به گزارش ایکنا؛ از جمله مهمترین اخباری که طی امروز شنبه، چهارم آبانماه در صفحات معارفی خبرگزاریهای مختلف منتشر شده، میتوان به خبر انتشار «کتاب «اولویتبندی و مراتب ارزشهای اخلاقی در قرآن»» اشاره کرد.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز شنبه، چهارم آبانماه و تا ساعت 14:15 تعداد 9 خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها یکی از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم جای داشته و مابقی اخبار نیز در حوزههای مختلف معارفی همچون حوزه عترت انعکاس یافتهاند.
«تأثیر تلاوت قرآن در استجابت دعا در کلام امامحسن مجتبی(ع)»، عنوان تنها خبر قرآنی امروز این صفحه از خبرگزاری تسنیم را تشکیل میدهد که در رابطه با اثرات تلاوت آیات نورانی قرآن مجید در زندگی بوده و در بخشهایی از آن نیز آمده است: «سوای از اینکه در قرآن حقایق و سنتهای عالم و نیز قوانین سیاسی و اجتماعی و اقتصادی بیان شده است، بر اساس روایات معصومین(ع) ظاهر آن و تلاوت ظاهر آیات آن بهتنهایی دارای اثرات معنوی فراوانی است؛ از اینرو در روایاتمان تأکید زیادی به مسلمانان نسبت به تلاوت قرآن در طی شبانهروز شده است. پیامبر اسلام(ص) در روایتی فرمود: خانههاى خود را به تلاوت قرآن نورانی کنید و آنها را گورستان نکنید، چنانچه یهود و نصارا کردند؛ در کلیساها و عبادتگاههاى خود نماز کنند، اما خانههاى خویش را معطل گذاردهاند (و در آنها عبادتى انجام ندهند)؛ نَوِّرُوا بُیُوتَکُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ لَا تَتَّخِذُوهَا قُبُوراً کَمَا فَعَلَتِ الْیَهُودُ وَ النَّصَارَى صَلَّوْا فِی الْکَنَائِسِ وَ الْبِیَعِ وَ عَطَّلُوا بُیُوتَهُم» (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج2، ص610).
همچنین در توصیههای امام حسن مجتبی روایات متعددی درباره تلاوت قرآن و اثرات آن مشاهده میکنیم. حضرت در روایتی فرمود: کسی که قرآن را قرائت کند، دعایش مستجاب خواهد شد؛ خواه به سرعت و خواه در آینده؛ مَنْ قَرَءَ الْقُرْآنَ کانَتْ لَهُ دَعْوَةٌ مُجابَةٌ، إمّا مُعَجَّلةٌ وَ إمّا مُؤجَلَّةٌ. (مستدرک الوسائل، ج4، ص260) همچنین آن حضرت ضمن توصیهای دیگر اشاره دارند، تنها به تلاوت آن اکتفا نکنید، بلکه باید با عقلتان نسبت به آن پایبند باشید. حضرت در این باره فرمود: چون آن را شنیدید با خردى عملى و به کار بستن، پایبند آن شوید و تنها به بازگفتن آن اکتفا نکنید که راویان قرآن بسیارند و رعایتکنندگانش اندک و خداوند مددرسان است؛ وَ اعْقِلُوهُ إِذَا سَمِعْتُمُوهُ عَقْلَ رِعَایةٍ وَ لَا تَعْقِلُوهُ عَقْلَ رِوَایةٍ فَإِنَّ رُوَاةَ الْکتَابِ کثِیرٌ وَ رُعَاتَهُ قَلِیل وَ اللَّهُ الْمُسْتَعانُ. (الکافی (ط – الإسلامیة)، ج8، ص390)
فارس
اخبار امروز صفحه قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس نیز همانند روزهای گذشته و طبق روال معمول این خبرگزاری با خبر تلاوت ترتیل آغاز شده که خبر امروز مربوط به تلاوت ترتیل صفحه 191 قرآن کریم از سوی مرحوم مصطفی اسماعیل، قاری مشهور مصری است.
در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری همچون «گزارشی از تاریخچه، موقوفات و اسناد عزاداری در حرم امام رضا(ع)»، «اطلاعیه سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت آغاز دهه وقف»، «عاقبت کسی که زائران حسینی را اذیت میکرد/ امام زمان(عج) احیاکننده احکام الهی است»، «پنج کلید طلایی در زندگی پیامبر(ص)/ برترین الگو در دنیای مدرن کیست؟»، «اثر جدید گروه الغدیر با عنوان «صلوات خاصه» رونمایی شد»، «کتاب «اولویت بندی و مراتب ارزشهای اخلاقی در قرآن» منتشر شد»، «توزیع ۲۲۰ هزار پرس غذا میان زائران پیاده رضوی/ اسکان ۱۱۵ هزار زائر پاکستانی و افغانستانی» بر روی خروجی این صفحه منعکس شده که در حوزههای مختلف معارفی قرار دارند.
یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه که عنوان «کتاب «اولویتبندی و مراتب ارزشهای اخلاقی در قرآن» منتشر شد» را دارد، به موضوع انتشار کتابی در رابطه با دو راهیهای اخلاقی پرداخته و در بخشهایی از آن آمده است: «کتاب «اولویتبندی و مراتب ارزشهای اخلاقی در قرآن» نوشته علی رضوانی از سوی نشر معارف به چاپ رسید.
این کتاب راهنمای خوبی برای دوراهیهای اخلاقی است. انسان در هر لحظه از زندگیاش در وسط دو راهی قرار میگیرد. فلاسفه زیادی خواستند راهکارهایی برای روشن شدن مسیر انسان در حوزه اخلاق عرضه کنند. خلط تزاحم وظایف اخلاقی و تعارض ادله آن از جمله مواردی است که فلاسفه تا به حال نتوانستند راهکار خوبی برای انتخاب بهترین راه در دو راهیها بدهند.
دستیابی صحیح و روشمند به آموزههای کتاب آسمانی قرآن، با توجه به ویژگیهای خارقالعاده آن، روششناسی خاص خود را طلب میکند و فهم درست آن به تبیین دقیق و کامل مبانی، روشها و مراحل فهم و تفسیر نیاز دارد. نظام اخلاقی قرآن وحدت گرایانه است. نظامی خدامحور است که ملاک و محور تمام ارزشها و تمام اعمال انسان «خدای سبحان و نزدیکی به او» است.
کتاب پیش رو به شکل روشمند در پی استخراج ارزشهای اخلاقی و رتبهبندی نظاممند آنها در قرآن و عهدهدار تعیین مبانی نظری، شاخصهای صوری (کمّی) و محتوایی (کیفی) اولویتبندی فضایل و رذایل اخلاقی در قرآن است».
مهر
آخرین خبری که بر روی خروجی صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر منتشر شده، خبری با عنوان «صادرات قرآن آزاد است» میباشد که مربوط به روز اول آبانماه جاری بوده و از آن زمان تاکنون نیز هنوز خبری بر روی خروجی این صفحه منعکس نشده است.
همچنین تیتر اصلی این صفحه نیز که عنوان «نتایج آزمون «تلاوت و مصاحبه» هشتمین دوره ارزیابی قاریان و مدرّسان» دارد، مربوط به روز 29 مهرماه بوده و از آن روز تاکنون بهروزرسانی نشده است.
ایرنا
«تعطیلی حوزه و دانشگاه در روزهای پنجشنبه نادرست است» و «مستندهای آیینی جشنواره سینما حقیقت»، عناوین دو خبر امروز صفحه قرآن و معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی را تشکیل میدهند که این اخبار نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار ندارند و در سایر حوزههای معارفی منتشر شدهاند.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد شش خبر با عناوین «مجمع فلاسفه ایران از یادگاریهای یک فقیه البرزی است»، «اطلاعیه سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت آغاز دهه وقف»، «پیادهروی زائران امام رضا(ع) به سمت مشهد»، «برنامههای مسجد مقدس جمکران برای روزهای پایانی صفر»، «اعلام برنامههای ایام سوگواری رحلت نبی مکرم اسلام، شهادت امام حسن مجتبی و شهادت امام رضا(ع)» و «پیادهروی زائران امام رضا(ع) به سمت مشهد» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که این اخبار نیز در حوزههای مختلف معارفی جای دارند.
یکی از اخبار امروز این صفحه که عنوان «اطلاعیه سازمان اوقاف و امور خیریه به مناسبت آغاز دهه وقف» دارد، علیرغم اینکه خبری تخصصی در حوزه قرآن نیست، اما در رابطه با آغاز دهه وقف که حوزههای مختلفی از جمله حوزه قرآن کریم را در بر میگیرد، انعکاس یافته و در بخشهایی از آن آمده است: «سازمان اوقاف و امور خیریه در اطلاعیهای به مناسبت آغاز دهه وقف توجه عموم مردم و مسئولان را به اهمیت و کارکردهای مختلف سنت حسنه وقف جلب کرد.
در این اطلاعیه آمده است: بسم الله الرحمن الرحیم/ وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنفُسِکُم مِّنْ خَیْرٍ تَجِدُوهُ عِندَ اللَّهِ هُوَ خَیْرًا وَأَعْظَمَ أَجْرًا، و آنچه از عمل خیر برای خود پیش میفرستید آن را در نزد خدا نیکوتر و با پاداشی بزرگ تر خواهید یافت. (سوره مزمل آیه ۲۰)
سنت حسنه وقف از زمانی که توسط حضرت محمد(ص) در تاریخ صدر اسلام بنا نهاده شده تا به همین امروز به عنوان احسانی نامیرا و جاودان پیشینهای بسیار درخشان در فرهنگ اسلامی و ایرانی این سرزمین دارد.
در طول تاریخ پس از اسلام همواره وقفنامههای بسیار زیادی در ابعاد مختلف امور خیریه و مذهبی همچون دستگیری از مستمندان، کمک به ایتام، کمک به نخبگان علمی، ارائه خدمات آموزشی، درمانی و بهداشتی و برپایی عزاداری سالار شهیدان به رشته تحریر درآمده که ترویج و تبلیغ و مطالعه دقیق و سطر به سطر آنها عظمت تمدن بزرگ اسلامی را از قرنها پیش تا به امروز به رخ همگان میکشاند».
باشگاه خبرنگاران جوان
تعداد چهار خبر با عناوین «زکات دانش چیست؟»، «ویژه برنامههای حرم عبدالعظیم(ع) در دهه پایانی صفر»، «انتصاب هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم کشور/ رئیس جدید به زودی معرفی میشود» و «استفتاء از رهبر انقلاب درباره «آرایش ملایم با حفظ حجاب»/ ازدواج پسر بدون رضایت والدین اشکال دارد؟» طی امروز و تا این لحظه بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران منتشر شده که یک از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد.
تنها خبر قرآنی امروز این صفحه از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران خبری با عنوان «انتصاب هیئت امنای سازمان دارالقرآن الکریم کشور/ رئیس جدید به زودی معرفی میشود» است که این خبر مربوط به روز 24 مهرماه بوده و پس از گذشت 10 روز در این صفحه انعکاس یافته که جای تعجب دارد.
ایبنا
تنها خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب ایران منتشر شده، خبری با عنوان «نمایشگاه کتاب «امثال قرآن» برپا میشود» است که خبری قرآنی بوده و در بخشهایی از آن آمده است: «کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد در ادامه برگزاری نمایشگاههای موضوعی کتاب، بهزودی نمایشگاه «امثال قرآن» را در محل این کتابخانه برپا میکند.
این نمایشگاه برای گرامیداشت و تدبر در آیات قرآن کریم از روز چهارشنبه ۸ آبان تا دوشنبه ۲۰ آبان برپا میشود و هفتادوچهارمین نمایشگاه موضوعی دوهفتگی این کتابخانه عمومی محسوب میشود.
بهاینترتیب، منابع و کتابهای این کتابخانه با موضوعاتی چون ویژگیهای امثال قرآنی، انواع تمثیل در قصههای قرآن، آثار تربیتی امثال قرآن، تاثیر امثال قرآن بر ادبیات فارسی، حکمت امثال قرآن و ... در مدت یادشده در محل اینکتابخانه واقع در خیابان دکتر شریعتی، پیش از خیابان قبا به نمایش درمیآیند».
میزان
«برنامههای مسجد مقدس جمکران برای روزهای پایانی صفر/ اسکان زائران «امام رضا(ع)» در میعاد منتظران»، «سیاست تحسین برانگیز «امام رضا(ع)» در قبال ولایت عهدی اجباری مامون/«امام هشتم(ع)» ناخواسته به طوس سفر کردند»، «رفع مشکلات زائران در مشهد نیازمند عزم ملی است/ تشکیل دفتر هماهنگی و همکاری آستان قدس رضوی در وزارت کشور»، «استفتائات جدید آبان ماه منتشر شد» و «توزیع ۲۲۰ هزار پرس غذای گرم در میان زائران پیاده «امام هشتم(ع)»، عناوین اخبار امروز صفحه دین و اندیشه میزان را تشکیل میدهند که در حوزههای مختلف معارفی انعکاس یافتهاند.
کیهان
روزنامه کیهان نیز در شماره امروز خود اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «رفتارشناسی انسانهای بیادعا از نگاه امام رضا(ع)» به قلم محمدمهدی رشادتی کرده که در بخشهایی از آن آمده است: «در مطلب حاضر نویسنده با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) اهمیت تواضع و بیادعا بودن را در احادیث و سیره ائمه(ع) و بزرگان بررسی کرده است.
امام رضا(ع) در حدیثی نورانی فرمود: عقل مسلمان به نقطه کمال نمیرسد، مگر آنگاه که دارای 10 ویژگی باشد: مردم از او امید خیر داشته باشند. از شر او درامان باشند. کار خیر دیگران را زیاد بهشمار آورد. کار خیر خود را کم بهشمار آورد. هرچه از او یاری و کمک خواسته شود، دلتنگ و ناراحت نگردد. در تمام عمر خود از کسب و تحصیل علم خسته و ملول نشود. فقر و نداری در راه خدا را محبوبتر و ارزشمندتر از ثروت و توانگری بداند. خواری و ذلت نفس در راه خدا را از عزتمندی در پیشگاه دشمنان ارزشمندتر بداند. گمنامی را از شهرت بیشتر دوست بدارد. سپس امام(ع) فرمود: اما ویژگی دهم که بیش از همه مهمتر است عبارت است از اینکه: «احدی را ننگرد الا اینکه بگوید او از من بهتر و پرهیزکارتر و باتقواتر است».
زیرا مردم دو دستهاند: گروهی که از او بهتر و پرهیزکارترند و گروهی که از او بدتر و زبونتر هستند. هرگاه با گروه اول مواجه شود، برای آنان تواضع کند تا به مقام آنها دست پیدا کند، وقتی چنین کرد، نام او را در دنیا به نیکی میبرند و در نتیجه آقا و سرور اهل زمان خود خواهد شد.
اما قضاوت مسلمان عاقل درباره گروه دوم، این باید باشد که شاید درون آنان بهتر باشد و این خوبی درون برای آنها بهتر است، در حالی که خوبی من ظاهر است و ممکن است خوبی ظاهر برای من بدتر و ناگوارتر باشد. (تحفالعقول، ص467)
منظور از برتری و بهتری که در فرمایش امام آمده، کمالات ظاهری مثل مقام، ثروت، علم، پایگاه اجتماعی، دوستان، تعداد فرزندان، زیبایی، قدرت، اعمال خیر، عبادات و... نیست، بلکه ملاک برتری فقط میزان تقرب به خدا و سعادت در آخرت و نجات از غضب الهی است» (معراجالسعاده ص 244).