کد خبر: 3830869
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات:

‌‌نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ICT ترسیم می‌شود

گروه فناوری اطلاعات ــ رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه موضوع فضای مجازی در سرفصل‌های مختلف بیانیه گام دوم انقلاب بازتاب داشته است، گفت: بر همین اساس در ماه‌های آینده به‌دنبال ترسیم نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ICT هستیم.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز دوشنبه، هفتم مردادماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن معرفی فعالیت‌ها و برنامه‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: برخی امور پژوهشی وزارت ارتباطات در این پژوهشگاه با موضوعات تحقیقات کاربردی دنبال می‌شود و این پژوهشگاه موضوعاتی نظیر سیاست‌گذاری، مطالعات راهبردی و رگولاتوری را بررسی می‌کند که در حال حاضر ۱۰۰ عضو هیئت علمی در این پژوهشگاه فعالیت می‌کنند.

وی افزود: بازبینی نهادی، ساختاری و کارکردی پژوهشگاه در اولویت‌های ما قرار دارد و مدیریت و راهبری تحقیقات نیز اهمیت ویژه‌ای دارد که به‌همین منظور باید با دانشگا‌ه‌ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط گسترده‌تری داشته باشیم. البته توجه و تمرکز در استفاده از پتانسیل این پژوهشگاه وجود دارد و در مدت سه ماه گذشته از مسئولیت بنده توانستیم، چهار اداره‌کل ستادی را به دو اداره کل تقلیل دهیم. همچنین توسعه و گسترش فعالیت‌های پژوهشگاه را در دستور کار داریم و با اقدامات انجام شده از این پس، پروژه‌هایی که براساس اعلام نیاز بخش ICT تعریف می‌شود نیازی به تصویب در شورای پژوهشی ندارد و اگر پروژه‌ای به ما ارجاع شود به سرعت تصویب و فرایند اجرای آن آغاز می‌شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: توانستیم تعهدات پژوهشگاه را جمع‌بندی و به مرحله اجرا برسانیم. همچنین موضوع ارائه خدمات پژوهشی و به‌موقع را سرلوحه کار قرار دادیم که این موضوع باعث گسترش تعاملات ما شد. همچنین با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نشست‌هایی را در این خصوص برگزار می‌کنیم.

وی در ادامه این نشست و در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا، مبنی بر اقدامات پژوهشگاه برای تحقق گام دوم انقلاب در حوزه ICT نیز گفت: این بیانیه نکته ظریفی دارد؛ علی‌رغم تأکید رهبری بر اهمیت فضای مجازی، به صورت صریح در بیانیه گام دوم انقلاب، ما شاهد ذکر موضوع فضای مجازی نیستیم. این موضوع دو تلقی را برای ما ایجاد می‌کند؛ یک تلقی اینکه شاید این موضوع از قلم افتاده باشد که بعید است و نکته دوم این است که موضوع فضای مجازی در سرفصل‌های مختلف بیانیه گام دوم انقلاب بازتاب داشته است و همین موضوع باعث می‌شود که ما حتما به سمت تدوین نقشه راه گام دوم انقلاب در حوزه ICT حرکت کنیم و بر همین اساس در ماه‌های آینده به‌دنبال ترسیم نقشه راه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه ICT هستیم. البته این موضوعی نیست که بگوییم ما آن را آغاز کرده‌ایم، بلکه طبق بررسی‌های انجام شده برخی از نهاد‌های فعال در کشور و برخی از علاقه‌مندان به این حوزه چنین فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند و ما نیز به دنبال دعوت از صاحب‌نظران این حوزه هستیم. همچنین پژوهشگاه‌های مختلفی که در حوزه فرهنگ و ارتباطات کار می‌کنند جلسات و جمع‌بندی‌هایی را داشته‌اند که ما از این افراد هم استفاده خواهیم کرد.

یزدانیان در ادامه و در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری ایکنا مبنی بر اقدامات انجام شده در جهت ارتقای امنیت و پدافند سایبری کشور و پژوهش‌های این حوزه گفت: پدافند سایبری به‌عنوان یک سرفصل در پژوهشکده امنیت تدوین شده است و جزء پروژه‌هایی است که سهل و آسان نیست و ابعاد مختلفی دارد که امکان دارد یک‌ سال به طول انجامد؛ در حال حاضر ۹ ماه از زمان این پروژه باقی مانده است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به تعاملات با شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره کرد و افزود: در حال تعامل برای چند عنوان کار تحقیقاتی با شرکت ارتباطات زیرساخت هستیم و بیشترین تمرکز ما در زمینه توسعه محصولات بومی است. پژوهشگاه به دنبال تولید صنعتی نیست، ولی می‌تواند در تولید نیمه صنعتی هم همکاری کند. همچنین تجهیزات قابل استفاده در شبکه انتقال را با همکاری شرکت زیرساخت استخراج می‌کنیم که تا چندماه آینده گزارش اولیه آن منتشر می‌شود. در این حوزه مقرر شد تا بخش تحقیقاتی فعال شود و دانشجویان با ما همکاری کنند. البته ما می‌توانیم نقش مستقیم و تحقیقاتی در این حوزه داشته باشیم و در کنار آن نقش تسهیلگری را برای ارتباط شرکت ارتباطات‌ زیر ساخت با دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی در ادامه به طرح جی ۵ اشاره کرد و گفت: دستاوردی که از این طرح می‌خواستیم، حاصل نشد، چرا که باید نظر اپراتور‌ها در این دستاورد اعمال شود. در این طرح نخبگان دانشگاهی خوبی حضور داشتند و اگر ما تعامل مثبتی با اپراتور برقرار می‌کردیم و نیاز‌های آنان را درک می‌کردیم حتما اپراتور‌ها به سراغ ما می‌آمدند؛ چرا که اپراتور الزامات سیاست‌گذاری را نمی‌خواهد.

یزدانیان در سؤال دیگری به سرنوشت جویشگر‌های بومی اشاره کرد و گفت: تاکنون حمایت‌های انجام شده از دو محصول جویشگر پارسی‌جو و یوز بود که هر دو از دانش این پژوهشگاه استفاده کردند. جویشگر پارسی‌جو از حمایت‌های این پژوهشگاه و جویشگر یوز از حمایت‌های سازمان فناوری اطلاعات بهره می‌برند، اما انتظاراتی که ما از این جویشگر‌ها داشتیم تاکنون برآورده نشده است. در واقع جویشگر یک تکلیف انکارناپذیر در شبکه ملی اطلاعات است و از وظایف ماست، اما صرفا یک تجارت نیست. جویشگر بومی می‌تواند بستری برای کسب و کار باشد، اما حاکمیت صرفا به دنبال کسب درآمد از این فعالیت‌ها نیست. در هر صورت حمایت‌های سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه از این دو جویشگر ادامه دارد چرا که موضوع جویشگر موضوع ملی ماست و تنها به وزارت ارتباطات و شبکه ملی ارتباطات، مرتبط نیست.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص الزامات امنیتی اپلیکیشن‌های بومی هم گفت: چارچوب‌های این موضوع در پژوهشگاه و آزمایشگاه امنیت ما تعریف شده است. ارزیابی امنیت موبایل‌ها نیز در پژوهشکده امنیت پژوهشگاه انجام می‌شود و این موضوع نزدیک به یک سال است که در پژوهشگاه دنبال می‌شود و زیر ساخت آزمایشگاهی آن فراهم شده است. درواقع پروژه الزامات امنیتی برای کاربران منجر به مصوبه‌ای می‌شود که توسط پژوهشکده امنیت تنظیم خواهد شد.

وی در بخش دیگیری از سخنان خود به بازبینی نهادی و ساختاری در پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: بازبینی از‌ جمله موارد مورد تأکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است که بر همین اساس با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها تعاملاتی را برقرار و نیاز‌های پژوهشی را احصا کرده‌ایم. بر‌همین اساس در سه ماهه گذشته بر کوچک‌سازی ساختار تمرکز داشته‌ایم به‌طوری که دو اداره‌کل در پژوهشگاه حذف شده است و به همان نسبت به دنبال توسعه بخش پژوهشی خواهیم بود. همچنین مصوب کرده‌ایم تا پژوهش‌های تقاضا‌محور نیاز به نظر شورای پژوهشی که نوعی بوروکراسی بود نداشته باشد.

انتهای پیام
captcha