حجتالاسلام والمسلمین حبیبرضا ارزانی، دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در گفتوگو با ایکنا؛ به تشریح برنامه این کانونها در ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار کرد: امسال هزار و چهارصدمین سالگرد شهادت حضرت علی(ع) است؛ به همین مناسبت مراسم میثاق روزهاولیها را با حضور هزار و 400 نفر از دختران روزهاولی در سراسر کشور برگزار میکنیم.
وی افزود: این مراسم 15 رمضان ساعت 18 به طور همزمان در مساجد مورد نظر و آستانهای مقدس رضوی، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ(ع) آغاز میشود و طی آن ضمن سخنرانی و همخوانی قرآن، قرائت میثاق روزهاولیها انجام میشود. به دلیل مسجدپایه و خانوادهمحور بودن برنامههایمان، تلاش داریم حتماً والدین بچهها نیز حضور داشته باشند.
تبیین مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد محور دوم برنامهها را تفسیر قرآن دانست و با بیان اینکه هزار و 500 خانه نور، عهدهدار این مسئولیت میشوند، گفت: اخیراً حجتالاسلام والمسلمین قرائتی کار فاخری انجام دادند و مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را استخراج کردند. طبق گفته ایشان، مقام معظم رهبری هم کار ایشان را دیدهاند و تأیید فرمودهاند. با این مقدمه، فرصت را مغتنم شمردیم و برنامههای تفسیری ماه رمضان را به مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اختصاص دادیم.
جلسه همفکری با نخبگان قرآنی کشور
حجتالاسلام ارزانی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ماه مبارک رمضان، تلاوت روزانه قرآن را در دستور کار خود لحاظ کردهاند، گفت: همچنین یک برنامه ویژه قرآنی در راستای طرح «مدهامتان» با دعوت از نخبگان قرآنی کشور برگزار میشود و ضمن همفکری و بهرهگیری معنوی، از ظرفیتهای آنان برای ادامه طرح «مدهامتان» در سالهای بعد استفاده میکنیم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در پاسخ به این سؤال که کانونهای مساجد برای مناطق سیلزده چه برنامههایی دارند؟ گفت: شبکه قرآن سیما در ماه مبارک رمضان، از سفرههای افطاری که در مناطق سیلزده استان خوزستان پهن میشود، پخش زنده دارد؛ در این راستا مذاکراتی بین مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خوزستان با حجتالاسلام عرفاتی، سرپرست شبکه قرآن انجام شده است و برمبنای آن، کانونهای مساجد خوزستان، مردمان سیلزده و نیروهای جهادگر را به سفرههای افطاری ساده که تجلی وحدت و مهرورزی است، مهمان میکنند.
حجتالاسلام ارزانی ادامه داد: یکی از کمپینهای خوبی که اخیراً به راه افتاد، کمپین «هر مسجد، یک خانه» بود؛ یعنی اهالی هر مسجد کمک کنند و هزینه ساخت یک خانه را در مناطق سیلزده بر عهده گیرند، اعضای کانونهای مسجد نیز که از اهالی مسجد هستند، به شکل جدی و قوی این ایده را پی میگیرند و در روند بازسازی خانهها مشارکت مالی میکنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که چند کانون در جریان سیل آسیب دیده است؟ اظهار کرد: از مجموع 24 هزار کانون فرهنگی و هنری مسجد در کشور، 503 کانون در سیلهای اخیر تخریب شد که برآورد خسارت آن حدود 18 میلیارد تومان است، در حال حاضر با وزارت ارشاد مکاتبه کردهایم و وزارت ارشاد نیز با نهاد ریاست جمهوری رایزنی کرده است تا بخشی از این خسارت تأمین شود.
مشارکت اعضای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ساخت و بازسازی منازل سیلزدگان
وی تصریح کرد: بخش دیگر خسارت نیز از طریق کمکهای مردمی و با همت اهالی مسجدی جبران میشود اما ساختن خانههای مردم از بازسازی کانونها مهمتر است، به همین دلیل فعلاً اولویت را با خانهسازی قرار دادیم. درحال حاضر بچههای فداکاری از کانونهای مازندران و اصفهان به خانهسازی در مناطق سیلزده مشغولند؛ به توفیق الهی در پایان ماه رمضان آماری از خانههایی که به همت اعضای کانونهای مساجد ساخته میشود، ارائه میدهیم.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت درباره این دهه نورانی نیز اظهار کرد: از حدود 20 روز پیش، جلسات و برنامهریزیها را آغاز کردیم. با حججاسلام مروی و دستغیب، تولیتهای آستان قدس رضوی و حضرت احمد ابن موسی(ع) گفتوگو کردم و بر مبنای آن در ایام ولادت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) با محوریت این دو آستان شریف برنامههای معنوی و شادی را خواهیم داشت.
وی در پایان گفت: کمیتههای بزرگداشت دهه کرامت فعال شدهاند و یک هیئت اندیشهورز متشکل از جوانان در قم به ایدهپردازی برای این دهه نورانی مشغول است.
انتهای پیام