کد خبر: 3833944
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴

مالیات، بیمه و آموزش؛ دغدغه‌ خیرین برای حمایت از زوج‌های جوان

گروه جامعه ــ در نشست مسئولان وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور با خیرین حوزه ازدواج، مالیات، بیمه، آموزش و نبود مجمع ملی خیرین ازدواج به عنوان مشکلات خیرین این حوزه در کشور مطرح شد.

به گزارش ایکنا؛ نشست صمیمانه وزیر ورزش و جوانان با 31 خیر حوزه ازدواج صبح امروز شنبه 19 مرداد ماه بدون حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، البته تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه تا صبح امروز قرار بود وزیر نیز در این مراسم حضور داشته باشد، گفت: صبح امروز اعلام شد که نه تنها حضور وزیر ورزش در این برنامه، بلکه سایر برنامه‌های وی نیز لغو شده است.

در این نشست 31 خیر ازدواج از سراسر کشور با حضور در وزارت ورزش و جوانان مسائل و مشکلات خود را با مسئولان وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور در میان گذاشتند. 

در ابتدای این نشست اعظم کریمی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان شناسایی خیرین ازدواج را از جمله اقدامات صورت گرفته اعلام کرد و گفت: تلاش می‌شود با برگزاری این نشست مشکلات مربوط به ثبت مجامع خیرین ازدواج حل شود.

ژاله فرامرزیان، معاون توسعه مدیریت منابع وزارت کشور نیز با تاکید بر اهمیت اقدامات داوطلبانه در امر ازدواج، گفت: مردم بیش از مسئولان با مشکلات ازدواج در هر منطقه و شهر آشنا هستند و می‌توانند این مشکلات را رفع کنند.

وی اظهار امیدواری کرد که وزارت کشور تسهیل‌گر امور مربوط به سازمان‌های مردم نهاد حوزه ازدواج باشد.

احمدی، معاون فرهنگی وزارت ورزش نیز یکی از سیاست‌های وزارت ورزش و جوانان را پیگیری حضور خیرین در حوزه ورزش و جوانان اعلام کرد و گفت: توانستیم مجمع خیرین ورزشیار را تشکیل دهیم. اکنون بخش قابل توجهی از ساخت و سازهای حوزه ورزش را خیرین انجام می‌دهند. در حوزه ازدواج نیز خیرین می‌توانند با کمک به اشتغال و تامین نیازهای جوانان مشکلات را از مقابل پای جوانان بردارند. 

توجه به تحلیل راهبردی در خصوص وضعیت کشور 

تقی رستم وندی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به اینکه باید به تحلیل راهبردی در خصوص وضعیت کشور توجه کنیم تا ارزش کاری فعالیت خیرین مشخص شود، گفت: طی چهار دهه به رغم موفقیت‌های کشور با مشکلات و چالش‌های بزرگی مواجه بودیم که این چالش‌ها در بسیاری از کشورها موجب فروپاشی سیاسی و اجتماعی آن کشورها شده است.

وی چهار دلیل را عوامل پایداری جامعه ایران علی رغم سال‌ها جنگ، ترور، تحریم و ... دانست و تشریح کرد: اولین راز پایداری جامعه ایران، خانواده است. خانواده دژ مستحکم و ستون فقرات جامعه ایرانی است، لذا باید به هر نحوی از این دژ حمایت کنیم. 

رستم‌ وندی ادامه داد: از دهه 70 به بعد شاهد اوج طلاق در کشور بودیم اما طی سه سال اخیر این روند به دلیل مداخلات صورت گرفته کاهش پیدا کرده است. 

وی تصریح کرد: برخی با استناد به آمار طلاق می‌خواهند بگویند جامعه ایرانی در حال فروپاشی است اما آمارهای کلی نشان از پایداری خانواده ایرانی دارد، هر چند خانواده ایرانی دچار تغییراتی شده است.

وی عامل دوم بقای جامعه ایرانی را دیانت مردم ایران عنوان کرد و گفت: ملیت ایرانی نیز سومین عامل پایداری است که بر اساس آن قومیت‌های متنوع ایرانی قرن‌ها در کنار هم با صلح و آرامش زندگی کرده‌اند.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور انقلاب اسلامی را چهارمین عامل بقای جامعه ایران عنوان کرد و گفت: انقلاب اسلامی تحول در فرهنگ، تاریخ و سبک زندگی ایرانیان به وجود آورد.

وی شهری شدن، جوان شدن، تحصیل کرده شدن و دستیابی به فناوری‌های نوین را از تحولات چهار دهه اخیر جامعه ایران برشمرد و گفت: تمام این موارد انتظارات را بالا برده و همه مسئولان را به چالش کشیده است.

رستم وندی اعلام کرد: تمام قد در کنار خیرین ازدواج ایستاده‌ایم و از راه اندازی مجامع خیرین ازدواج حمایت می‌کنیم و افزود: طی شش سال اخیر شاخص ازدواج در کشور سالانه 9 درصد کاهش یافته است و اگر هر استان سالیانه هزار ازدواج به آمار ازدواج خود اضافه کند ظرف دو سال این کاهش را می‌توانیم جبران کنیم.

بر اساس گزارش ایکنا در ادامه مراسم، خیرین نکته نظرات و مشکلات خود در حمایت از ازدواج را در کشور مطرح کردند.

نامور خیری از استان آذربایجان شرقی با اشاره به تامین جهیزیه مورد نیاز زوج‌های جوان در این استان گفت: باید زوج‌های جوان برای پایداری زندگی آموزش ببینند تا زندگی آنها به طلاق منجر نشود و اقدامات خیرین برای حمایت از ازدواج به هدر نرود.

رضایی خیری از استان تهران نیز با تاکید بر اینکه لازم است در کشور وزارت خانواده تشکیل و خانواده یک متولی مشخص داشته باشد، گفت: تا مدیریت واحدی در امر خانواده نباشد مشکلات این حوزه زیاد خواهدشد. جوانان چهار «آ» نیاز دارند: آموزش، اشتغال، ازدواج و اسکان و بچه‌ها باید از مهدهای کودک آموزش زن خانواده و مرد خانواده بودن را آموزش ببینند. 

وی مشکلات سازمان‌های مردم نهاد در حمایت از ازدواج را مالیات، بیمه، آموزش، ارتباط سمن‌ها با همدیگر و ... اعلام کرد و گفت: همه خیرین باید در یک استارتاپ تجمیع و با هم ارتباط داشته باشند. 

پیشنهادهای خیرین

طراحی نرم افزار برای مشخص شدن اینکه چه کسانی جهیزیه و حمایت مالی دریافت کرده‌اند و چه کسی دریافت نکرده‌اند، راه اندازی بانک ایده‌های ازدواج، تاکید بر اینکه حمایت از ازدواج تنها نباید به تامین جهیزیه محدود شود، توجه به مسائل فرهنگی حوزه ازدواج جوانان و تعریف درست ازدواج برای آنها، رفع موانع تشکیل مجمع خیرین ازدواج به صورت کشوری و ... از جمله دیگر پیشنهادهایی بود که خیرین در این نشست مطرح کردند.

در ادامه تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه تشکیل مجمع خیرین ازدواج را در همه استان‌ها در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: گرفتن تسهیلات معافیت‌های مالیاتی و معافیت عوارض ساخت و ساز‌ها، عرضه کالاها با قیمت مناسب و ... هم در یک مجمع ملی قابل حل است. حتی می‌توان از مجلس شورای اسلامی قوانین مشخصی در راستای این حمایت‌ها دریافت کنیم.

پس از سخنرانی تندگویان، از خیرینی که در حوزه ازدواج فعالیت‌های گسترده‌تری داشتند تجلیل به عمل آمد و علاوه بر لوح تقدیر از سوی وزیر ورزش و جوانان یک سفر مشهد به خیرین اهدا شد. همچنین از اعظم کریمی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان به دلیل تلاش‌‌هایی که در حوزه ازدواج جوانان داشته است، با اهدای لوحی تقدیر شد.

در پایان مراسم نیز اکبری، مدیرکل مشارکت‌های مردمی وزارت کشور با اعلام اینکه تمام پیشنهادها و مطالبات مطرح شده از سوی خیریان را یادداشت کرده و تلاش می‌کند همه آنها را عملی کند، گفت: مهم‌ترین دغدغه ما مردم نهاد و برپایه مردمی بودن فعالیت‌ها است.

وی قول تسهیل صدور مجوز و پروانه فعالیت سمن‌های حامی ازدواج را داد و گفت: تأکید ما مردمی اداره شدن شبکه ملی ازدواج است و ما نیز پایش و نظارت خواهیم کرد.

در پایان مراسم نیز جمعی از تولید‌کنندگان کشورمان که در مراسم حضور داشتند اعلام کردند آماده هستند به خیرین ازدواج تخفیف‌های بیشتری برای تأمین اقلام مورد نیاز جهیزیه زوج‌های جوان ارائه کنند.

انتهای پیام

captcha