کد خبر: 3837554
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹

اصحاب رسانه در زمینه ترویج سواد سلامتی فرهنگ‌سازی کنند

گروه اجتماعی ــ معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که یکی‌ از برنامه‌های طرح تحول سلامت، برنامه ترویج سواد سلامتی و خودمراقبتی است، گفت: از اصحاب رسانه انتظار داریم در زمینه ارتقای میزان آگاهی مردم، دانشگاه علوم پزشکی را یاری دهند.

اصحاب رسانه سفیران سلامت باشندمحمدعلی دریک، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به این‌که یکی‌ از نقاط قوت ما در دانشگاه علوم پزشکی لرستان پوشش بالای جمعیتی و واحدهای ایجادی بهداشتی در سطح استان است، گفت: 97 درصد جمعیت روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی لرستان هستند که در حال حاضر 647 خانه بهداشت، 120 پایگاه سلامت شهری، 43 مرکز شهری و 113 مرکز روستایی در سطح استان داریم.

وی با اشاره به اجرای طرح «پرونده الکترونیک سلامت» در استان، بیان کرد: 98 درصد جمعیت استان در واحدهای بهداشتی پرونده الکترونیک سلامت دارند و 2 درصد مربوط به جمعیت نظامی و عشایری کوچ‌رو هستند که در استان‌های دیگر پرونده دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که یک میلیون و 653 هزار نفر در استان حداقل یک‌بار خدمت را از واحدهای بهداشتی ما دریافت کردند، ادامه داد: با رصدی که توسط معاونت بهداشت وزارت‌خانه به‌صورت پیامکی انجام می‌شود میزان رضایت‌مندی 95 درصد اعلام شده‌ است، همچنین در حوزه شناسایی و اقدامات مربوط به بیماران HIV در سطح استان در مقایسه با سایر استان‌ها در سال گذشته رتبه برتر را کسب کردیم که همکاران به یک سفر تحقیقاتی تشویقی خارج از کشور اعزام شدند.

وی اضافه کرد: در بحث بسیج ملی فشار خون، با توجه به هم‌زمان شدن اجرای این طرح با بروز سیل در استان، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان موفق شدند در دو هزار و 301 ایستگاه ثابت، سیار و موقت 98 درصد جمعیت هدف را معاینه و مراقبت کنند و رتبه سوم را در اجرای این طرح در کشور کسب کنند.

دریک با اشاره به این‌که برنامه پزشک خانواده در برنامه سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه در ذیل آن اجرای نظام ارجاع، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و بیمه سلامت برای تمامی شهروندان و جمعیت کشور در نظر گرفته شد، بیان کرد: با محدودیت‌هایی که وجود داشت 14 سال است که از اجرای برنامه پزشک خانواده روستا می‌گذرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که به‌دلیل محدودیت در تعداد پزشک در سطح کشور طی چهار سال گذشته و با شروع طرح تحول سلامت برنامه پزشک خانواده شهر ویژه مناطق حاشیه‌نشین، درحال اجراست، گفت: برای اجرای این طرح علاوه‌بر استفاده از نیروهای موجود از اردیبهشت‌ماه سال 93 تاکنون 430 نیروی بهداشتی متخصص جذب شدند که با احتساب نیروهایی که در گذشته وجود داشت در برنامه پزشک خانواده شهری 735 نفر درحال خدمت‌رسانی به هم‌استانی‌ها در شهرها هستند.

وی ادامه داد: شعار ما این است که «دسترسی عادلانه و بهتر» را برای مردم ایجاد کنیم و درصدد هستیم که پایگاه‌های سلامت را طبق برنامه پیش‌بینی شده داشته باشیم، هر پایگاه سلامت 12 هزار و 500 نفر را پوشش داده و هر دو هزار و 500 نفر تحویل یک مراقب سلامت داده شود.

دریک در زمینه آموزش حوزه بهداشت اظهار کرد: یکی‌از برنامه‌های طرح تحول سلامت، برنامه ترویج سواد سلامتی و خودمراقبتی است، که یکی‌ از این برنامه‌ها سفیر سلامت است که همین‌جا از اصحاب رسانه دعوت می‌کنم به‌عنوان سفیر سلامت با ما همکاری کنید و در ارتقای میزان آگاهی مردم به ما کمک کنید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به این‌که تشکیل گروه‌های خودیاری و خودمراقبتی سازمانی از دیگر برنامه‌های طرح تحول سلامت است، بیان کرد: روند افزایش بیماری‌های غیرواگیر مانند فشارخون، دیابت و سرطان‌ها در سال‌های اخیر در کشور رو به افزایش است و مشابه این افزایش را مانند روند سایر استان‌ها در لرستان داریم، اما در دو مورد دیابت و کم‌تحرکی افزایش را در لرستان نسبت به سایر استان‌ها داریم، که امیدواریم با فرهنگ‌سازی و کمک اصحاب رسانه به سمتی برویم که هر خانواده یک سفیر سلامت داشته باشد تا بتوانیم با این استراتژی میزان آگاهی مردم را بالا ببریم و این آمادگی را داریم.

وی گفت: با پیمایش تحقیقاتی که صورت گرفته متأسفانه در دستگاه‌های دولتی میزان ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر بیشتر از جمعیت غیرکارمند است، این درخواست را داریم که این فرهنگ را ایجاد کنیم که کارکنان در بخش دولتی و غیردولتی و کارگران به‌وسیله مدیران‌شان به سلامت خود توجه شود به‌شکلی که همه کارمندان و کارکنان استان پرونده سلامت داشته باشند و آزمایشات دوره‌ای بالینی و غیربالینی را انجام دهند.

انتهای پیام

captcha