کد خبر: 3860322
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۱
معین تشریح کرد:

راه‎اندازی نهضت تولید محتوای دیجیتال اسلامی ـ‌ ایرانی/ اجرای پروژه‌‎های عظیم بازی‌‌های رایانه‌‎ای

گروه فناوری اطلاعات ــ مسئول سازمان فضای مجازی بسیج ضمن تشریح اقدامات این سازمان در حوزه فضای مجازی، از راه‎اندازی انجمن مدرسان سواد رسانه‌ای و فضای مجازی کشور و نهضت تولید محتوای دیجیتال اسلامی - ایرانی خبر داد.

راه‎اندازی نهضت تولید محتوای دیجیتال اسلامی ـ‌ ایرانی/ اجرای پروژه‎های عظیم بازی‌های رایانه‎ایمسلم معین، مسئول سازمان فضای مجازی بسیج، در گفت‎وگو با ایکنا؛ با اشاره به اینکه سازمان فضای مجازی بسیج از دو سال گذشته با مشخص کردن روند‌ها و رویه‌های جدید مبتنی بر الگو‌ها و مبانی علمی و آکادمیک در حوزه فضای مجازی اقدام به تعریف موضوع و مأموریت‌های حوزه فضای مجازی کرده است، اظهار کرد: محور عمده اقدامات بسیج فضای مجازی در پنج حوزه سازماندهی شده است. سعی کردیم در این پنج حوزه از ظرفیت و کار ویژه شبکه مویرگی و مردمی بسیج استفاده کنیم، چرا که بسیج بزرگترین سازمان مردم‎پایه دنیاست که این ظرفیت گسترده باید با فضای مشخصی مورد بهره‎برداری و استفاده قرار گیرد.

وی افزود: یکی از اصلی‌ترین مأموریت‌ها، در حوزه آموزش و ارتقای سطح سواد رسانه‌ای مردم و بسیجیان در فضای مجازی و حوزه رسانه است. یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری به شورای عالی فضای مجازی بحث ارتقای سواد رسانه‌ای است و متأسفانه به دلیل اینکه در قانون متولی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده، معمولاً مغفول می‌ماند یا دچار موازی‌کاری می‌شود. به همین جهت سازمان فضای مجازی بسیج با ایجاد شبکه تربیت مدرس در حوزه سواد فضای مجازی اقدام به ساماندهی این حوزه کرده است که به صورت بومی در همه مناطق کشور ازجمله استان‌ها و شهرستان‌ها، علاقه‌مندان و مستعدان به تدریس این حوزه را که دانش آکادمیک یا تجربی دارند، شناسایی و در سه سطح، دوره‌های تربیت مدرس را برای آن‌ها برگزار می‌کند. بسیج با این اقدام عملاً انجمن مدرسان سواد رسانه‌ای و فضای مجازی کشور را تشکیل داده است.

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج ابراز کرد: تا به امروز حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر از این افراد شناسایی و حدود ۷۰۰ نفر نیز موفق به گذراندن سطوح مختلف سواد رسانه‌ای و مجازی شده‌اند؛ الباقی افراد هم در حال گذراندن دور‌های آموزشی هستند تا نهایتاً انجمن مدرسان سواد رسانه‌ای و فضای مجازی بتواند مناطق مختلف را از نقص عمده‌ای که در حوزه سواد رسانه‌ای داشتند بی‌نیاز و این نهضت را در سطوح و مناطق مختلف فراگیر کند.
 
آموزش، طراحی و راه‌اندازی مدرسه آموزش مجازی
 
معین با بیان اینکه بخش دیگر فعالیت‌های بسیج فضای مجازی در حوزه آموزش، طراحی و راه‌اندازی مدرسه آموزش مجازی است، ادامه داد: امروز بسیج بزرگترین مدرسه آموزش مجازی سواد رسانه‌ای و سواد مجازی را داراست. این آموزش‌ها در سامانه‌ای به نام نسرا(نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی) ارائه می‌شود که کاربران مختلف اعم از بسیجیان و کاربران عمومی در این سامانه ثبت نام می‌کنند و پرتال و دوره‌های آموزشی برای آن‌ها تعریف می‌شود. افراد با این سامانه چه در دوره مربی‌گری و چه در آموزش‌های فردمحور،  توانمند می‌شوند و عملاً نهضت ارتقای سواد رسانه‌ای در حال انجام است. بر این اساس اقشار مختلف بسیج هم در این حوزه نقش‌آفرینی و بسیجیان از این سامانه استفاده می‌کنند و مخاطبان خودشان را نیز به مشارکت می‌گیرند.

آموزش‌های حضوری و میدانی بسیج

وی به موضوع آموزش‌های حضوری و میدانی بسیج پرداخت و گفت: این آموزش‌ها، که در قالب همایش‌ها و کلاس‌های آموزشی در سراسر کشور برگزار می‌شود، شامل دوره‌هایی است که بسیج با همکاری سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف مانند آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و سازمان تبلیغات اسلامی اعلام نیاز و برگزار می‌کند. در این دوره‌ها از ظرفیت مختلف اساتید در بعد کشوری و انجمن مدرسان استفاده و برای تولید محتوای بومی هم فعالیت می‌کنیم.

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج با اشاره به نهضت تولید محتوای تخصصی و دیجیتال توسط بسیج، اظهار کرد: امروز از ظرفیت داوطلب و علاقه‌مند بسیج هم استفاده می‌کنیم تا توانمندی‌های تولیدات دیجیتال در بخش بازی، انیمیشن، اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزار بتواند ساختارمند و نظام‌مند شود. در واقع نهضت تولید محتوای دیجیتال اسلامی - ایرانی شکل گیرد. در حال حاضر علاقه‌مندان این حوزه‌ها شبکه‌سازی و تعداد قابل توجهی هم ذیل این گروه مدیریت شده‌اند. این بسیجیان آموزش می‌بینند و محتوا تولید می‌کنند. برای این افراد رویداد‌های منطقه‌ای، استانی و ملی برگزار می‌شود که سال گذشته اولین رویداد تولید محتوای تخصصی برگزار شد و تیم‌های تخصصی محتوا در حوزه بازی، نرم‌افزار و اپلیکیشن با حدود ۱۰۰ تیم در قالب رویداد، تولید محتوا را آغاز کردند و برگزیدگان تجلیل شدند.
 
تولیدات بسیج فضای مجازی

معین با بیان اینکه ظرفیت بزرگی در حوزه تولید محتوای دیجیتال ایرانی - اسلامی شکل گرفته است، تصریح کرد: ضمن این فعالیت‌ها، از دل این‌ها تیم‌های محوری و مرکزی بیرون آمدند که تولیدات فاخری دارند؛ از جمله آن‌ها می‎توان به پروژه بازی رایانه‎ای تکاور و بازی رایانه‌ای سفیر عشق (روایات حرکت حضرت مسلم به کوفه) اشاره کرد. این بازی بزرگترین پروژه بازی رایانه‌ای ملی است که شرکت‌های مختلف جهانی برای توزیع آن اعلام آمادگی کردند که در هفته‌های آینده رونمایی می‎شود. بازی رایانه‎ای قیام مختار به همراه 10 بازی دیگر هم در این حوزه در حال تولید هستند. البته تولیدات مختلف دیگری هم در این حوزه است که از جمله آن‌ها می‌توان به تلویزیون‌های اینترنتی، فروشگاه‌های واقعیت مجازی و یا ورود به تولیدات فناورانه مانند انیمیشن‌های سه بعدی، واقعیت مجازی و یا پرینتر‌های سه‌بعدی اشاره کرد که روزبه‌روز هم در حال پیشرفت‌اند.

رئیس سازمان فضای مجازی بسیج با بیان اینکه در بحث فناوری، حمایت از استارت‌آپ‌ها نیز در دستور کار است، گفت: بر این اساس سامانه‌ای را برای دریافت ایده‌های جدید و نو در این حوزه ایجاد کردیم که تا امروز بیش از ۲۰۰ ایده بسیار ناب دریافت شده که همه آن‌ها در حوزه کسب و کار و اقتصاد مقاومتی است. البته این ایده‌ها داوری خواهند شد و بعد از داوری و بررسی استاندارد‌ها برای برندینگ شدن حمایت می‌شوند.
انتهای پیام
captcha