علیاکبر اشعری، رئیس جشنواره خاتم، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره پنجمین دوره جشنواره خاتم داستان کوتاه درباره پیامبر(ص) گفت: فراخوان این جشنواره اوایل امسال منتشر شده و تاکنون نیز آثاری ارسال شده است، اما اغلب نویسندگان در روزها و ماههای پایانی آثار خود را ارسال میکنند، بنابراین احتمال تمدید مهلت ارسال آثار وجود دارد.
وی افزود: یکی از اهداف مهمی که از ابتدای شکلگیری جشنواره به دنبال آن بوده و هستم، آموزش نویسندگان نوجوان و جوان است و در راستای این جشنواره و تقویت نویسندگان جوان و نوقلم کارگاههای نویسندگی بر اساس ظرفیت نویسندگی در شهرهای مختلف برگزار میشود و هم اکنون این کارگاهها در تبریز و همدان برقرار است. زیرا اغلب نویسندگان و پیشکسوتان در تهران هستند و با هدف تمرکززدایی این برنامه را در شهرستانها برگزار کردیم تا شهرهایی که امکانات لازم برای این موضوع را ندارند، بتوانند هم با نویسندگان ارتباط برقرار کنند و هم از آموزشهای آنها بهرهمند شوند.
اشعری در ادامه از تغییراتی در سایت جشنواره خبر داد و گفت: با توجه به اینکه از بعضی کشورهای عربی آثاری ارسال میشود؛ از این رو در تلاش هستیم تا بخش عربی سایت را هم فعال کنیم و این اقدام به زودی اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: یکی از نکات مهمی که امسال در راستای ارتقای سطح محتوایی و کیفی آثار انجام میدهیم، امکان اصلاح آثار قبل از ارسال به بخش مسابقه است. در واقع علاقهمندان میتوانند از کارشناسان جشنواره مشاوره بگیرند و از راهنماییهای آنها استفاده کنند و در صورت نیاز به اصلاح اثر خود را اصلاح کرده و سپس به بخش مسابقه ارسال کنند.
رئیس جشنواره خاتم درباره انتشار آثار برگزیده دوره چهارم جشنواره بیان کرد: آثاری که برگزیده و چاپ میشد، نقادان نسبت به آنها اشکالاتی را وارد میدانستند، از این رو در این دوره تصمیم بر این شد که ابتدا نقادان و کارشناسان آثار را خوانده و نقدهای وارده را اعلام کنند تا صاحبان آثار آنها را اصلاح کنند که در این زمینه، اکنون در مرحله اصلاح آثار هستیم که پس از چاپ خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مشکل کاغذ در تعویق چاپ این آثار اثرگذار نبوده است، گفت: مشکل کاغذ هست، اما بنا نداریم این جشنواره را به دلیل مشکلاتی از این دست عقب بیندازیم. در این چهار سال که جشنواره برگزار شد، بدون اتکا به دولت برگزار شده است. البته مهم این است که وقتی میخواهد در مسیری گام بردارد، باید ابتدا اقتضائات پیش روی خود را ارزیابی کند و خوشبختانه در دفتر نشر فرهنگ اسلامی این پیشبینیها انجام شده و از این نظر مشکلی نداریم.
اشعری با اشاره به اثرگذاری جشنواره خاتم تصریح کرد: شکلگیری این جشنواره به دلیل کمبود منابع داستانی به ویژه داستان کوتاه درباره پیامبر اکرم(ص) بود و طی چهار دورهای که برگزار شده، ۲۵۰۰ اثر دریافت کردهایم و این نشان از جریانساز بودن این جشنواره است که توانسته هم از میان نویسندگان حرفهای و هم نوقلمان، برای شرکت در این جشنواره تشویق و ترغیب کند و آنها در این زمینه دست به قلم شوند. همچنین ظرفیتهای نویسندگی در شهرهای گوناگون توسعه یافته و استعدادها شناسایی شود.
وی در ادامه گفت: توسعه نویسندگی به ویژه در میان نوجوانان و جوانان میتواند به ارتقای سطح مطالعه نیز منجر شود. همچنین کارگاهها و نشستهایی که در این زمینه برگزار میشود، میتواند اهداف این جشنواره را محقق کند.
اشعری گفت: آئین اختتامیه این جشنواره در اردیبهشت ماه سال آینده و همزمان بعثت حضرت رسول اکرم (ص) برگزار خواهد شد و هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست و با نزدیک شدن به پایان سال این موضوع نیز مشخص خواهد شد.
یادآور میشود؛ مصطفی رحماندوست، محسن پرویز، محمدرضا سنگری، حمیدرضا شاهآبادی، مجتبی رحماندوست مجید قیصری و زهرا زواریان به عنوان اعضای هیئت علمی و مجید قیصری به عنوان دبیر علمی پنجمین جشنواره خاتم منصوب شده است و دفترنشر فرهنگ اسلامی با همکاری مؤسسه شهرکتاب، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مجمع ناشران انقلاب اسلامی پنجمین دوره جشنواره خاتم را برگزار میکند.
انتهای پیام