کد خبر: 3857399
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳
در دانشگاه ملایر بررسی شد؛

شاخصه‌های انتخاب مدیران از نگاه قرآن و تأثیر آن بر سبک زندگی

کانون خبرنگاران نبأ ــ پایان‌نامه «شاخصه‌های انتخاب مدیران از نگاه قرآن و تأثیر آن بر سبک زندگی قرآنی» به قلم محمد ویژه، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، در دانشکده علوم قرآنی ملایر دفاع شد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ پایان‌نامه «شاخصه‌های انتخاب مدیران از نگاه قرآن و تأثیر آن بر سبک زندگی قرآنی» به قلم محمد ویژه، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشکده علوم قرآنی ملایر و استاد راهنما رضا مهدیان‌فر در این دانشکده دفاع شد.
 
شاخصه‌های انتخاب مدیران از نگاه قرآن و تأثیر آن بر سبک زندگی
در چکیده این پایان‌نامه آمده است:
«إِنَّ اللّهَ یَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا اْلاَماناتِ إِلی‏ أَهْلِها...؛ خداوند فرمان می‌دهد كه امانت‌ها را به صاحبان‌شان بدهید» (نساء/ 58)
در روایات متعدد منظور از امانت، رهبری و مدیریت جامعه معرفی شده است. ملاک عزل و نصب‌ها، باید اهلیت و صلاحیت افراد باشد. كلید خوشبختی جامعه، بر سر كار بودن افراد لایق و رفتار عادلانه است و منشأ نابسامانی‌ها، ریاست نااهلان است.
امام علی(ع) می‌فرماید: هر كس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد، در حالی كه بداند افراد لایق‌تر از او هستند، قطعاً به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت كرده است.
خداوند متعال از منظر خالق بودنش بندگان خود را رها نمی‌کند و بهترین راهکارهای مدیریت جامعه که به یک زندگی ایده‌آ‌ل و توأم با کامیابی است را ارائه کرده است؛ این راهکارها را در قالب دین و کتاب آسمانی عرضه داشته و توسط اهل بیت(ع) این دستورات را در مقام عمل، اجرایی کرده است.
 
شاخصه‌های انتخاب مدیران از نگاه قرآن و تأثیر آن بر سبک زندگی
 سبک زندگی قرآنی یک روش ایده‌آل و مبتنی بر وحی است که یک مسلمان حقیقت‌جو زندگی خود را بر محور آن می‌گرداند. از سوی دیگر نقش اجتماعی زندگی بشری غیر قابل انکار است. قسمت‌های مختلف جوامع بشری گردانندگانی را دارند که اعمال و رفتارهای آنها تأثیر مستقیم در جامعه و در نهایت زندگی افراد جامعه می‌گذارد. جوامع اسلامی و قرآنی از مسائل گفته شده جدا نیست و گردانندگان و مدیران آن نقش بسزایی در سبک زندگی مردم و مسلمانان خواهند داشت. تصمیماتی که اتخاذ کرده و در جامعه به اجرا در می‌آورند، می‌تواند مردم را به زندگی ایده‌آل قرآنی نزدیک یا دور کند. در نتیجه انتخاب این مدیران مؤثر باید طبق شاخصه‌هایی باشد تا جامعه اسلامی را به سمت و سوی واقعی خود هدایت‌گری و سبک‌های صحیح قرآنی را در جامعه پایه‌ریزی و نهادینه کنند.
محمد جوکار
انتهای پیام
captcha