به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب، زندگی و کارنامه سید احمد اخوان دستمالچی به قلم حسین مسرت به همت مؤسسه خانه کتاب راهی کتابفروشیها شد.
نیکنام حسینیپور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در مقدمه این کتاب نوشته است: «در روزگار معاصر میتوان سنت حسنه وقف را در حوزه فرهنگ و به طور مشخص کتاب و کتابخوانی بیش از گذشته رواج داد، چرا که این حوزه به دلیل مشکلات اقتصادی و توجه بیشتر مردم به دیگر نیازهای زندگی در انزوا و بیتوجهی قرار گرفته است. برنامه ریزیها و اجرای سیاستهای فرهنگی هم سو با وقف میتواند واقفان و خیرین را به این حوزه بیشتر هدایت کند. از طرف دیگر توجه به اهالی قلم و مولفان و پدیدآورندگان و به نوعی پیشکسوتان این عرصه که نیازمند حمایت هستند، نیز میتواند یکی از محورهای ترویج و گسترش وقف باشد.
مؤسسه خانه کتاب امیدوار است با انتشار مجموعه «مشاهیر وقف کتاب در ایران» از چهره بسیاری از واقفان کتاب که ناآشنایان آشنا هستند، غبارروبی کند. در گام نخست مجموعه مشاهیر وقف کتاب در ایران، درگذشتگان قرار دارند و تقدم و تأخر انتشار کتابهای این مجموعه به معنای ارزشگذاری میراث هیچ واقفی نیست و این مجموعه بر اساس وصول آثار به خانه کتاب منتشر میشود.»
سید احمد اخوان ۲۷ اردیبهشت ۱۳۱۳ در برزن مالمیر یزد به دنیا آمد. او از واقفان فرهنگ دوستی بود که پس از آنکه در کار پیشرفت صنعت نساجی در یزد به رشد و باروری و کارآفرینی رسید و عنوان «پدر صنعت نساجی یزد» را از آن خود کرد، به امر گسترش فرهنگ وقف و کتابخوانی روی آورد و با بنیان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی جنوب کشور شامل کتابخانه و تالار سخنرانی به نام «الغدیر» و انتشارات و اقامتگاه پژوهشگران با نام کلی «موسسه فرهنگی تحقیقاتی اخوان دستمالچی» نام نیکی از خود به یادگار گذاشت.
کتابخانه الغدیر اکنون با داشتن حدود ۱۲۰هزار جلد کتاب (چاپی، چاپ سنگی وخطی) در موضوعهای گوناگون به زبانهای فارسی، عربی و لاتین و حدود ۵هزار مجلد مجلات فارسی و لاتین، روزنامه، شامل تقریبا ۶۵۰ عنوان نشریه فارسی از آغاز چاپ در ایران تاکنون است و از لحاظ غنای منابع از افتخارات کتابخانههای استان یزد است.
وی بر اثر تلاش، جدیت و درستکاری به زودی در صف بازاریان و بازرگانان نامدار و خوش نام یزد قرار گرفت. در دوران جوانی و میان سالی بیشتر به عنصر فعال و تلاشگر عرصههای صنعت و اقتصاد شهرت داشت و بعدها لقب «پدر صنعت نساجی یزد» را نیز به دلیل پیشکسوتی و خدمات چشمگیر وی در این صنعت نصیب خود کرده بود.
اخوان دستمالچی فعالیتهای نیکوکارانه و وقف خود را از سالهای پیش از انقلاب اسلامی شروع کرده بود و ۱۷ طرح عام المنفعه را به ثمر رساند و به این روال بعد از انقلاب نیز ادامه داد و در سالهای پایانی عمر با جهتگیریهای فرهنگی و پژوهشی به انجام کارهای فرهنگی و تحقیقاتی روی آورد.
حاج سید احمد اخوان دستمالچی پس از عمری خدمت به فرهنگ و اقتصاد یزد، ۲۲ تیرماه ۱۳۹۳ در سن ۸۰ سالگی درگذشت.
دومین جلد از «مشاهیر وقف کتاب در ایران» که به معرفی زندگی سید احمد اخوان دستمالچی پرداخته است، به قلم حسین مسرت با شمارگان هزار نسخه در ۴۸ صفحه و به بهای ۱۰۰ هزار ریال از سوی خانه کتاب راهی بازار نشر شده است.
انتهای پیام