علیاکبر توپچی، رئیس فرهنگسرای قرآن، در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به جزئیات برگزاری نخستین نشست شورای اندیشهورز قرآن کریم در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، گفت: از زمان حضور حجتالاسلام والمسلمین میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به این سازمان و تأکید ایشان درباره فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل شوراهای اندیشهورز، در موضوع قرآنی هم شورای اندیشهورز قرآنی راهاندازی شد؛ لذا بعد از حضورشان به عنوان ریاست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، تشکیل این شوراهای اندیشهورز را اعلام کردند و ما هم بر این اساس اولین جلسه شورای اندیشهورز قرآنی را برگزار کردیم.
وی افزود: در این جلسه مباحث کلی، رویکردها و سیاستهای کلان مطرح شد و دوستان نقطه نظرات خودشان را به طور کلی ارائه کردند. در حقیقت جلسه اول به آشنایی با کلیات این شورا و توانمندیهایی که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، فرهنگسرای قرآن در خصوص مباحث دینی و قرآنی و ۲۲ کارشناس قرآنی که در مناطق داریم اختصاص پیدا کرد. در این مقولات سخنانی پیرامون نحوه تعاملات و برنامهریزی بیشتر بین سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، فرهنگسرای قرآن و سازمانها و نهادهای دینی و قرآنی در ارتباط با یکدیگر مطرح شد.
رئیس فرهنگسرای قرآن ادامه داد: در این جلسه بر پرهیز از موازیکاری نهادهای قرآنی تأکید شد تا بتوانیم فعالیت و برنامههای بهتری را در حوزه دینی و قرآنی رقم بزنیم و بتوانیم راهبردهای اصلی آموزش و ترویج قرآن در مراکز سازمان فرهنگی و هنری را تعیین کنیم.
وی به مهمترین برنامههای قرآنی که در این شورا ارائه شده اشاره کرد و گفت: مقرر شد هر منطقه از تهران یک میز قرآنی داشته باشد تا نسبت به آن چیزی که توسط این شورا تصویب، تنظیم و تدوین میشود، کارهای عملیاتی انجام دهند، همچنین اگر خواستیم کار مشترکی را در مناطق انجام دهیم، این میزهای قرآن که برگرفته از همین شورای اندیشهورز قرآنی است، بتوانند برنامههای خود را با هماهنگی همدیگر انجام دهند.
توپچی تصریح کرد: در واقع این میزهای قرآن که توسط کارشناسان قرآن و معارف سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اداره میشوند، رابطهای قرآنی ما با مناطق هستند. در حقیقت هر آنچه در این شورای اندیشهورز تصویب میشود، توسط این ۲۲ میز قرآنی که برای هر کدام یک کارشناس قرآنی در نظر گرفته شده، پیگیری و عملیاتی میشود.
وی در خصوص سایر شوراهای اندیشهورز سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از جمله شورای اندیشهورز مهدویت، گفت: این شوراها تعاملاتی ماتریکسی با همدیگر دارند و هیچکدام از دیگری جدا نیست و توسط میزهایی که در مناطق واقع شده است با یکدیگر تعامل دارند. همانطور که دبیری شورای اندیشهورز قرآنی را فرهنگسرای قرآن بر عهده دارد، از شورای محیط زیست یک میز در این فرهنگسرا و این شورا هم قرار دارد و در واقع همه این شوراها با یکدیگر تعامل دارند و برنامهها را به شکل مشترک با یکدیگر برگزار میکنند.
به گزارش ایکنا؛ نخستین نشست شورای اندیشهورز قرآن سازمان فرهنگی و هنری شهرداری روز گذشته، هشتم دیماه، با حضور حجتالاسلام میثم امرودی، رئیس و سید علیرضا فاطمیانپور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، علیاکبر توپچی، رئیس فرهنگسرای قرآن، پوریا سیمچی، رئیس فرهنگسرای فناوری اطلاعات و اعضای شورای اندیشهورز قرآن در فرهنگسرای فناوری اطلاعات برگزار شد.
حجتالاسلام محمود متوسلآرانی، یوسف افراش، سید حسین موسویبلده، رحیم قربانی، مهدی بحرالعلوم، داود تکفلاح، حسین اخواناقدم، محمدرضا مسیبزاده، مهدی نادی و سید مهدی سیف اعضای شورای اندیشهورز قرآن سازمان فرهنگی و هنری خواهند بود.
در این نشست سیدعلیرضا فاطمیانپور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری درباره شوراهای اندیشهورز این سازمان بیان کرد: بعد از حضور آقای امرودی در سازمان فرهنگی و هنری، سرفصلهای فعالیت سازمان از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی احصا شد و متناسب با این سرفصلها، در موضوعات گوناگون مانند کتاب، محیط زیست، بینالملل، مبارزه با مواد مخدر و... شوراهای اندیشهورز تشکیل شد و این شوراها در هر فرهنگسرا نماینده دارند. به این صورت در اجرای هر برنامه فرهنگی، میتوانیم ابعاد گوناگونی را در نظر گیریم.
وی ابراز کرد: شوراهای اندیشهورز مغز متفکر فعالیتهای سازمان فرهنگی و هنری هستند و تصمیمات آنها در فرهنگسراها لازمالاجراست. امیدوارم نظرات مطرح شده در این شوراها در برنامههای مصوب سازمان فرهنگی و هنری در سال ۹۹ مورد توجه جدی قرار گیرد.
حجتالاسلام میثم امرودی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری، نیز در این نشست گفت: در زمانی که در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران حضور داشتم، در شورای عالی قرآن شهرداری تهران نشستهای بسیار خوبی تشکیل شد و این شورا زمینهساز راهاندازی دارالقرآن در همه مناطق تهران شد. در سازمان فرهنگی و هنری نیز چنین قصدی داریم و با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، باید به حفظ نیروهای کارآمد قرآنی و پس از آن کادرسازی بپردازیم.
وی ادامه داد: مرحله بعد، جامعهپذیری است. باید داخل جامعه شویم و با ادبیات مردم با آنان صحبت کنیم. بحث سوم، تمدنسازی است و با همین هدف، ۱۵ تا ۲۰ عنوان را در دستور کار قرار دادهایم. یکی از سرفصلهای اصلی ما قرآن کریم است و برای اینکه فکرشده قدم برداریم، اقدام به تشکیل شورای اندیشهورز در حوزههای مختلف از جمله در زمینه قرآن کردیم.
حجتالاسلام امرودی اظهار کرد: سازمان فرهنگی و هنری امکانات بسیار خوبی در اختیار دارد که میتوانیم این امکانات را در زمینه ترویج قرآن کریم به کار بگیریم. با استفاده از نیروهای سازمان فرهنگی و هنری باید شبکهسازی کنیم و در همه مراکز سازمان، میزی برای قرآن در نظر میگیریم. برای نشست آینده سند اجرایی تهیه خواهد شد تا کارها را به صورت عملیاتی ادامه دهیم و اعضای شورا نیز پیشنهادهای خود را برای استفاده در این سند ارائه کنند.
در ادامه اعضای شورای اندیشهورز قرآن به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای خود درباره مأموریتهای این شورا و فعالیتهای قرآنی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران پرداختند.
انتهای پیام