
به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی، امروز ۱۰ تیرماه، مصادف با سالروز عملیات کربلای یک و آزادسازی مهران با حضور سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، امیر خوراکیان، معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی، رضا تقیپور، عضو شورای عالی فضای مجازی، علیاصغر جعفری، مدیر باغ موزه دفاع مقدس و جمعی از مدیران حوزه بازیهای رایانهای و رسانههای دیجیتال کشور، جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، فعالان فضای مجازی، مقامات کشوری و لشکری و فعالان عرصه تولید و محتوای ارزشی و انقلاب اسلامی فضای مجازی در تالار خلیج فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
امیر خوراکیان، معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی در ابتدای این مراسم با تأکید بر اینکه برای تصرف فضای مجازی نیازمند حضور نیروهای مردمی و بسیج هستیم، گفت: همانطور که در دفاع مقدس تلاشهای مبتنی بر انگیزه باعث تصرف فضا و عقب رفتن دشمن شد، در فضای مجازی هم برای تاراندن دشمن نیازمند حضور نیروهای مردمی هستیم.
ضرورت حفظ استقلال فضای مجازی
وی با بیان اینکه اینگونه برنامهها و جشنوارهها در این شرایط سخت موجب میشود نیروهای مردمی انگیزه پیدا کنند و مدل کار را یاد بگیرند و بتوانند در این فضا فعالیت کنند، افزود: حفظ استقلال کشور مهمترین مسئله در این دوران است. ما برای حفظ استقلال کشور تلاشهای بسیاری کردهایم و باید مراقب باشیم در همه میدانها از جمله فضای مجازی، این استقلال را حفظ کنیم؛ این در حالی است که امروز همه چیز به فضای مجازی کشیده شده و در ده سال آینده این حجم فعالیتها در فضای مجازی بیشتر خواهد شد و اگر در بخش آموزش به هوش نباشیم، در فضای مجازی تحت تسلط بیگانگان قرار خواهیم گرفت.
اهمیت حفظ سهم معارف اسلامی و محتوای متناسب در فضای مجازی
معاون مرکز ملی فضای مجازی با تأکید بر اینکه همه شئون زندگی در فضای مجازی معنی پیدا کرده است، گفت: نکته مهمی که در این عرصه باید به آن توجه کرد، تولید محتواست. تولید محتوا هم برای حفظ سهم معارف اسلامی و محتوای متناسب با ارزشهای اخلاقی و ایرانی و هم برای پاسخگویی به شبهات و انتقال پیام ما به دنیا بسیار با اهمیت است؛ تولید محتوا هدف اصلی ماست که جزو مأموریتهای ما در این حوزه است.
خوراکیان اضافه کرد: مسئله دیگر در رابطه با این فضا، سرگرمی و اوقات فراغت است. کاهش ساعات کار و افزایش اوقات فراغت نشان از نقش فناوری در زندگی است. امروز متوسط عمر افزایش پیدا کرده و در آینده این موضوع نقش بیشتری پیدا خواهد کرد. فضای مجازی با پیشبینی آنلاین بیماریها، به سلامت مردم کمک میکند و این اتفاقات باعث افزایش متوسط طول عمر میشود. امروز صنعت اقتصاد اوقات فراغت جلوه پیدا کرده است و قطعا مسئله سرگرمی یکی از موضوعاتی است که باید روی آن تمرکز کنیم. اگر این موضوع را رها کنیم تحت تأثیر موج آسیبها و ناراحتیهای این عرصه در آینده خواهیم بود.
بعد از این سخنان رضا تقیپور، عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی با اشاره به اینکه امروز میدان نبرد از میدان سخت به میدان نرم و فضای مجازی کشیده شده است، اظهار کرد: امروز جوانان کشور توفیقات بسیاری برای باز پسگیری این عرصه داشتهاند و فعالیت آنها کمتر از فعالیتهای رزمندگان ما در دفاع مقدس نیست.
وی با بیان اینکه فعالیت در فضای مجازی کمتر از جهاد در راه خدا نیست، اظهار کرد: از سه دهه پیش بحث اهمیت فضای مجازی و جنگ نرم بارها و بارها از سوی رهبر معظم انقلاب به مسئولان گوشزد شده است و ما باید با الهام از سخنان ایشان در این عرصه فعالیت کنیم. وقتی معظمله اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی بیان میکنند، باید به جایگاه این عرصه پی برد. زمانی که مقام معظم رهبری فضای مجازی را با انقلاب مقایسه میکنند یعنی هم دشمن به این فضا کوچ کرده است و هم ما باید خاکریزها و محورها را با شور و شوق دوران دفاع مقدس در این فضا فعال کنیم.
دشمن محورهای جنگ را در شبکههای اجتماعی پیاده کرده است
عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: امروز دشمن تک تک محورهای جنگ را در شبکههای اجتماعی پیاده کرده است؛ این درحالی است که بنای مکتب غنی ما بر شبکههای اجتماعی است، چرا که وقتی میگوید ثواب یک نماز جماعت چند برابر فراداست، یعنی کار شبکهای کردن و شبکه اجتماعی؛ اما مشکل این است که آنچه داشتیم را فراموش کردیم و دشمن این موارد را با یک رنگ و لعاب دیگر و به دلخواه خود به ما عرضه میکند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از ملزومات و ماهیت این فضا حضور فعال مردمی و استفاده از فرصتهاست که این عرصه را برای ما نگه میدارد، گفت: اگر از این فرصتها استفاده نکنیم، قطعا این فناوری تمام کسب و کارهای سنتی ما را بر هم میزند. بدون تعارف باید گفت 10 شرکت اول دنیا در کل حوزهها در فضای مجازی فعال هستند و این یعنی اگر فرصتها را درست استفاده نکنیم قطعا این فناوری برای ما خنثی خواهد بود؛ لذا ما باید تقسیم کار ملی در حوزه فضای مجازی داشته باشیم.
تقیپور با اشاره به اینکه شعار انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود، ادامه داد: ما امروز باید استقلال فضای مجازی را به شدت تقویت کنیم و این استقلال به معنی قطع رابطه از دنیا نیست. ما در فضای مجازی برای اینکه بتوانیم بذرهای ناب انقلاب اسلامی را بکاریم باید زمین پاکی داشته باشیم ولی خاک سمی تلگرام، اینستاگرام و تویتر و امثال آن اجازه رشد این بذر را به ما نمیدهد؛ این همان موضوعی است که مسئولان باید بدان توجه کنند.
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: قطعا ما استعدادهایی را در این عرصه داریم که میتوانیم در عرصه ملی و داخلی به آنها تکیه کنیم. اما این فضا ویژگیهای خاص خود را دارد، امیدواریم با ابتکار مقام معظم رهبری و اهمیتی که ایشان برای این فضا قائل هستند که نشان از جایگاه مهم این عرصه دارد، بتوانیم قدمهای مؤثری در این عرصه برداریم. قطعا راهی که این عزیزان شروع کردهاند راه مقدسی است و به سهم خودمان از فعالان این عرصه تقدیر میکنیم.
علیاصغر جعفری، مدیر باغ موزه دفاع مقدس سخنران بخش دیگری از این مراسم بود. وی نیز ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم، گفت: فضای مجازی فرصت مغتنمی برای نشر ارزشهای دفاع مقدس است در حالی که دشمن تلاش میکند با فناوریهای پیشرفته بر ما سیطره پیدا کند، ولی خداوند متعال عنایت کرد و با تدبیر مقام معظم رهبری و تلاش جوانان و فعالان مجازی شرایط به گونهای شد که این فضا یک محمل بزرگ برای انتشار آرمانهای انقلاب اسلامی و تجلی ارزشهای ناب دینی شده است.
وی در ادامه به بازی انهدام سه اشاره کرد و گفت: بازی انهدام سه نفسگیرترین بازی است که در این حوزه ساخته شده و یک کار بسیار ارزشمند است که شش مرحله بزرگ دارد. امروز شاهد رونمایی این اثر در این مجمع بزرگ هستیم و امیدواریم این بازی بتواند بخشی از نیازمندیهای حوزه گیم را برطرف کند.
به گزارش ایکنا؛ در پایان این مراسم از بازی انهدام سه رونمایی شد و برگزیدگان پایگاههای اطلاعرسانی و خبری، پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، نرمافزارهای کاربردی، هنرها و سرگرمیهای دیجیتال و بخش آزاد مورد تقدیر قرار گرفتند.
انتهای پیام