کد خبر: 3867024
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵
به بهانه 9 دی؛ روز بصیرت و میثاق با ولایت/

بصیرت لازمه موفقیت جوانان است

کانون خبرنگاران نبأ ــ جوانان تحصیل‌کرده نیروی فعال و آینده‌ساز جامعه هستند و در برنامه­‌سازی­‌ها در رأس اهداف دشمن قرار دارند. به همین سبب باید نسبت به دیگر اقشار جامعه بیشتر به افزایش بصیرت اهتمام ورزند، چراکه هرقدر بصیرت و آگاهی آنان افزایش یابد، در تحلیل مسائل روز و استدلال در امور سنجیده‌تر عمل خواهند کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ با نگاهی به سابقه جنبش­‌های مردمی در قبل و بعد از انقلاب مشاهده می‌شود حرکت­‌های دانش­‌آموزی و دانشجویی همواره با تأثیرگذاری و جریان‌سازی همراه بوده است. جوان تحصیل‌کرده جامعه نماد تفکر و تعقل و شور و حرکت بوده و در مواقع حساس به گسترش یک جریان خاص در جامعه کمک کرده است. از آنجایی که فرد تحصیل‌کرده برخاسته از قشر اندیشمند جامعه است، رفتار و اعمال او همواره با نوعی  تعقل و تفکر همراه است و بیش از آنکه دنباله‌رو و مقلد باشد، با استدلال قدم در راه می­‌گذارد.
 
در دنیای امروز، دشمن برای دستیابی به اهداف خود در یک جامعه، استراتژی تعریف­ کرده و مناسب‌ترین گروهی که می­‌تواند از آن بهره برده و برای اجرایی کردن اهداف خود از آن استفاده کرده و برای خود پیاده نظام بسازد، جوان تحصیل‌کرده جامعه اعم از دانشجو یا فارغ‌التحصیل است. زیرا جوانان تحصیل‌کرده برای دیگر گروه­‌های جامعه به‌ویژه جوانان غیر تحصیل‌کرده الگو بوده و دارای قدرت تأثیرگذاری هستند. از این‌رو دشمن که به این مهم واقف است، برای هدایت قوه تفکر و تعقل این قشر با صرف هزینه­‌های هنگفت برنامه‌ریزی کرده و پیشنهادهای فریبنده و وسوسه‌انگیز در آستین دارد.
 
رهبر معظم انقلاب در بیانات خود بارها درباره اقدامات و برنامه‌سازی­‌های دشمن هشدار داده و عموم جامعه به‌ویژه نسل جوان را به آگاهی و حساسیت در برابر دشمن و ترفندهای او دعوت کرده و از دسیسه­‌ها برحذر می­‌دارد. از این رو یکی از راهکارهای ایستادگی در برابر دشمنان و خنثی‌سازی برنامه­‌های از پیش­ تعیین شده آنان افزایش بصیرت در سطوح مختلف جامعه است.
 
بصیرت در واقع روشن‌بینى و مجموعه‌ای از شناخت‌ها است: شناخت زمان درست، نیازها، اولویت­‌ها و دوست و دشمن است، شناخت وسیله‌اى است که باید در مقابل دشمن به‌کارگرفته شود؛ این شناخت‌ها، بصیرت است.[1]
 
بصیرت، مانند قطب‌نمایی است که راه را نشان داده[2]  و عامل جلوگیری از گمراهی است. [3] انسان بی‌بصیرت قدرت تشخیص درست از نادرست را نداشته، در تصمیم‌ها دچار لغزش می­‌شود. گاهی زیان این لغزش‌ها تنها به خود فرد بر نمی­‌گردد، بلکه ممکن است از تصمیمی غیر‌بصیرانه، دیگر افراد نیز آسیب دیده و متضرر شوند، و همچنین ممکن است این آسیب‌ها مقطعی و کوتاه‌مدت نبوده و در اثر آن خود شخص یا دیگر افراد، سال‌ها دچار خسران شوند.
 
جوانان تحصیل‌کرده که نیروی فعال و آینده‌ساز جامعه هستند، و از طرفی در برنامه­‌سازی­‌ها، در رأس اهداف دشمن قرار دارند، باید نسبت به دیگر اقشار جامعه، بیشتر به امر افزایش بصیرت اهتمام ورزند، چراکه هر قدر بصیرت و آگاهی این گروه افزایش پیدا کند در تحلیل از مسائل روز جامعه و استدلال در امور، سنجیده‌تر عمل خواهند کرد.
 
جوان تحصیل‌کرده بصیر دارای روشن­‌بینی خاصی است که در بزنگاه­‌های خطر و در مواضع حساس تصمیم‌گیری، کمتر دچار خطا می­‌شود. در تصمیم‌گیری‌های حساس مانند انتخابات، نیازهای واقعی جامعه را در نظر گرفته و اولویت­‌ها را بر اساس آن لحاظ می‌کند. او در تشخیص حق و باطل و دوست و دشمن کمتر به خطا می‌رود و در مقابل تبلیغات وسیع دشمنان خارجی و منافقان داخلی، به‌منظور به‌کار­گیری احساسات جوانان و تحصیل‌کردگان در جهت اهداف خود، فریب نخورده و بازیچه دست دشمنان و منافقان نمی­‌شود.
 
جوان تحصیل‌کرده بصیر، فهم صحیحی از حقایق پیدا کرده و در مواجهه با موانع و عوامل انحرافی، تجزیه و تحلیل درستی از مسائل داشته و این امر مانع تصمیمات احساسی و تکانشی وی می‌شود. مواضعی وجود دارد که او موظف است نسبت به آن‌ها بصیرت خود را بالا برده تا مورد سوء‌استفاده دشمنان قرار نگیرد، در غیر این صورت ناخواسته در زمین دشمن بازی خواهد­ کرد. مواضعی مانند بصیرت در تعیین هدف، بصیرت در انتخاب وسیله، بصیرت در شناخت دوست و دشمن، بصیرت در شناخت موانع راه، بصیرت در شناخت راه‌های جلوگیری و مقابله با این موانع.[4]
 
با این تفاصیل، بر همگان به‌ویژه قشر جوان تحصیل‌کرده جامعه لازم است سطح بصیرت و آگاهی خود را نسبت به مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی بالا برده و از تصمیم‌های بدون بصیرت گذشته خود و دیگران عبرت گرفته و به این­ وسیله قدم در راه تلاش برای اعتلای ایران اسلامی گذارند و راه را برای آینده روشن جامعه اسلامی هموار کنند.

[1] . بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 93/09/06
[2] . بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 89/08/04
[3] .بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 90/10/19
[4] .بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ 88/07/15
صدیقه پروان
انتهای پیام
captcha