کد خبر: 3851057
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۹

پرداختن به عزاداری اهل‌بیت(ع) موجب غفلت از محافل قرآنی نشود

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ یک حافظ کل قرآن کریم با بیان اینکه نباید پرداختن به عزاداری اهل بیت(ع) موجب غفلت از قرآن و برپایی جلسات قرآنی شود، گفت: سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرچمدار قرآن کریم است و برای زنده نگه‌ داشتن قرآن قیام کردند.

به گزارش ایکنا؛ یکی از نقاط ضعفی که جامعه قرآنی ما در رابطه با ایام عزاداری اهل بیت(ع) به ویژه ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) با آن مواجه است، تضعیف جلسات و محافل قرآنی در این ایام است که به سبب برگزاری مراسم مختلف عزاداری، بعضاً فعالیت‌های قرآنی در این ایام دچار رکود شده و تمام هم و غم مردم معطوف عزاداری و برپایی مراسم مختلف در این زمینه است. فعالیت بسیاری از دست‌اندرکاران در نهادها و مؤسسات قرآنی در ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفر کاملاً تحت‌الشعاع مراسم عزاداری اهل بیت(ع) قرار می‌گیرد و این موضوع باعث تضعیف فعالیت‌های قرآنی در این ایام می‌شود.

کاهش محافل و جلسات قرآنی در ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) که خود برای زنده نگاه داشتن قرآن و آیات نورانی خداوند متعال گام در مسیر شهادت و ایثار گذاشتند، یکی از مسائل مهمی است که باید بدان پرداخت و جامعه قرآنی نیز وظیفه دارد به آسیب‌شناسی و این موضوع پرداخته و در راه اصلاح آن گام بردارد. در این رابطه به گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالفضل حکیمی، حافظ کل قرآن کریم و مدیر مؤسسه کریمه آل رسول(س) پرداختیم که وی با اشاره به اینکه وجود شریف سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرچمدار قرآن کریم است، اظهار کرد: تمامی آحاد ملت در ایران اسلامی عزادار حضرت سیدالشهدا(ع) هستیم که ان‌شاءالله همواره بر شکوه این عزاداری‌ها افزوده شود و خیل جمعیت عزاداران روزی به قیام حضرت مهدی موعود(عج) متصل شود و چشمان ناقابل ما نیز به جمال دلربای یوسف زهرا منور و عالم هستی از وجود این فرزند برومند حضرت زهرا(س) منتفع شود. البته باید بدانیم که امام حسین(ع) خود برای زنده نگاه داشتن قرآن قیام کرد و مسئله پرداختن به عزاداری برای ایشان نباید به گونه‌ای باشد که تنها به این موضوع رسیده و از قرآن غافل شویم.

این حافظ کل قرآن کریم تصریح کرد: پرچمداری قرآن از صدر اسلام توسط اهل بیت(ع) یک به یک انجام شده و حتی سر بریده سیدالشهدا(ع) بر روی نیزه قرآن تلاوت می‌کرده است. زید بن ارقم می‌گوید: هنگامی که سر مبارک حضرت اباعبدالله(ع) بر فراز نی بود این آیه مبارکه را تلاوت می‌کرد: «أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا».

حکیمی ادامه داد: داستان جانبازی و فداکاری حضرت سیدالشهدا(ع) که فرزندان و حتی طفل شیرخوار خود را به همراه اصحاب و یاران در این راه تقدیم کوی دوست می‌کند و خانواده و دخترانش را به اسارت می‌برند، بسیار شگفت‌انگیز است و تمامی این مصائب برای زنده‌ نگاه داشتن اسلام و قرآن بوده است.

مدیر مؤسسه کریمه آل رسول(س) افزود: باید دقت کرد همان‌طور که گفته شد، سر بریده حضرت اباعبدالله(ع) بر فراز نی قرآن تلاوت می‌کند و این معجزه در چندین موقعیت رخ داده است که این امر حکایت از آن دارد که وجود مبارک سیدالشهدا(ع) می‌خواهد به ما بگوید که قرآن را فراموش نکنید، قرآنی بمانید و پاسدار قرآن باشید.

این حافظ کل قرآن کریم با اشاره به اینکه متأسفانه این غفلت اتفاق می‌افتد که بسیاری از مجالس حضرت سیدالشهدا(ع) را با قرآن شروع نمی‌کنیم، تصریح کرد: سؤال بنده این است که مگر قیام سیدالشهدا(ع) قیام قرآنی نبوده است؟ مگر حضرت در موقعیت‌های مختلف از آیات قرآن تلاوت نمی‌کردند و همگان را با قرآن هدایت نمی‌کردند؟. اما متأسفانه مشاهده می‌کنیم که بعضاً در ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفر جلسات قرآن در مساجد و حسینیه‌ها تعطیل می‌شوند که کار بسیار اشتباهی است. ما باید در هر زمانی جلسات قرآن را برپا داشته باشیم و مجالس عزاداری اهل بیت(ع) را نیز با نور قرآن گزار کنیم.

وی با اشاره به سخنان گوهربار پیامبر اکرم(ص)‌ در حدیث ثقلین که فرمودند «إِنِّی تَارِكٌ فِیكُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا- كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی»، از قرآن کریم با عنوان ثقل اکبر نام برده و اظهار کرد: در ایام عزاداری اهل بیت(ع) گاهی اوقات جلسات قرآنی و مؤسسات خلوت شده و تضعیف می‌شوند که در این زمینه باید برنامه‌ریزی هیئت‌‌های امنا، دست‌اندرکاران و مسئولان قرآنی به گونه‌ای باشد که مجالس عزاداری به ویژه مراسم حضرت اباعبدالله(ع) از نور و معرفت قرآن لبریز باشد که در این صورت جوانان ما نیز بهتر هدایت می‌شوند.

حکیمی بیان کرد: بنده امسال طی ماه محرم در یکی از روستاهای استان گلستان منبر داشتم که به درخواست اهالی روستا علاوه بر برپایی مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) هر شب برنامه تفسیر قرآن نیز برای ایشان ارائه می‌شد و پس از نماز مغرب و عشا در کنار روضه و توسل تفسیر قرآن انجام می‌شد. مردم این روستا علاقه بسیار زیادی به برگزاری محافل قرآنی دارند که به همین خاطر یک محفل قرآنی بسیار زیبا و پرشور در یکی از شب‌های ماه محرم با حضور حافظان، قاریان و اساتید در این روستا برگزار شد که همراه با آن نیز برنامه روضه‌خوانی و عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت امام حسن(ع) نیز برپا شد.

این حافظ کل قرآن کریم در پایان سخنان خود تصریح کرد: برپایی مجالس عزاداری همراه با محافل قرآنی هیچ منافاتی با یکدیگر ندارد، لذا بنده از تمامی عزیزان تقاضا دارم که در ایام عزاداری اهل بیت(ع) از قرآن و برپایی جلسات قرآنی غافل نشوند، چراکه هرچقدر جلسات قرآنی در کشور بیشتر تقویت شود، به نفع جامعه است و هر چقدر نیز برپایی جلسات تضعیف شود، ضرر آن شامل حال تمامی آحاد مردم به ویژه جوانان خواهد شد.

انتهای پیام
captcha