علی حیدری، معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت، در گفتوگو با ایکنا؛ با بیان اینکه خدمات این مرکز در طول سال برای زائران عتبات عالیات فعال است، اظهار کرد: درمانگاههای ما در کربلا، نجف و کاظمین طی ۱۲ ماه سال فعال هستند و به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مختلف به زائران میپردازند.
وی با بیان اینکه مراسم اربعین در چند سال گذشته به محلی برای قدرتنمایی شیعیان تبدیل شده است، گفت: طی این چند سال نه فقط شیعیان ایران، بلکه شیعیان سایر نقاط جهان نیز در این رخداد عظیم شرکت میکنند و مرکز پزشکی حج و زیارت به عنوان کمیته امداد و نجات ستاد مرکز اربعین به آنها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.
حیدری بیان کرد: در سالهای گذشته پایگاههای بهداشتی و درمانی را در کربلا، نجف، کاظمین و بین کربلا و نجف برپا کردیم و خدمات قابل توجهی را به زوار اربعین ارائه کردیم. امسال نیز به دنبال موفقیتهای سال گذشته، تصمیم گرفتیم زودتر برنامهریزی را برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زوار اربعین آغاز کنیم.
وی ادامه داد: این برنامهریزی به چند دلیل زودتر انجام شد؛ نخست اینکه پایگاههای درمانی ما زودتر کار خود را انجام دهند. دوم اینکه با لغو روادیدی که انجام شده پیشبینی میشود تعداد زوار افزایش پیدا کند. بنابراین باید خدمات مناسبتری با این جمعیت در نظر گرفته شود.
معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت بیان کرد: پیشبینی میشود که سه تا چهار میلیون زائر در مراسم امسال شرکت کنند. وقتی تعداد زوار افزایش پیدا میکند، ما نیز باید فعالیتهای بیشتری را در برنامهریزیهای خود لحاظ کنیم. در حال حاضر برنامهریزیها برای هزار و ۷۰۰ نفر کادر درمانی و بهداشتی، پزشکی و امدادی انجام شده است. از این تعداد حدود ۳۵۰ پزشک عمومی و حدود ۸۲ تا ۱۰۰ نفر متخصص را در نظر گرفتهایم. سایر افراد پرستار، فوریتهای پزشکی، رانندههای آمبولانس، رانندههای اتوبوس آمبولانس، خودروهای امداد و ... هستند.
حیدری بیان کرد: در راستای جذب این پزشکان فراخوانی را منتشر کردهایم و تمامی پزشکانی که مایل هستند در اربعین حسینی(ع) به ارائه خدمت بپردازند میتوانند با شماره ۸۶۷۴۴۱۱۶ تماس بگیرند یا در پایگاه اطلاعرسانی مرکز پزشکی حج و زیارت ثبتنام کنند.
وی یادآور شد: برای پزشکان عمومی حدود ۱۷ روز اقامت در عراق و برای پزشکان متخصص هم یک برنامه ۱۲ روزه در نظر گرفته شده است.
معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت افزود: در اربعین سال ۹۸ نیز برای ارائه خدمات تخصصی پزشکی از بیمارستانهای عراق استفاده میکنیم. بیمارستانهای نجف، حیدری بین کربلا و نجف و الحسین در کربلا و الکاظمیه در کاظمین برای این کار در نظر گرفته شدهاند. در مورد تعداد درمانگاههایی که قرار است در اربعین امسال برپا شوند هنوز به قطعیت نرسیدهایم و پس از نهایی شدن، تعداد و محل آنها اعلام میشود.
انتهای پیام