههای انسان برای رسیدن به سطح متعالی است، تولید علم کنیم و به عنوان یک دستورالعمل برای زیست متعالی در اختیار جوانان این مرز و بوم قرار دهیم.
کاویانی ادامه داد: فرمولهای زندگی از این مجموعه باید طوری استخراج شود که افراد جامعه آنها را در زندگی فردی و اجتماعی خود به کار گیرند.
محبوب شهبازی، مشاور عالی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در سخنان کوتاهی گفت: جلد ۴۲ فرهنگ اعلام شهدا آخرین جلد از فرهنگ اعلام شهدا است و شهدای تهران بزرگ تمام کننده این فرهنگ اعلام هستند.
نادر نصیری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ نیز گفت: این فرهنگ درباره قریب به ۲۵ هزار شهید تهران بزرگ تدوین شده و تاریخچه مختصری از زندگینامه آنها تبیین شده است که میتواند مسیر تحقیق و پژوهش را برای محققان هموارتر کند.
در پایان این مراسم از محمدرضا بایرامی، جلیل امجدی، محمدعلی آقامیرزایی، داوود امیریان، اصغر فکور، زینب شیرکوند، رحیم مخدومی، حمید مرادی، فرشته مسعودی و سیده فاطمه رضایی از نویسندگان حوزه ایثار و شهادت تجلیل و قدردانی شد.
انتهای پیام