به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین تجلیل از هنرمندان قرآنی نمایشگاه «نفس مطمئنه» صبح امروز، 11 دی ماه، با حضور عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و جمعی از هنرمندان قرآنی برگزار شد.
عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، در این آیین گفت: فعالیتهایی که ما در حوزه جوانان انجام دادهایم نشان میدهد که یکی از مسائلی که هنوز در دانشگاهها مورد استقبال است، مباحث هنری، مهارتی و اجتماعی است؛ از این رو باید بتوانیم فضای کشور را به سرانه هنر در قرآن حساس کنیم. باید بدانیم واقعاً سرانه فعالیتهای هنری در کشورمان چقدر است؟ با توجه به اینکه در آستانه جشنوارههای هنری فجر هستیم، این هنرها چقدر مرتبط با مسائل قرآنی، اخلاق، معنویت و ... است؟! اگر قرآن ماندگار شده، رمز ماندگاری آن استفاده از زبان هنر است.
وی افزود: در آن زمان که قرآن نازل شد، ادبیات و شعر از هنرهای فاخر آن زمان بود و با این هنرها عرضه شد و اکنون نیز زبان هنر فاخر است و یکی از خاصیتهای برنامههایی مانند «نفس مطمئنه» این است که جامعه به آن حساس باشد. شاید جزء اولین نهادهایی بودیم که در این زمینه ورود کردیم و آثار و برکات خوبی داشت.
علیزاده ادامه داد: اگر به درستی بتوانیم به موضوع هنر در قرآن بپردازیم، کماکان قرآن جذابیتهای زیادی برای نسل جوان دارد و میتوانیم بسیاری از معضلات اجتماعی را با بهرهگیری از قرآن حل کنیم و اگر این امر تاکنون محقق نشده، کوتاهی بسیاری از نهادها و سازمانهای مسئول است؛ بنابراین باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم شرایط اجتماعی فعلی را، که چندان خوب نیست، بهبود بخشیم و جوانان را با مفاهیم قرآنی آشنا کنیم و بدین ترتیب گام کوچکی در این راستا برداریم.
با همه امکانات پای کار هستیم
همچنین، شوشتری در این مراسم گفت: به جهت ظرفیتی که کتاب انسانساز قرآن دارد، علاقهمندیم و تجربیات خوبی هم داریم که بتوانیم ترویج این کتاب را با هنر گره بزنیم و این مسئله جای کار بسیاری دارد.
وی افزود: هر رفتار و عملکردی داشته باشیم، اعتقاد و علاقه مردم به قرآن کریم کم نشده و ارادت آنها همچنان باقی است. علاوه بر این، قرآن را با اهل بیت(ع) پیوند زدیم و نمایشگاه «نفس مطمئنه» با نام اباعبدالله الحسین(ع) در همین راستا برپا شد.
شوشتری خطاب به هنرمندان گفت: از شما میخواهم که به ما کمک کنید تا بتوانیم چنین کارهایی را در فضای هنری بهتری انجام دهیم و هم در داخل و هم خارج از کشور این فعالیتها را توسعه دهیم، زیرا این فضاها به گونهای است که هم دانشجویان و هم عموم مردم علاقهمندند و میتوانیم جذابیت بصری این فعالیتها را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: فعالیتهای کارگروههای تخصصی هنر و آثار چاپی آنها سابقه خوبی شمرده میشود و به عنوان توشهای از آثار هنری در گنجینه سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور باقی مانده است. امیدوارم در سال آینده بتوانیم فعالیتهای بهتری را در این زمینه انجام دهیم. شاید امکاناتمان محدود باشد، اما با همه توان پای کار هستیم و امیدوارم در سال آینده آثار ارزندهتری را از هنرمندان داشته باشیم.
امکان نمایش آثار هنری در سطح بینالمللی
زهرا نقیزاده، رئیس مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی، نیز در ادامه گفت: یکی از فعالیتهای مهم سازمان در بخش دانشجویی و دانشگاهی است که از اول برای تشکیل کانونهای قرآنی فراخوان داده شد و با شروع ماه محرم در سال جاری فراخوانی مبنی بر برگزاری نمایشگاه «نفس مطمئنه» منتشر شد و از هنرمندان عرصه خوشنویسی، نقاشی و نقاشیخط خواستیم تا آثاری را درباره سوره فجر و امام حسین(ع) ارسال کنند.
وی افزود: این نمایشگاه شروع عملیاتی کانونهای تخصصی قرآن و هنر در جهاددانشگاهی در سال جاری بود که در نهایت ۲۵۵ اثر به دبیرخانه رسید. از این تعداد، ۵۵ اثر از ۴۵ هنرمند به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد و در دو گالری دانشگاه سوره و نگارخانه دانشگاه تهران به نمایش درآمد.
نقیزاده ادامه داد: امیدوارم با حضور هنرمندان جوان در کانونهای تخصصی میانرشتهای هنر و قرآن بتوانیم گام مثبتی برداریم و پیوندی را بین هنر و قرآن ایجاد و هنرمندان دیگری را نیز جذب کنیم. در حال حاضر نیز در حال برنامهریزی برنامههای کانون هستیم تا بتوانیم با همکاری رایزنیهای فرهنگی، این آثار ارزشمند را در سطح بینالمللی نیز به نمایش بگذاریم.
در پایان این آیین تعدادی از هنرمندان نظرات خود را درباره نمایشگاه نفس مطمئنه بیان کردند و سپس از ۵۵ هنرمند برگزیده با اهدای لوح و هدایایی تجلیل و قدردانی شد.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید.
انتهای پیام