کد خبر: 3852835
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۳

انتشار زیارتنامه پیامبر(ص) با دستخط منسوب به امام حسن(ع)

گروه ادب ــ زیارتنامه حضرت رسول اکرم(ص) با دستخط منسوب به امام حسن مجتبی(ع) تقدیم به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی شد.

انتشار زیارتنامه پیامبر(ص) با دستخط منسوب به امام حسن(ع)به گزارش ایکنا؛ زیارتنامه حضرت رسول اکرم(ص) که به زیارت از بعید در مفاتیح الجنان شهرت دارد با دستخط منسوب به امام حسن مجتبی علیه السلام که از قرآن شماره ۱۳ کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اقتباس شده نگارش شده و در سالروز شهادت حضرت رسول اکرم و امام حسن مجتبی علیهماالسلام به آستان مقدس رضوی اهدا شده است.

جناب ثقه‌الاسلام شیخ عباس قمی(ره) در فضیلت زیارت نبی مکرم اسلام در کتاب مفاتیح الجنان نوشته‌اند: آگاه باش كه در حق تمامى مردم به خصوص حاجيان مستحب مؤكد است مشرف شدن به زيارت روضه مطهره و آستانه‏ منوره فخر عالميان حضرت سيدالمرسلين محمد بن عبدالله صلوات الله و سلامه عليه و ترك زيارت آن حضرت باعث جفا در حق او در قيامت است و شيخ شهيد فرموده: اگر مردم زيارت آن جناب را ترك كنند، بر امام است كه ايشان را براى‏ رفتن به زيارت آن حضرت مجبور كند، زيرا ترك زيارت آن حضرت موجب جفاى حرام است.

شيخ صدوق از امام‏ صادق عليه السلام روايت كرده: هرگاه يكى از شما حج كند، بايد حجش را به زيارت ما به پايان برساند زيرا زيارت ما از تمامى حج است و نيز از اميرالمؤمنين عليه السلام روايت كرده: حج خود را به زيارت رسول خدا صلى الله عليه و آله تمام كنيد كه ترك زيارت آن حضرت پس از حج، جفا و خلاف ادب است و شما را به اين زيارت دستور داده‌اند و به زيارت قبرى چند كه خدا حق آنها و زيارت آنها را بر شما لازم كرده برويد و كنار آن قبرها از خدا طلب روزى كنيد.

و نيز از ابوصلت هروى روايت كرده كه: خدمت حضرت‏ رضا عليه السلام عرض كردم: يابن رسول الله چه می‌‏فرمايى در حديثى كه اهل آن روايت می‌‏كنند كه مؤمنان در بهشت‏ از منازلشان پروردگار خود را زيارت می‎كنند؟[كنايه از اين‏كه معنى حديث اگر حديث صحيحى باشد چيست؟ با آنكه شامل مطلبى است كه به ظاهر با اعتقاد حق‏ هماهنگى ندارد] حضرت پاسخ او را به اين صورت فرمودند: اى اباصلت خدا پيامبرش محمد صلى الله عليه و آله را از جميع خلقش حتى از پيامبران و ملائكه افضل قرار داد و طاعت او را طاعت خود و بيعت او را بيعت با خود و زيارت او را زيارت خود شمرد، چنان‌‎كه فرمود: «مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ» و فرمود: «إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ»

و رسول خدا صلى اللّه عليه و آله فرمود: هركه مرا در حال حيات يا پس از مرگ زيارت كند، چنان است كه خدا را زيارت كرده باشد تا آخر خبر…

حميرى در كتاب «قرب الأسناد» از حضرت صادق عليه السلام به نقل از رسول خدا صلى الله عليه و آله نوشته است که فرمود: «هركه مرا در حيات يا پس از ممات زيارت كند، روز قيامت شفيع او می‌شوم.»

در حديثى آمده: امام صادق عليه السلام روز عيدى در مدينه به‏ زيارت رسول خدا صلى الله عليه و آله رفت و به آن حضرت سلام داد و فرمود: ما بر اهل همه شهرها -خواه مكه و خواه غيرمكه- برترى داريم به‏ علت زيارت و سلاممان به رسول خدا صلى الله عليه و آله.

شيخ طوسى در«تهذيب» از يزيد بن عبدالملك روايت نموده است و او از پدرش و جدش، كه خدمت حضرت فاطمه زهرا عليها السلام مشرف شدم. آن حضرت به سلام بر من پيشى جست، آنگاه از من پرسيد: براى چه آمده‌اى؟ عرض كردم براى طلب بركت و ثواب؛ حضرت صدیقه طاهره فرمودند: مرا خبر داد پدرم كه هركه بر او و بر من سه روز سلام كند، خدا بهشت را بر او واجب كند. پرسیدم: در حيات او و شما؟ فرمود: آرى و نيز پس از مرگ‏ ما.

جناب محدث قمی اعلی الله مقامه برای محبان و ارادتمندانی که امکان سفر به مدینه‎النبی و زیارت قبر حضرت رسول(ص) را ندارند، زیارتنامه‎ای شریف با سند معتبر ذکر کرده‎اند که به «زیارت حضرت رسول از بعید» معروف است.

برای دریافت نسخه پی دی اف زیارتنامه اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام
captcha