به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری، بیست دومین جشنواره تولیدات مراکز استانها با حضور علی دارابی، معاون امور استانهای سازمان صداوسیما امروز ۱۴ مردادماه، در ساختمان اداری صداوسیما برگزار شد. در ابتدای جلسه علی دارابی، ضمن تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت یاد شهید آوینی و شهید صارمی اظهار کرد: کار خبرنگاران بخصوص در شرایط فعلی مانند حرکت بر زمینهای مینگذاری شده است، سالهاست مدل سنگرها در جنگ نرم و جنگ سرد عوض شده و رسانه در این میان نقشی مهم ایفا میکند. در همین راستا وظیفه خود میدانم از تلاش همه خبرنگاران انقلابی تشکر کنم.
دارابی در ابتدای این نشست گفت: این جشنواره با شعار جشنواره «شبکه های استانی، توسعه پایدار، رونق تولید» از ۲۵ تا ۲۷ مرداد به میزبانی خراسان شمالی در شهر بجنورد برگزار خواهد شد. افتتاحیه این جشنواره با حضور وزیر کشور و مراسم اختتامیه با حضور رییس صداوسیما برگزار خواهد شد. در این جشنواره قرار است از برخی مدیران، هنرمندان و خانوادههای شهدا تجلیل شود.
دارابی ادامه داد: ۸۷ استاد وظیفه داوری آثار را برعهده داشتهاند. در این دوره ۹۲۹۷ اثر متقاضی حضور در جشنواره بودند که از میان آنها ۱۷۴۲ اثر به بخش مسابقه راه یافتهاند. ۱۴۶ اثر مربوط به سیما، ۴۵۰ اثر در حوزه صدا، ۲۴۷ اثر در حوزه فضای مجازی، ۵۳۰ اثر در حوزه خبر، ۲۶۸ موسیقی و شعر و در نهایت ۹۷ پژوهش در این رویداد حضور دارند و در نهایت ۲۶۰ اثر از میان آثار راه یافته به جشنواره لوح تقدیر و تندیس دریافت خواهند کرد.
تعیین جدول برنامهها تا سال 1400
وی تأکید کرد: جدول این جشنوارهها تا سال ۱۴۰۰ بسته شده و برنامهریزیها انجام شده است. سال آینده در استان اردبیل بیستو سومین جشنواره را برگزار خواهیم کرد. ما در جشنوارههای پیشین سعی داشتیم کمیته داوری ترکیبی از جوانها و افراد با تجربه انتخاب شوند که اتفاق بسیار خوبی بود در جشنوارههای آینده نیز در بخش داوری همینگونه عمل خواهیم کرد. در جشنواره سال آینده قصد داریم به موضوع سیل اخیر کشور بپردازیم زیرا پرداختن به موضوع سیل جدا از اینکه قرار است آلام سیل زدهها را نشان دهد، تلاش جهادگران و مردم را برای یاری رساندن به سیل زدگان ترسیم میکند.
وی درباره بخش پژوهش این جشنواره اظهار کرد: متأسفانه درباره موضوعات پژوهشی چندان سرمایهگذاری نمیشود اما تلاش کردیم در این رویداد به این موضوع توجه کنیم. در این راستا همکاری اهالی رسانه با چنین جشنوارههایی میتواند سبب بروز اتفاقات خوبی در این حوزه شود.
هزینههای جشنواره ناچیز است
دارابی افزود: بودجه برگزاری این جشنوارهها ناچیز است و هزینهها مشخص است. بخشی از هزینهها مربوط به جوایز است. در همین بخش برخی از جوایز زیر یک میلیون تومان است اما کاری از دست ما برنمیآید، زیرا تعداد شرکتکنندگان بسیار زیاد است و ما مجبوریم حتی هدیه کوچکی برای برگزیدگان این جشنواره در نظر بگیریم.
دارابی درباره فضای مجازی هم گفت. تقریباً دو سالی است که بخشهای مربوط به فضای مجازی در استانها تشکیل شده زیرا اهمیت این حوزه قابل چشمپوشی نیست.
وی درباره فروش آثار برگزیده به دیگر کشورها تصریح کرد: در حوزه پویانمایی آثار خوبی تولید شده است، از جمله اینکه نیمی از هزینههای بازاریابی آثار در خارج از کشور را هم جشنواره تقبل میکند و در تلاشیم با همکاری کشورهای همسایه بسیاری از آثار را به فروش برسانیم.
برکات جشنواره پویانمایی
وی درباره برگزاری استانی این جشنواره اظهار کرد: برای برگزاری استانی این جشنواره در ابتدا لازم است باید استانداری اعلام آمادگی کنند در ادامه امکاناتی که استانها دارند ملاک انتخاب ما برای میزبانی جشنوارههای استانی است. از برکات برگزاری جشنواره پویانمایی در همدان این بود که باعث تکمیل خط راهآهن این استان به مسافت هشت کیلومتر شد.
وی درباره بخش بینالملل هم اظهار کرد: تلاش میکنیم آثار مشترکی با کشورهای همسایه تولید کنیم تا این جشنواره در ادامه بتواند به صورت بینالمللی برگزار شود.
سید عباس فاطمی، رئیس ستاد جشنواره هم در این جلسه بیان کرد: در این دوره استانهایی به عنوان پدیده معرفی میشوند که شاید کمتر فردی بتواند آن را پیشبینی کند. درباره کیفیت آثار هم باید گفت، با وجود هزینههای کم آثار، بسیاری از این آثار توانستهاند تحسین داوران را برانگیزند.
حمیدرضا زندی، مدیر کل فضای مجازی امور استانها تأکید کرد: با توجه به اینکه فضای مجازی ابر رسانه است به همین جهت در تلاشیم در این حوزه عملکرد مطلوبی داشته باشیم. آثار حاضر در این بخش در به 4 گروه محتوایی، توزیعی، بخش ویژه و نوآوری تقسیم بندی میشوند.
آثار جشنوارهپسند نمیخواهیم
وحید کمالی، مدیر کل امور صدا استانها نیز در این جلسه تصریح کرد: ما به دنبال تولید آثار جشنوارهپسند نیستیم، بلکه مخاطبان مردم هستند، به همین جهت از میان برنامههای آنتن انتخاب میشوند، در این قسمت ۴۵۷ اثر حضور دارند، جدا از این آثار ۱۵۰ اثر هم در بخش جانبی حضور خواهند داشت.
مجید علیزاده، ریس کمیسیون پژوهش امور استانها گفت: همه الزاماتی که برنامههای استانی برای پژوهشی شدن نیاز دارند از پیش تعیین شده است تا آثار این بخش کیفیت لازم را داشته باشند. در این بخش ۱۷۴ اثر دریافت شده است که ۹۷ اثر به جشنواره راه یافتهاند.
حمیدرضا حسینی، رئیس کمیسیون شعر و موسیقی نیز در سخنانی کوتاه تصریح کرد: در این جشنواره تلاش میکنیم در حوزه شعر روی هویت ایرانی تمرکز کنیم و در بخش موسیقی نیز تمرکزمان روی موسیقی پاک و حلال خواهد بود.
در پایان این مراسم از پوستر این جشنواره رونمایی شد، این جشنواره از ۲۵ تا ۲۷ مردادماه در بجنورد برگزار میشود.
انتهای پیام