کد خبر: 3864725
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳
مسئول سازمان فضای مجازی بسیج تصریح کرد:

خروج کشور از حصر رسانه‌ای و تبلیغاتی در فضای مجازی/ جزئیات فعالیت شبکه مردمی سایبری انقلاب اسلامی

گروه فناوری اطلاعات ــ مسئول سازمان فضای مجازی بسیج با اشاره به خروج از فعالیت‌های جزیره‌ای فعالان فضای مجازی در بعد رسانه و شبکه‌های رسانه‌ای و جریان‌سازی گفتمان سواد فضای مجازی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی - ایرانی، به خروج از حصر رسانه‌ای و تبلیغاتی کشور در فضای مجازی با ایجاد شبکه مردمی سایبری انقلاب(شمسا) اشاره کرد.

مسلم معین، مسئول سازمان فضای مجازی بسیج، در گفت‎وگو با ایکنا؛ با اشاره به اینکه فضای مجازی با گستردگی و ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد، ارائه خدمات متنوع ارتباطی، محتوایی و تجاری، تمام شئون فردی و اجتماعی زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده است، اظهار کرد: همین فضا فرصت‌هایی بی‌نظیر و تهدید‌هایی نرم و مخرب را به همراه خود آورده که شناخت درست، مواجهه منطقی و آگاهی‌بخشی عمومی در رابطه با این فضا، از مهم‌ترین وظایف همگانی در این عرصه است.

وی با بیان اینکه مواجهه امروزی با فضای مجازی که به عرصه حقیقی زندگی بشر تبدیل شده است، چالش‌هایی را در جامعه ایجاد کرده است، ابراز کرد: این چالش‌ها حاصل توسعه سریع اینترنت، بازی‌های رایانه‌ای، شبکه‌های اجتماعی و پایین بودن دانش یا سواد فضای مجازی جامعه است.

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج با اشاره به راه‌اندازی مرکز سواد فضای مجازی بسیج و اقدامات این مرکز برای مواجه آگاهانه با چالش‌های این عرصه، گفت: این مرکز با اهتمام ویژه به اینکه اگر فضای مجازی توسط انسان مدیریت نشود، انسان را مدیریت خواهد کرد و با تمرکز بر فعالیت‌های ویژه آموزشی، پژوهشی، مشاوره‌ای و درمانی راه‌اندازی شد؛ تا از یک سو با راه‌اندازی نهضت سواد فضای مجازی در تحقق قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران گام بردارد و از سوی دیگر با ارائه خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی به پیشگیری و درمان آسیب‌های فضای مجازی بپردازد.

جریان‌سازی گفتمان سواد فضای مجازی مبتنی بر آموزه‌های ایرانی - اسلامی
معین به اهداف مرکز سواد فضای مجازی نیز اشاره کرد و افزود: ارتقای سطح دانش فضای مجازی برای اقشار مختلف در سطح ملی، جریان‌سازی گفتمان سواد فضای مجازی مبتنی بر آموزه‌های ایرانی - اسلامی، شناسایی، معرفی و تشویق فعالان عرصه سواد فضای مجازی در سطح ملی، انسجام‌بخشی به تمامی فعالان عرصه سواد فضای مجازی، نظام‌بخشی به محتوای قابل عرصه برای اقشار مختلف در سطح کشور، ارائه خدمات مشاوره و درمان به آسیب‌دیدگان از فضای مجازی، انجام پروژه‌های آموزشی و پژوهشی و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی در حوزه پیشگیری و درمان حوزه فضای مجازی از اهداف راه‌اندازی این مرکز بوده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع مهم بعدی در عرصه فضای مجازی خروج از فعالیت‌های جزیره‌ای فعالان فضای مجازی در بعد رسانه و شبکه‌های رسانه‌ای است، اظهار کرد: ظرفیت جریان انقلاب و افرادی که معتقد به فرهنگ ملی و ایرانی - اسلامی بوده و پایبند و مشرف به ارزش‌های حاکم به کشور هستند در اکثر اوقات به درستی دیده نمی‌شود؛ افرادی که از گذشته، اقدام به فعالیت در این حوزه‌ها می‌کردند و در مواجهه‌های شناختی، دوگانه‌سازی و ایجاد دوقطبی‌های کاذب در جامعه همیشه در خط مقدم بودند و تلاش می‌کردند که مبانی اسلامی - ایرانی در فضای مجازی تبیین و روشنگری شود. آن‌ها بر همین اساس اقدام به تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی هم می‌کردند؛ اما متأسفانه هیچ‌وقت این افراد از حالت جزیره‌ای خارج نشدند، که بتوانند با یکدیگر هماهنگ شوند و وزنه‌ای را برای کشور در این حوزه ایجاد کنند.

تبیین ایجابی ارزش‌ها و انتقال روایت درست از اعتقادات مردمی
مسئول سازمان فضای مجازی بسیج اضافه کرد: این موازنه در مواجهه با اقدامات سازماندهی شده‌ای است که از خارج کشور، فرهنگ دین و باور‌های ما را نشانه گرفته‌اند؛ لذا باید بتوانند مواجهه ساختارمندی با این‌ها داشته باشند و بتوانند موازنه قدرت را به سمت جمهوری اسلامی تغییر دهند. بر همین اساس از سال گذشته با تشکیل شبکه مردمی سایبری انقلاب با اسم مخفف «شمسا» بچه‌های فعال در پلت‌فرم‌های شبکه‌های اجتماعی و حوزه رسانه‌های لوکال و بومی توانستند یک شبکه هماهنگ و هم‌افزا را ایجاد کنند که می‌تواند در تبیین ایجابی ارزش‌ها و انتقال روایت درست از اعتقادات مردمی فعالیت کند. این شبکه مردمی در مواجهه با فعالیت‌های ساختارمند دشمنان که از خارج کشور، فعالیت روانی را بر روی مردم ما انجام می‌دهند، توانسته صدای مردم را به‌درستی به گوش مردم کشور و دنیا مخابره کند.

خروج از حصر رسانه‌ای و تبلیغاتی کشور در فضای مجازی
معین با تأکید بر اینکه شمسا در واقع حصر رسانه‌ای و تبلیغاتی کشور در فضای مجازی را تا حدود قابل توجهی شکسته است، افزود: نمونه قابل توجه آن بحث اربعین بود که علی‌رغم همه اتفاقاتی که در فضای مجازی برای آن طراحی شده بود، اما حصر رسانه‌ای آن با کلید واژه «حب الحسین یجمعنا» شکسته شد و قرارگیری جهانی آن توانست این فضا را تحت تأثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: مجموعه فعالان فضای مجازی که در سراسر کشور پراکنده هستند در این شبکه حضور دارند و در موارد مختلف فرهنگی، اقتصادی، ملی و کشوری که برای مردم مهم است کار می‌کنند. مدل سازماندهی و ساختار شمسا کاملا مردمی است که براساس خط مشی‌ها و درک مشترکی که از وقایع مختلف دارند به صورت خودجوش فعالیت و تلاش می‌کنند که بر روی هنجار‌های جامعه اثر گذارند.

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج تصریح کرد: این شبکه مردمی سایبری انقلاب اسلامی تنها در حوزه شبکه‌های اجتماعی فعالیت نمی‌کند بلکه در سایر حوزه‌ها هم ورود دارند و بخشی از این استعداد‌ها و فعالان فضای مجازی در بحث سواد رسانه‌ای و مجازی و رسانه‌ای نیز حضور دارند. در واقع شبکه مردمی سایبری انقلاب یک مجموعه تک‌بعدی در رسانه نیست بلکه در تمامی حوزه‌های فضای مجازی و رسانه‌ای از جمله آموزش، تولیدات دیجیتال و تولیدات تخصصی این حوزه فعالیت دارد که لزوما کارت بسیج هم ندارند و توسط نیروی داوطلب مردمی مدیریت می‌شود. این شبکه کاملا مردم‌پایه‌است و به این شکل نیست که یک‌جا جمع شوند و عملیات انجام دهند، بلکه براساس باور و اعتقادات خودشان در حوزه پاسخ به نیاز‌های مردمی اقدام می‌کنند.
انتهای پیام
captcha