گروه اجتماعی ــ مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه پیامبر(ص) درباره سلمان فارسی فرمود «سلمان منا اهل البیت»، گفت: راه از اهل بیت شدن باز است، اما برای از اهل بیت شدن تنها قرابت با پیامبر کافی نیست و باید تابعیت محض داشته باشیم. 
حجتالاسلاموالمسلمین فرخ عبدی، مدرس حوزه علمیه در گفتوگو با ایکنا از گیلان، با بیان اینکه آیه تطهیر بزرگترین دستاورد مباهله و دال بر مصونیت اهل بیت(ع) از هر رجس و پلیدی و دروغ و گناه و ظلم عمدی و سهوی است، اظهار کرد: حدیث شریف کساء در شان آیه تطهیر بوده و بزرگان دین همچون آیتالله بهجت(ره) تاکید ویژه بر خواندن حدیث کساء دارند.
وی با اشاره به کنار کشیدن مسیحیان نجران از مباهله با دیدن عزیزترین افراد رسولالله در دنیا، افزود: در پایان روزی که پیامبر(ص) قصد مباهله کرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت علی و فاطمه زهرا و حسن و حسین(ع) را در زیر عبای مبارک جمع کرد و آیه «إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا؛ احزاب - 33» نازل شد.
مدرس حوزه علمیه با اشاره به عدم پذیرش امسلمه به عنوان همسر رسولالله(ص) در زیر عبا، تصریح کرد: پیامبر(ص) درباره سلمان فارسی فرمود «سلمان منا اهل البیت» لذا راه از اهل بیت شدن باز است، اما برای از اهل بیت شدن تنها قرابت با پیامبر کافی نیست و باید تابعیت محض داشته باشیم.
عبدی آیه «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا؛ احزاب - 56» را مصداق از اهل بیت شدن دانست و گفت: اگر مطیع محض خدا و رسول خدا باشیم هرگز برداشتها و باورهای خودمان را بر دین تحمیل نمیکنیم.
وی به جریان مباهله اشاره و تصریح کرد: علما، دانشمندان و فرهیختگان مسیحی از نجران نزد پیامبر اسلام(ص) آمدند و درباره حضرت مریم و حضرت عیسی(ع) سوال کردند.
این کارشناس دینی با اشاره به دیدار مهاجران مکه با پادشاه مسیحی حبشه، ادامه داد: قرائت آیاتی از سوره آلعمران و سوره مریم دل نجاشی را درباره مهاجران مکه نرم کرد و آنان را پذیرفت و اسلام آورد لذا پیامبر(ص) در دیدار با مسیحیان نجران با قرائت همین آیات به تصریح قرآن بر پاکدامنی حضرت مریم و تولد حضرت عیسی اشاره کرد. در واقع رسولالله از غیب خبر میداد و مسیحیان نجران میدانستند که چنین واقعهای در دین مسیحیت اتفاق افتاده است.
مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه مسیحیان نجران علم غیب رسولالله(ص) را باور کردند و بشارت انجیل مبنی بر پیامبر آخرالزمان را شنیده بودند، گفت: متاسفانه تعصب باعث شد حجت را نپذیرند و زیر بار حرف حق نروند و لذا قرآن آنان را دعوت به مباهله کرد؛ به گونهای که فرمود «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ».
وی مباهله را آشکارکننده ادعای صدق از ادعای کذب دانست و تصریح کرد: اختلاف همیشه از جانب باطل است و یا یک طرف حق و طرف دیگر باطل است و یا هر دو طرف باطل هستند لذا مسیحیان نجران ادعا میکردند که حضرت عیسی آخرین فرستاده خداست و بعد از او پیامبری نخواهد آمد. یهودیان نیز همین ادعای باطل را نسبت به حضرت موسی(ع) دارند و حضرت عیسی را قبول ندارند.
عبدی رسولالله(ص) را خاتمالانبیاء و دین اسلام را دین عالمگیر تا آخرالزمان دانست و متذکر شد: پیامبر(ص) برای اثبات ادعای صدق خود عزیزترین خودش را آورد و دست امام حسن و امام حسین را گرفت و حضرت علی در سمت راست و حضرت فاطمه زهرا در سمت چپ ایشان بودند. براساس آیه مباهله، علی(ع) نفس و جان رسولالله است.
وی رسالت پیامبر(ص) را «يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ؛ آلعمران - 164» دانست و یادآور شد: پیامبر و اهل بیت(ع) 280 سال به تبیین مصالح و معارف دین پرداختند و لذا باید براساس این آموزهها نه از اهل بیت جلوتر حرکت کنیم و نه از آنان عقب بیفتیم.
انتهای پیام