حکومت نیجریه راه قانونی آزادی شیخ زکزاکی را بسته است
کد خبر: 3862489
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳
سهیلا زکزاکی:

حکومت نیجریه راه قانونی آزادی شیخ زکزاکی را بسته است

گروه بین‌الملل ــ سهیلا زکزاکی، ‌دختر شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه، با ابراز نگرانی درباره وضعیت سلامتی پدر و مادرش، که از زمان حمله مرگبار ارتش به شیعیان شهر زاریا به بهانه‌های واهی در زندان هستند، گفت: حکومت نیجریه راه اقدامات قانونی برای آزادی ایشان را بسته است.

به گزارش ایکنا،‌ سهیلا زکزاکی، دختر شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر جنبش اسلامی شیعیان نیجریه، امروز،‌ یکشنبه،‌ 17 آذرماه، در سخنانی در کنفرانس خبری «چهارمین سال جنایات زاریا و مطالبه آزادی شیخ زکزاکی»، که در کانون همبستگی فرزندان شاهد در تهران برگزار شد، ‌گفت: چهار سال قبل در دسامبر2015 ارتش نیجریه به حسینیه بقیة‌ الله و سپس محل اقامت شیخ زکزاکی در شهر زاریا حمله کرد. آنها به صورت کاملاً غیرانسانی بیش از هزار انسان بی‌گناه را قتل عام کردند که در میان آنها 297 زن، 23 خانم باردار، 548 مرد و 193 کودک بود و همه اعضای 39 خانواده کشته شدند.

وی افزود: آنها همچنین اعمال بسیار شنیع دیگری را انجام دادند، از جمله تعدادی را زنده زنده سوزاندند، نوزادان را کشتند و جسد کشته‌ها را در گورهای دسته‌جمعی دفن کردند. همه ساختمان‌ها را نابود کردند، در حالی که در دارالرحمه چندین شهید دفن شده بودند؛ علاوه بر این برخی را نبش قبر کردند.

سهیلا زکزاکی بیان کرد: همه این وحشی‌گری‌ها آنچنان که ارتش ادعا کرد در واکنش به ادعای تلاش برای قتل فرمانده ارتش بود،‌ هرچند اکنون از همیشه روشن‌تر است که این صرفاً بهانه‌ای برای اجرای یک اقدام طراحی و مدیریت شده برای کشتن شیخ زکزاکی و بسیاری از پیروان وی بود تا شاید منجر به پایان نهضت اسلامی نیجریه شود.

دختر شیخ زکزاکی تصریح کرد: پس از آن حادثه، شیخ زکزاکی، همسرش زینت و بسیاری دیگر ظالمانه دستگیر شدند و از آن زمان حکومت راه اقدامات قانونی برای آزادی ایشان را بسته است و در جریانات اعتراضات و اجتماعات مسالمت‌آمیز مختلفی که از سوی دوستداران نهضت اسلامی نیجریه برگزار شده، اقدام به کشتن تعداد زیادی از مردم کرده و حتی گاهی گروه‌هایی را برای سلاخی مردم به مزدوری گرفته است.

وی گفت: در دسامبر 2016 یک دادگاه عالی در نیجریه دستگیری شیخ زکزاکی و همسرش را غیرقانونی اعلام و دستور آزادی فوری وغیرمشروط وی را صادر کرد که حکومت به نحو بی‌شرمانه‌ای از انجام آن سر باز زده است. حدود دو سال پس از آن، حکومت محلی کادونا آنها را به ارتکاب جرایم دروغینی متهم کرد که این صرفاً یک تاکتیک برای کشتن تدریجی آنهاست.

سهیلا زکزاکی افزود: وضع سلامتی پدر و مادرم هر روز در حال افول است، چرا که آنها در حادثه زاریا به سختی مجروح شدند و این مشکلات همچنان ادامه دارد و برای حکومت هم این مسئله کاملاً روشن است. مشکلات شیخ منجر به چند بار سکته ایشان شده و وضع همسرش به گونه ای است که دیگر نمی‌تواند به درستی راه برود. اخیراً مشخص شد که شیخ علاوه بر مشکلات متعدد دیگری که دارد دچار مسمومیت با سرب و کادمیم شده که این امر منجر به فشار بیشتر بر حکومت برای درمان آن‌ها شد. در نتیجه بعد از آنکه مشخص شد آنها نمی‌توانند درمان مناسب را در نیجریه انجام دهند، اجازه یک سفر درمانی به هند را برایشان صادر کردند. سفری که کاملاً تحت نظارت سازمان امنیت نیجریه انجام شد و متأسفانه به دلیل کارشکنی مسئولان امر، شیخ و همسرش بدون هیچ درمانی به نیجریه برگشتند.

وی در ادامه گفت: بیش از چهار ماه از برگشت آنها می‌گذرد و در این مدت اجازه هیچ‌گونه درمانی داده نشده و حتی حق قانونی ویزیت پزشک و ملاقات مشاوران ایشان با آن‌ها نیز سلب شده است. متأسفانه همان دادگاه که حکم درمان فوری ایشان را صادر کرده بود، در 5 دسامبر 2019 (14 آذر 1398) دستوری صادر کرد که ایشان به زندان مرکزی ایالت کادونا منتقل شوند. مایه تعجب آن است که همان روز بلافاصله آنها را منتقل کردند و اکنون از وضعیت ایشان در زندان بی‌اطلاعیم. تصمیم انتقال آن‌ها به زندانی که بسیاری از زندانیان آن پس از آزادی مشکلات جدی سلامتی داشته‌اند وضعیت بسیار خطرناکی به حساب می‌آید. لذا اکنون فشار بیشتری بر حکومت نیجریه لازم است تا ایشان را بدون شرط آزاد کنند و به این ظلم غیرانسانی خاتمه دهند.

در این نشست خبری «حسین عامریان» دبیر کل کانون همبستگی فرزندان شاهد، گفت: ما در اصول و ارزش‌های جمهوری اسلامی مرز جغرافیایی نداریم و همه باید در کنار یکدیگر باشیم و وظیفه داریم از مسلمانان و شیعیان دفاع کنیم. باید تلاش کنیم تا ظلم‌هایی که در مورد شیخ نمر و سایر رهبران شیعی اتفاق افتاده بار دیگر رخ ندهد.

وی در مورد فعالیت‌های شیخ زکزاکی در نیجریه گفت: ایشان 25 سال قبل کار خود را به عنوان یک رهبر دینی در نیجریه آغاز کرد. او در شهر زاریا حسینیه ساخت و مجموعه‌های خیریه زیادی را در نیجریه تأسیس کرد. همچنین با هدف خدمت‌رسانی به مردم نیازمند این کشور مدرسه و درمانگاه ساخت. وی در زمینه فرهنگی نیز فعال بود و یک شهرک سینمایی تأسیس کرد. این اقدامات شیخ زکزاکی باعث جذب مردم به وی شد و باعث شد که به تدریج دولت نیجریه در راه فعالیت‌های وی مانع‌تراشی کند. در سال 2014 ارتش نیجریه راهپیمایی آرام روز قدس را به خاک و خون کشید و پس از آن در عاشورای 2015 صدها نفر از شیعیان را قتل عام کردند؛ در این حملات سه پسر شیخ زکزاکی به شهادت رسیدند.

همچنین دکتر «ناصر عمر»، پزشک شیخ زکزاکی، در سخنانی با تشریح جزئیات روند درمان وی، گفت: از دسامبر 2015 ایشان و همسرش در حمله ارتش نیجریه به شهر زاریا به شدت مجروح شدند. پس از اینکه ایشان به زندان مرکزی ایالت کادونا منتقل شد، وضعیت سلامتی‌شان وخیم‌تر شد. ما برای اینکه از شرایط ایشان باخبر شویم، مجبور بودیم به آن زندان برویم و با اینکه من جزء زندانیان نبودم مأموران زندان رفتار بسیار خشنی با من داشتند.

وی گفت: بر اثر وجود چندین گلوله در بدن ایشان سم کادمیم، سرب و برخی آلاینده‌ها در خون وی دیده شده که باعث مسمومیت تدریجی او شده است. متأسفانه هفت نوع بیماری در بدن ایشان مشاهده شده که باید هرچه سریعتر درمان شوند.
 
انتهای پیام
captcha