کد خبر: 3809154
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
رئیس دانشکده طب ایرانی تبیین کرد؛

توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری سالم و کاهش وزن معقول

گروه سلامت ــ رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشنهاد داد که روزه‌داران وعده سحری خود را ترجیحا مانند صبحانه در نظر گرفته و وعده شام را در زمان سحر میل کنند، این عمل موجب مصرف انرژی‌های انباشته و چربی‌های موجود شده و به یک کاهش وزن معقول می‌‌انجامد.

توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری سالم/ پرهیز از درهم‌خوری و انباشته خوری در سحر و افطارحسین رضایی‌زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان به تدابیر روزه‌داری سالم از منظر طب ایرانی پرداخت و اظهار کرد: ماه رمضان امسال نیز مقارن با روز‌های نسبتا طولانی سال شده است و از زمان سحر تا افطار ساعت‌های زیادی به طول می‌انجامد، از سوی دیگر فاصله افطار تا سحر نیز کوتاه است؛ مهمترین نگرانی و توصیه ما در مورد میزان و نوع خوردنی‌های افطار تا سحر است.
 
وی افزود: این طولانی بودن روز و کوتاه بودن زمان افطار تا سحر موجب می‌شود که افراد انرژی‌ای را که از طریق غذا دریافت می‌کنند، فشرده کرده و یک رژیم غذایی سنگین داشته باشند، این مسئله ممکن است موجب بروز مشکلاتی برای سلامتی انسان از منظر طب ایرانی و مدرن شود.
 
رضایی‌زاده بیان کرد: روزه‌داران باید افطار خود را با یک وعده غذایی بسیار سبک آغاز کنند و آن را به منزله وعده شام درنظر نگیرند؛ اگر هم قصد دارند افطار را همانند وعده شام میل کنند، دیگر نباید تا زمان خواب چیزی بخورند تا بتوانند در زمان سحر، دریافتی مناسبی برای بدن داشته باشند.
 
مصرف صبحانه در افطار و شام در سحر

وی ادامه داد: توصیه ما این است که روزه‌داران وعده سحری خود را ترجیحا مانند وعده صبحانه در نظر گرفته و وعده شام را در زمان سحر میل کنند. باید فرض کنیم وعده نهار نداشته و یک وعده صبحانه و شام داریم، اگر افراد این دو کار را انجام دهند، موجب مصرف انرژی‌های انباشته و چربی‌های موجود شده و به یک کاهش وزن معقول می‌رسند.

این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه انباشته خوری‌، درهم‌خوری و بدخوری‌ها موجب تشدید مشکلات گوارشی، فشار خون و دیابت می‌شود، گفت: این در حالیست که می‌توان با رعایت تدابیر سلامتی از این مشکلات کاست و با روزه‌داری این بیماری‌ها را کنترل کرد.

وی ادامه داد: انباشته‌خوری‌ها و درهم‌خوری‌ها عاملی برای اختلال خواب در ماه مبارک رمضان است که موجب کاهش رطوبت بدن می‌شود، لذا باید از خوردن غذا‌های نفاخ پرهیز کرد.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه داشتن خواب خوب در ماه مبارک رمضان به حفظ رطوبت بدن کمک می‌کند، گفت: روزه‌داری بدن را خشک می‌کند، لذا مصرف غذا‌هایی که رطوبت مغزی ایجاد می‌کنند، به رفع اختلالات خواب کمک کرده و دمای بدن را در سطح مناسبی قرار می‌دهند؛ به طور مثال کاهو داروی خواب‌آور جالینوس است، همچنین مصرف مغز بادام و مویز می‌توانند به خواب خوب کمک کنند. مصرف شربت شیر و بادام یا فرنی بادام در پایان شب   نیز به سبب قوت و رطوبت‌بخشی بسیار سودمند بوده و به خواب راحت  کمک می‌کند. خوردن شربت خاکشیر نیز رطوبت‌بخش است و می‌تواند به بهبود خواب کمک کند.
 
انتهای پیام
captcha